Σενάριο για πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι

 Στόχος να μην προλάβει να ανακάμψει η αντιπολίτευση.

Στη δίνη του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού είναι η Ελλάδα όπως και όλος ο πλανήτης τους τελευταίους μήνες. Μέσα στον Νοέμβριο έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 ασθενείς στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας 549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση με την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπη κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της πανδημίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή ο Πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του το δίλημμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο εκλογών ακόμη και το καλοκαίρι.
Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, θα παίξει και η πορεία του εμβολιασμού του πληθυσμού. Στην κυβέρνηση ποντάρουν στην αντιστροφή του κλίματος στο θέμα της πανδημίας.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, οι θιασώτες των πρόωρων εκλογών στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προειδοποιούν πως το φθινόπωρο που έρχεται ίσως είναι αργά για το στήσιμο της κάλπης, καθώς η κατάσταση μπορεί να μην ελέγχεται. Προτείνουν μάλιστα και εκλογικό αιφνιδιασμό στις αρχές του καλοκαιριού, εφόσον φυσικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τη χρήση του εμβολίου.
Όπως υπογραμμίζουν όσοι υποστηρίζουν τις πρόωρες κάλπες δε θα πρέπει να δώσουν περιθώριο στην αντιπολίτευση να ανακάμψει. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στο τέλος της τετραετίας θα μπορεί να υπηρετηθεί ο στόχος των διπλών εκλογών, ώστε «να καεί», όπως συνηθίζεται να λέγεται, ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής.
Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του κατά το Πάσχα. Φαίνεται μάλιστα πιθανό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν την απόφασή του για πρόωρες κάλπες.
loading...