Η σύγκρουση ξεκίνησε: Εντολή Ερντογάν σε μουσουλμάνους για εξέγερση εντός Γαλλίας – Το δημοσίευμα που προκαλεί ”συναγερμό”

Επικίνδυνα παιχνίδια του ελεγχόμενου τουρκικού τύπου με το εσωτερικό της Γαλλίας

Επικίνδυνα παιχνίδια παίζει ο κατευθυνόμενος τύπος της Τουρκίας με την Γαλλία, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει μια πιθανή εξέγερση όλων των μουσουλμάνων κατά του νυν Γάλλου προέδρου Ε.Μακρόν, για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα σχέδια του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχοντας πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά του, έδωσε εντολή στο τύπο του να ξεκινήσει ένα “βρώμικο” πόλεμο προπαγάνδας κατά της γαλλικής κυβέρνησης.

O Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί μέσω του τουρκικού τύπου να ξεσηκώσει όλους τους μουσουλμάνους στην Γαλλία, προς ίδιον όφελος βέβαια.           

Μάλιστα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou, επιστράτευσε τον Δρ Andreas Krieg, επίκουρο καθηγητή στη Σχολή Ασφάλειας στο Ινστιτούτο Μελετών Μέσης Ανατολής, στο Royal College of Defense Studies του Λονδίνου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν εκπλήσσεται για την πόλωση στη χώρα.

“Mε τον Μακρόν Γαλλία έκανε μια ισχυρή στροφή εναντίον του Ισλάμ και του Ισλαμισμού κάτω από τη σημαία της ανοχής και του φιλελευθερισμού”, επεσήμανε ο ίδιος.

“Η πολιτική μετανάστευσης της Γαλλίας που βασίζεται στην αφομοίωση και όχι στην ένταξη σημαίνει ότι οι Μουσουλμάνοι θα πρέπει να αναγκαστούν να εξομοιωθούν με το γαλλικό κοσμικό ρεύμα που έχει μικρή ανοχή έναντι άλλων μη κοσμικών πεποιθήσεων”.

Αυτή η στάση οδηγεί σε αποξένωση και ανασφάλεια ταυτότητας μεταξύ ορισμένων Μουσουλμάνων, προκαλώντας την βασική αιτία του εξτρεμισμού.

Η Γαλλία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στην Ευρώπη. Το Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία στη χώρα μετά τον Καθολικισμό”, τόνισε ο ίδιος.

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Μακρόν μίλησε για το νομοσχέδιο του που περιγράφει τον ισλαμικό αυτονομισμό και εξέφρασε την γνώμη ότι το Ισλάμ «είναι σε κρίση σε ολόκληρο τον κόσμο», ένας ισχυρισμός που επικρίθηκε από τους ηγέτες πολλών μουσουλμανικών χωρών.

Σε μια πρόσφατη κριτική του Bloomberg Opinion, ο Pankaj Mishra ισχυρίστηκε ότι σε έναν ολοένα και πιο πολυπολιτισμικό κόσμο, η υπεράσπιση της παράδοσης της καρικατούρας και της ανεξέλεγκτης ελευθερίας της έκφρασης του Μακρόν σηματοδοτεί μια επερχόμενη σύγκρουση πολιτισμών.

“Για να το θέσω με ειλικρίνεια, ο Μακρόν έχει στοιχίσει την παγκόσμια φήμη της Γαλλίας στο μυαλό περισσότερων από ενός δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Krieg του King’s College δηλώνει ότι “οι δηλώσεις Μακρόν έχουν πυροδοτήσει τη ριζοσπαστικοποίηση μεταξύ των κοινοτήτων που αισθάνονται άδικα στοχοποιημένες. Ο ίδιος έχει ξεχωρίσει το Ισλάμ ως τη μοναδική και πιο σημαντική απειλή για τον” τρόπο ζωής “της Γαλλίας, κάτι που δείχνει ότι η γαλλική ταυτότητα ορίζεται στα πολύ στενά στα όρια μιας κοσμικής παράδοσης και αφήνει εκατομμύρια Γάλλους Μουσουλμάνους αποξενωμένους και αποκλεισμένους από τη γαλλική ταυτότητα”, κατέληξε ο ίδιος.

Το τι θέλουν οι Γάλλοι πολίτες με το ακραίο Ισλάμ είναι δικό τους θέμα όπως και της κυβέρνησης τους.

Το να θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν απόψεις και τρόπους ζωής εντός της ΕΕ,  δημιουργώντας “κρατίδια” με ηγέτες και διάφορα άλλα, σημαίνει ότι προετοιμζουν το τέλος της ύπαρξης συγκροτημένων χωρών, και την μετάβαση  σε μια άλλη κατάσταση, τύπου “Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης”.  

loading...