Πούτιν και Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η αλήθεια – Έφτασαν οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες (ΒΙΝΤΕΟ) Γιατί έπραξαν ως έπραξαν οι Ρώσοι…

Η Ρωσία ξεκίνησε από χθες το βράδυ να αναπτύσσει σχεδόν 2.000 στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με αφορμή την συμφωνία που υπογράφηκε υπό την αιγίδα της Μόσχας, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, τερματίζοντας έξι εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων.


Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά τύπου IL-76, που μετέφεραν περισσότερους από 80 Ρώσους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης, θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και μέσα τηλεπικοινωνιών, προσγειώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Ερεμπούνι της Αρμενίας.


Αυτό φέρεται να ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Συνολικά στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα αναπτυχθούν 1.960 στρατιωτικοί, 90 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς και 380 οχήματα και ειδικός εξοπλισμός.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την Δευτέρα αποδίδει στρατιωτικές νίκες του Αζερμπαϊτζάν σε αυτήν την ορεινή περιοχή του Καυκάσου, που τώρα κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Αρμένιους, οι οποίοι και θα πρέπει να παραδώσουν τα εδάφη που έχασαν.


Η συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος, οι εμπόλεμοι διατηρούν “τις θέσεις που καταλαμβάνουν”.


Κατά αυτόν τον τρόπο η Μόσχα έδωσε ηχηρό μήνυμα στην αρμενική ηγεσία, στην αρμενική ελίτ και στον πρωθυπουργό της χώρας, Πασινιάν, ο οποίος ζητούσε ρωσική παρέμβαση και στρατιωτική κάλυψη, αλλά εδώ και πολύ καιρό έκλεινε το μάτι στο ΝΑΤΟ.


Ο Πούτιν, λοιπόν, και οδηγεί Ρώσους στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, και στέλνει μήνυμα στο Ερεβάν πως η χώρα είναι απολύτως εξαρτημένη από την Ρωσία και προκαλεί πολιτική κρίση στην Αρμενία, με σκοπό ίσως να πάρει την εξουσία μια άλλη πιο φιλορωσική κυβέρνηση.


Όσο για τους Τούρκους ζητάνε όλο και περισσότερα από τους Ρώσους για την περιοχή, όμως η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει «πρώτους μάγκες», αν μας επιτρέπετε την λαϊκή ρήση. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :