ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ;

Οι ιδέες για δίκαιη κατανομή του πλούτου γεννήθηκαν πρώτα στην αρχαία Ελλάδα .
Ο Θαλής πρώτος είπε οτι ευτυχής είναι η πολη που δεν έχει ούτε υπερβολικά πλούσιους ούτε υπερβολικά φτωχούς 
Ο Αριστοφάνης στην κωμωδία “Εκκλησιάζουσες” παρουσιάζει μια γυναίκα να μιλά για οικονομική ισότητα :
Όλα θα ᾽ναι κοινά κι όλοι θα ᾽χουνε σ᾽ όλα
μερτικό για να ζουν, δε θα υπάρχουνε πια
νηστικοί και χορτάτοι. Μήτε ο ένας πολλά
θα ᾽χει στρέμματα γης κι ο φτωχός μηδέ τάφο·
μήτε αυτός σκλάβους πλήθος κι εκείνος κανέναν.
Θα ᾽χουν όλ᾽ οι πολίτες τα πάντα ίδια κι όμοια.
ΒΛΕ. Πώς μπορούν ίδια κι όμοια;
ΠΡΑ. Θαρρώ θες να τρως
τα κουράδια μονάχος.
ΒΛΕ. Κοινά τα κουράδια;
ΠΡΑ. Όχι δα! Πολυβιάζεσαι να μ᾽ αντισκόβεις.
Νά λοιπόν τί θα κάνω: τη γης θα την έχουμε
μαζική και τα χρήματα κι όλα τα πάντα.
Κι απ᾽ αυτά τα κοινά θα σας τρέφουμ᾽ εμείς
οι γυναίκες με πρόβλεψη και οικονομία.
Ο Πλάτων στην “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” του μιλά για μια κοινωνία όπου όλοι κατέχουν ίσης αξίας ακίνητη περιουσία . Στην κινητή περιουσία μπορεί να υπάρχουν διαφορές αλλά κανενός η περιουσία δεν επιτρέπεται να αξίζει πάνω απο το τετραπλάσιο της αξίας της ακίνητης περιουσίας . Επαναλαμβάνει δηλαδή την ιδέα του Θαλή οτι δεν είναι αποδεκτός ο υπερβολικός πλούτος και η υπερβολική φτώχεια . 
Ο Πλάτων ήταν ο πρώτος που περιέγραψε ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ την κοινωνία . Μετά απο αυτόν πολλοί άλλοι έγραψαν παρόμοια έργα . Ο Πλάτων επεχείρησε ( ανεπιτυχώς ) να πείσει τον τύραννο των Συρακουσών να δημιουργήσει αυτή την κοινωνία . Κατά τους Ρωμαϊκούς Χρόνους υπήρξε η σκέψη να χτιστεί κάπου μια πόλη που να διοικείται με τους νόμους του Πλάτωνα αλλά ( άγνωστο γιατί ) δεν υλοποιήθηκε ποτέ .

Το 1840 ένας Γάλλος διανοητής , ο Étienne Cabet , γράφει ένα μυθιστόρημα , το “Voyage en Icarie”  όπου περιγράφει μια κοινωνία χωρίς οικονομικές ανισότητες . Το 1848 μια ομάδα Γάλλων εγκαταλείπει την Ευρώπη και πηγαίνει στην Αμερική για να οικοδομήσει αυτήν την κοινωνία . Πρόκειται για την σοβαρότερη απόπειρα οικοδόμησης μιας ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ κοινωνίας ( αυτή η κοινωνία που οικοδόμησαν οι οπαδοί του Cabet έζησε έως το 1898 ) . Γενικά ο 19ος αιών ήταν πολύ γόνιμος σε αναζητήσεις για μια καλύτερη κοινωνία . Ο καπιταλισμός είχε δείξει το κακό πρόσωπό του και όλοι έψαχναν κάτι άλλο .
ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΙΝ ( ! ) την ίδια χρονιά ( 1848 ) δημοσιεύεται το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ . Ένα κείμενο που μιλά για ένα νέο κοινωνικό μοντέλο , τον Κομμουνισμό .
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για ΟΛΟΥΣ τους προηγούμενους διανοητές που έγραψαν για νέα κοινωνικά μοντέλα .
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ περιέχει μόνον ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ για το εντυπωσιακό εγχείρημα των οπαδών του Étienne Cabet !
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ δεν περιγράφει κάποια ΝΕΑ κοινωνία . Απλώς λέει οτι το προλεταριάτο είναι γραφτό να νικήσει χωρίς να εξηγεί ΑΚΡΙΒΩΣ το γιατί .
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ όλο το κομμουνιστικό κίνημα περιστρέφεται γύρω απο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Μάρξ , ένα βιβλίο που έγραψε ο Ένγκελς ΣΥΡΡΑΠΤΟΝΤΑΣ τις σημειώσεις του Μάρξ . Ούτε κουβέντα για τα έργα όλων των άλλων διανοητών .
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ οπαδοί του Μάρξ ξεπηδούν παντού ενώ οπαδοί των άλλων διανοητών ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ !
Όλες αυτές οι περίεργες συμπτώσεις μας βάζουν την ΥΠΟΨΙΑ οτι τα μεγάλα αφεντικά του Καπιταλισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ένα κίνημα προς μια θνησιγενή κοινωνία για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου απο τους προηγούμενους μεγάλους διανοητές .
Μετά το 1918 στην Ρωσία έχει εγκατασταθεί ένα καθεστώς φιλικό με τις ιδέες του Μάρξ και εχθρικό με τον Καπιταλισμό . Σαν αντίδοτο οι Καπιταλιστές κατασκευάζουν άλλο ένα θνησιγενές οικοδόμημα που περιστρέφεται γύρω απο τη έννοια “έθνος” . Και φυσικά δημιουργούν και τα εθνικιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη ( Μουσολίνι , Χίτλερ . Φράνκο , Μεταξάς κλπ ) . Όλοι αυτοί μιλούν για μια ΝΕΑ παραδείσια κοινωνία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ τις ιδέες των προηγούμενων διανοητών !
Πολύς κόσμος έχει παρασυρθεί απο την προπαγάνδα υπέρ αυτών των ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ιδεολογιών . Παγιδευμένοι πολέμησαν και σκοτώθηκαν άδικα για κάτι που δεν είχε μέλλον .
Ο Πλάτων ( κορυφαίος διανοητής ) είχε ήδη απο την αρχαιότητα δώσει τα δέκα μυστικά για να είναι μια κοινωνία υγιής . Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ απο αυτά δεν εφαρμόσθηκε ούτε απο τον Κομμουνισμό ούτε απο τον Φασισμό – Εθνικοσοσιαλισμό ! 
Εάν λοιπόν έχετε το κουράγιο να ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ και να φύγετε απο τα ιδεολογικά μαντριά που σας έχουν φυλακίσει αρχίστε το διάβασμα :

loading...