Ολική επαναφορά της ατζέντας της παγκοσμιοποίησης από Α. Μέρκελ, με την ευκαιρία της εκλογής Τζό Μπάιντεν

 Αναφερόμενη στις προοπτικές συνεργασίας με τον Τζό Μπάιντεν στο τιμόνι των ΗΠΑ, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προχώρησε στην ολική επαναφορά της «παγκοσμιοποίησης», βάζοντας και αυτή την δική της «τζίφρα» δίπλα σε αυτές των Σόρος και όλων των άλλων που θέλουν να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ οι ΗΠΑ και η Γερμανία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να σταθούν δίπλα-δίπλα στην προσπάθεια υπέρβασης των μεγάλων προκλήσεων της εποχής, που όλως τυχαίως αποτελούν την ατζέντα των φορέων της παγκοσμιοποίησης.

Κορωνοϊός, υπερθέρμανση, μάχη κατά της τρομοκρατίας, «ανοιχτή παγκόσμια οικονομία» και «ελεύθερο εμπόριο». Όλα μέτωπα που προσφέρονται προκειμένου η παγκοσμιοποιητική ελίτ να εφαρμόσει τις ιδεοληψίες της και να προωθήσει τα συμφεροντά της. Και είναι αυτά τα μέτωπα όπου ο Ντόναλντ Τράμπ είχε διαρρήξει την επίπλαστη συναίνεση μεταξύ των κρατών.

Ήταν αυτός που αρνήθηκε να εφαρμόσει  καταστροφικά lockdowns και κατήγγειλε τον ρόλο οργανισμών όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ήταν αυτός που αποχώρησε από “συνθήκες” σαν αυτή του Παρισίου για το “κλίμα” που δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να  ευνοούν την Κίνα εις βάρος της Δύσης.  Αυτός που αντί να χρηματοδοτεί τους τρομοκράτες, όπως οι προκατοχοί του τους στόχευε  και τους “καθάριζε”, χωρίς να εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο. Αυτός που αποχώρησε από διεθνείς οικονομικές συνθήκες και προέταξε τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες μεταξύ κρατών. Όλα όσα σιχαίνονται οι παγκοσμιοποιητές, διότι δίνουν δύναμη πίσω στο έθνος κράτος, αντί για τους υπερεθνικούς θεσμούς τους. 

«Αυτή είναι η βάση της ευημερίας μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ και τόνισε: «Οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες ευθύνες από κοινού. Η Αμερική είναι και θα παραμείνει ο πιο σημαντικός σύμμαχός μας».

loading...