Μήνυμα Τσίπρα στα τούρκικα!!! Δεν είναι φάρσα! Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χτες με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.


Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών για την πορεία του Κυπριακού. Συμφωνήθηκε να γίνει πιο στενή το επόμενο διάστημα η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ. Μάλιστα, σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κύπρο. Το κοινό πλαίσιο Τσίπρα-Κυπριανού έχει δύο άξονες:


Η λύση του Κυπριακού είναι ακόμα ανοιχτή, παρά την εκλογή Τατάρ.

Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, όπως άλλωστε προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Το μήνυμα:Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει ένα συμβολικό μήνυμα προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα (και όχι μόνο) μετά τη συνάντηση με τον κ. Κυπριανού. Σε tweet που έκανε στα τούρκικα και τα αγγλικά ανέφερε:


«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συγκρουστούμε με τον εθνικισμό και να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση προς όφελος του λαού της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, με στόχο την επανένωση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια :