“Αφορίζει” τους αρνητές της μάσκας ο Πάπας Φραγκίσκος

 Ο Πάπας κατηγορεί τους διαδηλωτές κατά της μάσκας ότι είναι κολλημένοι στον «δικό τους μικρόκοσμο»

ΟΠάπας Φραγκίσκος κατέκρινε τους διαδηλωτές κατά της μάσκας σε όλο τον κόσμο και την αντίθεσή τους στους περιορισμούς Covid-19 που τέθηκαν σε εφαρμογή για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Σε αποσπάσματα από το βιβλίο, “Let Us Dream: A Path to a Better Future”,με βάση συνομιλίες μεταξύ του Φραγκίσκου και του Βρετανού βιογράφου του, Austen Ivereigh, ο Πάπας κατηγόρησε εκείνους που ισχυρίζονται ότι «ο εξαναγκασμός να φορέσει κανείς μάσκα είναι αδικαιολόγητος ».

“Ορισμένες ομάδες διαμαρτυρήθηκαν, αρνούμενες να διατηρήσουν την απόσταση τους, βαδίζοντας ενάντια στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς – λες και τα μέτρα που οι κυβερνήσεις πρέπει να επιβάλουν για το καλό του λαού τους συνιστούν κάποιο είδος πολιτικής επίθεσης κατά της αυτονομίας ή της προσωπικής ελευθερίας”, είπε.

«Δεν θα βρείτε ποτέ τέτοια άτομα να διαμαρτύρονται για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ ή να συμμετέχουν σε μια διαδήλωση επειδή υπάρχουν παραγκουπόλεις όπου τα παιδιά στερούνται νερού ή εκπαίδευσης ή επειδή υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που έχουν χάσει το εισόδημά τους», είπε. «Σε τέτοια θέματα δεν θα διαμαρτύρονταν ποτέ. Είναι ανίκανοι να μετακινηθούν έξω από τον δικό τους μικρόκοσμο ενδιαφέροντος. “

Το βιβλίο επικεντρώνεται στην απάντηση του ποντίφικα στην κρίση του κορονοϊού και καταγράφει τον Πάπα Φραγκίσκο να στοχοποιεί επίσης εκείνες τις κυβερνήσεις που φάνηκαν να δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία της χώρας τους από τη διάσωση ζωών.

«Με ορισμένες εξαιρέσεις, οι κυβερνήσεις έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία του λαού τους, ενεργώντας αποφασιστικά για την προστασία της υγείας και τη διάσωση ζωών», δήλωσε ο Πάπας.

Αργότερα προσθέτει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, «οι κυβερνήσεις έχουν υποθηκεύσει το μέλλον του λαού τους».

Ενώ ο Πάπας υποστήριξε την αντίδραση στον «φρικτό» θάνατο του Φλόιντ και σχολίασε πως «πολλοί άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ενωμένοι με μια υγιή αγανάκτηση», αντιτάχθηκε στην ρίψη αγαλμάτων, αποκαλώντας την μια προσπάθεια «ακρωτηριασμού ιστορίας».

loading...