“Ο Τούρκος καταλαβαίνει μόνο από δύναμη”! Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου μας καλεί να την αποκτήσουμε Ο κ.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος του ΔΣ της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, δεν είναι γνωστός μόνο την πολύχρονη επιχειρηματική του δραστηριότητα. Από την εποχή της νιότης του μέχρι και σήμερα δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα εθνικά θέματα. Όχι με δηλώσεις και λόγια, αλλά με έργα.


Κάποια απ΄ αυτά αναφέρονται στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στο Militaire.


Ο κ.Εμφιετζόγλου βαθύς γνώστης της ιστορίας, ανησυχεί για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά. Αλλά δεν φοβάται. Καλεί όλους μας να πάψουμε να φοβόμαστε.Ρεαλιστής στην ανάλυση του: “Ο Τούρκος καταλαβαίνει μόνο από δύναμη” λέει. Δείχνει τον δρόμο για να την αποκτήσουμε, έστω και τώρα.


Ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του σωματείου “Ταμείο Ελληνικού Στόλου-ΑΒΕΡΩΦ ΙΙ”. Ο στόχος δεν είναι μόνο η άμεση ενίσχυση του Στόλου μας ,αλλά να ενωθούν οι Έλληνες πολίτες σ΄ ένα κοινό σκοπό , αφήνοντας στην άκρη το μόνιμο σαράκι της διχόνοιας.


Ο κ.Εμφιετζόγλου μιλά αναλυτικά για το σχέδιο του. Απαντά στο ερώτημα αν οι ισχυροί οικονομικά Έλληνες προσφέρουν όσο μπορούν και όσο πρέπει στην χώρα. Δηλώνει συγκινημένος “από τους λεβέντες αξιωματικούς και ναύτες που έχουμε”, οι οποίοι όπως λέει “χωρίς μέσα εξευτέλισαν τον τουρκικό Στόλο. Πρέπει να τους βοηθήσουμε”…Δεν υπάρχουν σχόλια :