ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΝΤΟΡΑ; Γιατί περιμένει τις Αμερικανικές εκλογές ο Κώστας Καραμανλής;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Πρώτοι από όλους την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 δημοσίευσα σε άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα, πως στη σκέψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πραγματοποίηση ενός δομικού ανασχηματισμού της κυβέρνησής του!

Όπου σημείωνα ιδιαίτερα, πως αυτός ο δομικός ανασχηματισμός ενδεχομένως να επηρεαστεί από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών των ΗΠΑ στις αρχές του Νοεμβρίου 2020! Αφού όλοι περιμένουν με ανυπομονησία (Μητσοτάκης, Καραμανλής κυρίως) το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ (ναι, καλά ακούσατε)!

Βέβαια ακολούθως κι άλλες καθημερινές εφημερίδες μίλησαν για δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση της ΝΔ!

Ωστόσο, σε παλαιότερο άρθρο μου επεσήμανα, ότι ήταν πιθανή μια αντικατάσταση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, αλλά και του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου! Την οποία πρωθυπουργική σκέψη, την είχα χαρακτηρίσει τελείως εξωφρενική, αφού χαρακτήριζα την σχέση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με την ηγεσία του Στρατεύματος, ως σχέση μπετόν αρμέ! Ιδιαίτερα απαραίτητη σήμερα, που η Πατρίδα μας περνάει δύσκολους καιρούς από την επιθετικότητα του ισλαμοφασίστα Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν και των ακραίων Αξιωματούχων του! Αλλά και την θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών του Νίκου Δένδια, την χαρακτήριζα επιτυχημένη, τηρουμένων των αναλογιών, αν λάβουμε υπόψη μας πως από αυτό το πρωτοκλασάτο Υπουργείο της κάθε κυβερνήσεως πέρασαν, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και τόσοι άλλοι ανεπαρκείς, για όσα εθνικά ζητήματα διαχειρίζεται το εν λόγω υπουργείο!

Σημείωνα δε, ότι ο πιθανός αντικαταστάτης του θα ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (;;;)!

“Γεύμα” με πρώτο πιάτο Νίκος Δένδιας;

Έτσι σήμερα θα επανέλθω στο ζήτημα της αντικατάστασης του Νίκου Δένδια από το ΥΠΕΞ, αφού έφτασε στα αυτιά μου η εξέχουσα πληροφορία, ότι προ ολίγων ημερών συνέφαγαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην οικία του δευτέρου!

Αληθεύει αυτή η πληροφορία; Γιατί αν αληθεύει, διασταυρώνεται η πληροφορία από άλλη πηγή μου, η οποία ισχυρίζεται ότι τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον θέλει για ΥΠΕΞ η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ!

Αλλά η ίδια εξέχουσα πηγή μου, μου εμπιστεύθηκε ότι “παίζει” για το ΥΠΕΞ και η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού είναι “εκλεκτή” του υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν!

Επίσης να επισημανθεί, ότι τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχουν άριστες σχέσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν! Αντίθετα με τον Νίκο Δένδια, που όπως λέγεται, ο Ερντογάν δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό!

Έτσι όλες τις εξελίξεις στο Υπουργείο των Εξωτερικών τις καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Όμως στο σημείο αυτό να επισημάνω, πως μια επικράτηση του “Δημοκρατικού” Τζο Μπάιντεν (κατά την πολιτική μου εκτίμηση) θα είναι δυστυχία για τα εθνικά συμφέροντα της Πατρίδος μας και ειδικότερα στο ζήτημα της συνδιοίκησης, συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο, που επιθυμεί διακαώς η Τουρκία, αλλά και στην αλλαγή των συνόρων μας που διεκδικεί η γειτονική Ασιατική χώρα!

Πάλι Καραμανλής θα διαχειριστεί τις στάχτες επί των ερειπίων;

Το εκλογικό αποτέλεσμα όμως στις ΗΠΑ, αναμένει και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως πολλές φορές έχω γράψει κατά το παρελθόν!

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στήριξε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην συνέχεια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για πρώτη φορά τέτοια εποχή το 2019, όταν έσπασε την πολυετή σιωπή του στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής και εκεί έριξε πολιτικές “βόμβες” μεγατόνων!

Όπως επί παραδείγματι, ως προφήτης ή άλλη Ψαρούδα – Μπενάκη, μας έκανε την πρόβλεψη, πως:

«Στα χρόνια που έρχονται, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, οι οποίες θα απαιτήσουν συγκροτημένες πολιτικές, αποφασιστικότητα και τόλμη, θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε με συνέπεια και πειθαρχία…»!

Κουβέντες καθ΄ όλα ανησυχητικές και περίεργες, όταν μάλιστα εκφέρονται από το στόμα ενός πρώην Πρωθυπουργού!

Τι ακριβώς εννοούσε ο Κώστας Καραμανλής λέγοντας τα παραπάνω;

Βέβαια ακολούθως, πραγματοποίησε άλλη μια ομιλία στο City του Λονδίνου και στην συνέχεια μέχρι σήμερα έχει σιωπήσει εντελώς εκ νέου!

Ως γνωστόν το City του Λονδίνου αποτελεί το μείζον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο, καταλαμβάνοντας μαζί με τη Νέα Υόρκη την πρώτη θέση σε αυτούς τους τομείς σε όλο τον κόσμο!

Οι “δράκοι” του Λονδίνου…

Αλλά από τη στιγμή που μιλήσαμε για City του Λονδίνου, πόσοι γνωρίζουν το έμβλημά του με τους δυο δράκους;

Το οποίο συμπωματικά, τυχαία εκτιμώ, υπάρχει (ένας δράκος) και στην εφημερίδα του ομίλου Αλαφούζου “Η Καθημερινή”!

Ωστόσο, να επισημάνω για άλλη μια φορά, πως η αναφορά μου είναι εντελώς καλόπιστη και κάνω αυτήν την αναφορά λόγω της ιδιαίτερης εκπλήξεώς μου από την σύμπτωση!

loading...