κ. Πρωθυπουργέ!. Εάν εγκαίρως και με αυστηρότητα, εφαρμόζατε τα παρακάτω μέτρα, σήμερα ο κορωνοϊός θα αργοπέθαινε!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ!

Την άνοιξη του 2020 με την εμφάνιση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού πήρατε έγκαιρα μέτρα (με γενικό λοκντάουν) και περιορίσατε την εξάπλωση του, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα σχετικά ήσυχο καλοκαίρι, όπου μας επισκέφθηκαν αρκετοί τουρίστες, (φέροντας όμως σε όλη την Ελλάδα και εισαγόμενο κορωνοϊό). 

Αντιθέτως τον Αύγουστο του 2020 που ο ιός άρχισε να ξαναφουντώνει σε όλη τη χώρα, δεν πήρατε έγκαιρα μέτρα!. Τρέχατε δυστυχώς, κύριε Πρωθυπουργέ, πίσω από τον κορωνοϊό και έτσι ο κορωνοϊός σας ξέφυγε, παίρνοντας επικίνδυνες διαστάσεις!.

Και μπροστά στο κίνδυνο, το Εθνικό μας σύστημα υγείας να καταρρεύσει πλήρως, αναγκάζεστε να μας οδηγήσετε σε ένα δεύτερο πανελλαδικό λοκντάουν, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο την ήδη πληγείσα οικονομία μας από την πανδημία του κορωνοϊού! 

Όμως για να αποφεύγατε ένα δεύτερο καθολικό λοκντάουν θα έπρεπε κύριε Πρωθυπουργέ, να είχατε πάρει έγκαιρα τα παρακάτω μέτρα, κρατώντας όλη την οικονομία μας ανοιχτή :

1) Από την πρώτη του Σεπτέμβρη του 2020 να είχατε επιβάλλει πανελλαδικά τη χρήση μάσκας παντού!. 

Με εξαίρεση τους πελάτες στην εστίαση, στις καφετέριες, στα μπαρ και στα κέντρα διασκέδασης, που θα τους επιτρέπετε να βγάλουν τη μάσκα τους, μόνο όταν είναι καθήμενοι και μόλις σηκώνονταν να φύγουν από τους εν λόγω χώρους, να ξαναφορούσαν τη μάσκα τους. 

Στα δε κέντρα διασκέδασης να επιτρέπονταν μόνο η μουσική και ο χορός να ήταν απαγορευμένος!. 

Από δε, την πρώτη του Σεπτέμβρη του 2020, να είχατε απαγορεύσει τα πάρτι σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους!

2) Επίσης από πρώτη του Σεπτέμβρη του 2020 να είχατε επιβάλλει πανελλαδικά απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 2 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί.

3) Τα εν λόγω μέτρα να συνοδεύονται από αυστηρή αστυνόμευση παντού (ο φόβος φυλάει τα έρημα) και αυστηρά πρόστιμα (ο καθένας την τσέπη του τη σκέπτεται). 

Έτσι η μη χρήση μάσκας ή η μάσκα στο πηγούνι, να ήταν παράβαση και να επιβάλλονταν στο παραβάτη πρόστιμο 300 ευρώ!. 

Γιατί δεν μπορεί ένας άμυαλος ή ανεγκέφαλος να παίζει, κύριε Πρωθυπουργέ, με την υγεία και τη ζωή των άλλων, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα παράξενο και αλλιώτικο ιό, σε σχέση με τους άλλους ιούς, αφού μεταδίδεται με πολύ μεγάλη ευκολία (εάν δεν παρθούν μέτρα) και αυτό το είδαμε στο Ιδιωτικό Γηροκομείο στα Ιωάννινα (που μάλλον δεν είχαν ληφθεί καθόλου μέτρα) και έτσι όλοι οι τρόφιμοι (46 τον αριθμό) και όλοι οι εργαζόμενοι (10 τον αριθμό) (σύνολο 56), βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Εάν τα παρακάτω απλά μέτρα τα είχατε εφαρμόσει έγκαιρα (από 1ης Σεπτέμβρη του 2020) και με πολύ αυστηρό τρόπο (χωρίς να φοβηθείτε το πολιτικό κόστος), σήμερα ο κορωνοϊός θα ψυχορραγούσε!!!.

Σας υπενθυμίζω ότι στο κράτος της Σιγκαπούρης (των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων), η Κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας δεν προχώρησε σε κανένα καθολικό λοκντάουν, αλλά από την αρχή επέβαλε καθ’ όλη την επικράτεια τη μάσκα παντού (όπου στον παραβάτη χωρίς μάσκα, επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ) και έτσι ο ιός έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και στη Σιγκαπούρη οι θάνατοι από τον κορωνοϊό, είναι μόλις 28!!!. 

Εσείς, κύριε Πρωθυπουργέ τη μάσκα παντού, τη θυμηθήκατε κάπως αργά (μόλις προχθές) και ο κορωνοϊός δυστυχώς σας ξέφυγε και μάλιστα επικίνδυνα και αναγκάζεστε τώρα να μας επιβάλετε ένα δεύτερο καθολικό λοκντάουν, που θα είναι ένα άλλο μεγάλο χτύπημα, στην ήδη πληγωμένη οικονομία μας!!!.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

loading...