Νέες αστειότητες Ακάρ: «Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου»

Η Τουρκία συνεχίζει το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας. Ο Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της ανακοίνωσης της αποστολής των τουρκικών στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στα «αποστρατικοποιημένα» νησιά και κλιμακώνει την ένταση αρνούμενη τη… χείρα φιλίας της Τουρκίας!

«Τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις επιστημονικές και τεχνικές μελέτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ακάρ και πρόσθεσε: «Η εμφάνιση αυτών των μελετών ως πρόκληση, ως λόγου κλιμάκωσης της έντασης, είναι πραγματικά ασυμβίβαστη με τις ηθικές αξίες».

«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», επανέλαβε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας και συνέχισε με τις προκλητικές δηλώσεις: «Οι ενέργειές τους στα νησιά, των οποίων η κυριαρχία δεν δίνεται με κανέναν τρόπο στην Ελλάδα, αγνοούνται εντελώς και πέρα ​​από αυτό, οι επιστημονικές και τεχνικές μελέτες που κάνουμε παρουσιάζονται ως προκλητικές. Αυτή είναι πραγματικά μια λανθασμένη προσέγγιση, δεν ταιριάζει στην καλή γειτονία. Κάνουν τις πιο λανθασμένες κινήσεις ενάντια στο χέρι φιλίας που επεκτείνουμε. Είμαστε υπέρ της πολιτικής λύσης, του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας. Έχουμε δείξει τις καλές μας προθέσεις σε αυτό το θέμα και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό».

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Ακάρ επεσήμανε: «Πρέπει να δουν ότι υπάρχει τουρκική παρουσία στην Κύπρο και ότι υπάρχουν Τούρκοι που ζουν εκεί για αιώνες. Πρέπει να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά τους. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις ευθύνες της ως εγγυήτρια δύναμη».

loading...