Σταϊκούρας: Ποιοι παίρνουν επίδομα 800 ευρώ – Έκπτωση 40% στα ενοίκια

 «Τις παρεμβάσεις ως οικονομικό επιτελείο υλοποιούμε με ψυχραιμία. Γιατί πρέπει να ενεργούμε για το καλύτερο και να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον ορθολογισμό με τον οποίο χειριζόμαστε τα οικονομικά αποθεματικά. Επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να έχουμε πυρομαχικά για να τα ρίχνουμε στη μάχη», είπε και τόνισε πως οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ανέρχονται σε 6% του ΑΕΠ. Τόνισε πως αξιοποιείται με σύνεση το μαξιλαράκι ρευστότητας που ανέρχεται σε 37,5 δισ. ευρώ. Από αυτά το 50% χτίστηκε από την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, είπε

Στη συνέχεια, προχώρησε σε εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός:

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει της λίστας ΚΑΔ, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού και μπορούν να μπουν σε αναστολή εργασίας. Καλύπτονται και οι ασφαλιστικές εισφορές. Κόστος για το Νοέμβριο, 675 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που μέχρι και χτες τέθηκαν σε αναστολή, θα λάβουν αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ. Η εφάπαξ καταβολή ,είναι επιπλέον της κάλυψης του Δώρου Χριστουγέννων. Το κόστος υπολογίζεται στα 215 εκατ. ευρώ.

Για επιχειρήσεις σε αναστολή λειτουργίας, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής ΦΠΑ μέχρι τις 30/4/2021. Η οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 χαμηλότοκες δόσεις από το Μάιο.

Για τις επιχειρήσεις σε αναστολή λειτουργίας, δίνεται δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων ρυθμισμένων οφειλών. Η αποπληρωμή τους μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Για τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας, δίνεται δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων, ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών. Η πληρωμή τους μετατίθεται στο τέλος της ρύθμισης.

Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων σε συννενόηση με την ΕΕΤ μέχιρ το τέλος του έτους.

Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν και λήγουν έως το Δεκέμβριο, κατά δύο μήνες

Χορηγείται νέα εφαπαξ ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. Αφορά σε 130.000 άνεργους συμπατριώτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα μετά την 1η Μαρτίου 2020.

Όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου 40%. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους και τη φοιτητική κατοικία.

Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα το ½ της ζημίας τους δεν θα συμψηφίζεται με τις φορολογικές υποχρεώσεις αλλά θα καταβάλλεται απευθείας στους δικαιούχους.

Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

loading...