Εν μέσω πανδημίας και 2ου κλειδώματος της οικονομίας μας, η κυβέρνηση υιοθετεί ένα μέτρο αναλγησίας και λεηλασίας των σπιτιών των ΕλλήνωνΕν μέσω πανδημίας και 2ου κλειδώματος της οικονομίας μας, η κυβέρνηση υιοθετεί ένα μέτρο αναλγησίας και λεηλασίας των σπιτιών των Ελλήνων – γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν ευθύνονται οι Πολίτες για την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Ευθύνονται τα τρία συνεχόμενα μνημόνια και το PSI, μέσω των οποίων χρεοκόπησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, συρρικνώθηκε το κράτος προνοίας κοκ. 

Βιώνουμε δε το 4ο σήμερα που απλά δεν συνοδεύεται από μία δανειακή σύμβαση – ενώ θα ακολουθήσει ένα πολύ πιο οδυνηρό 5ο   αφού η ταμειακή ρευστότητα του δημοσίου είναι αμελητέα και η οικονομία μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Εν προκειμένω, εκτός από τα δυσθεώρητα δίδυμα ελλείμματα και χρέη, τα νοικοκυριά έχασαν 3,9 δις € το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Μειώθηκαν δηλαδή ξανά τα εισοδήματα τους κατά 11% – ενώ, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ, 8 στις δέκα επιχειρήσεις έχουν ξανά πτώση των εσόδων τους το 1ο εξάμηνο του έτους, καθώς επίσης πολλά άλλα ανατριχιαστικά χαρακτηριστικά. 

Αναμένεται λοιπόν ένα νέο κύμα χρεοκοπιών και κόκκινων δανείων, ύψους 8-10 δις € κατά την ΤτΕ – κατά τη δική μας άποψη, πολύ περισσότερα. Εύλογα επομένως αναρωτιόμαστε, εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαρίσουν τα δάνεια και να επιβαρυνθεί με τις συνέπειες η κοινωνία – η οποία ήδη επιβαρύνεται τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά
Βασίλης Βιλιάρδος


Δεν υπάρχουν σχόλια :