Προκλητική δήλωση από εθνικοστές στα Σκόπια: "Εξευτελιστικές οι απαιτήσεις των Βουλγάρων" - "Δηλωθήκαμε ως Μακεδόνες το 1895"Προκαλούν οι εθνικιστές στα Σκόπια


Ογενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE Τζορτζίγια Σαϊκόσκι δημοσίευσε ένα έγγραφο στο Facebook, σύμφωνα με το οποίο, όπως σημειώνει «αποδεικνύεται ότι έχουμε δηλωθεί ως Μακεδόνες το 1895», όπως αναφέρει το echedoros-a.gr.


«Με σεβασμό από την αρχή, το VMRO-DPMNE ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα στη Δημοκρατία των Σκοπίων που υποστήριξε την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μέχρι σήμερα, παραμείναμε συνεπείς με αυτήν τη δέσμευση», γράφει ο πολιτικός και συνεχίζει:

Ωστόσο, είναι απίστευτες ορισμένες εξευτελιστικές απαιτήσεις της Βουλγαρίας, οι απόψεις ορισμένων εγχώριων πολιτικών και ανθρώπων στην εξουσία είναι επίσης απίστευτες.

Είναι περίεργο πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει από πού είναι, τι είναι και ποιος είναι.

Είναι ατυχές να ξεχνάμε τα λόγια των προγόνων που σου είπαν από ποιον είσαι και γιατί είσαι όπως είσαι και ότι είσαι (Σλαβο)Μακεδόνας.

Αλλά τίθεται το ερώτημα, γιατί το δίλημμα αναφάνηκε τώρα;

Ποιος μας λέει τι είμαστε: η Επιτροπή, η βουλγαρική κυβέρνηση, η κυβέρνησή μας ή οι πρόγονοί μας;

Για τους προγόνους θέλω να επισυνάψω ένα έγγραφο στο κοινό από το 1895.


Θέλω να γνωρίσω αυτούς που έχουν φύγει με αυτόν τον τρόπο, αλλά θέλω να επαναφέρω αυτούς που είναι διστακτικοί και να τους πω ποιοι είναι και ποιοι πρέπει να είναι, και πρέπει να παραμείνουν Μακεδόνες, όπου κι αν βρίσκονται.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανέβασα αυτό το έγγραφο για να το δουν οι Βούλγαροι πολιτικοί και η κυβέρνηση των Σκοπίων και η (Μεικτή) Επιτροπή, ώστε να είναι προσεκτικοί για το τι διαπραγματεύονται», έγραψε ο Σαϊκόσκι.Δεν υπάρχουν σχόλια :