YΠΑΜ Βουλγαρίας: «Βρισκόμαστε υπό διπλωματική πίεση για να υποστηρίξουμε τα Σκόπια»

 «Η Βουλγαρία βρίσκεται υπό διπλωματική πίεση για να υποστηρίξει τα Σκόπια, αλλά είμαστε κυρίαρχο κράτος και έχουμε αξιοπρέπεια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ σε συνέντευξή του στη βουλγαρική τηλεόραση Nova.

«Ορισμένοι (Σλαβο)μακεδόνες πιστεύουν ότι οι Γερμανοί και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μας ασκήσουν πίεση και θα συμφωνήσουμε ανεπιφύλακτα να τους υποστηρίξουμε.

(Οι Σλαβομακεδόνες) δεν μας πιέζουν, αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, η Βουλγαρία έχει τη δική της αξιοπρέπεια και είναι κυρίαρχο κράτος. «Είμαστε υπό διπλωματική πίεση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Καρακατσάνοφ.

Τόνισε ότι, πρώτον, αφορά τη χώρα που κατέχει επί του παρόντος την προεδρία της ΕΕ.

«Η Γερμανία είναι πολύ δραστήρια με το επιχείρημα ότι «μπορείτε να τους σταματήσετε ξανά», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Στη συνέντευξη με την συντάκτρια της εκπομπής «Ευθεία Οδήγηση», αναφέρθηκε σε ορισμένα ιστορικά γεγονότα για τον Γκότσε Ντέλτσεφ.

«Τα Σκόπια όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας και Φιλίας, αλλά θεωρεί ακόμη ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να τη σέβεται. Στα Σκόπια, έπρεπε να γίνει κατανοητό στις 9 Οκτωβρίου πέρυσι ότι «η άρνηση της βουλγαρικής ταυτότητας του πληθυσμού των Σκοπίων, είναι προσβολή προς τους Βούλγαρους”, δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

loading...