Άρθρο κόλαφος των “Times” του Λονδίνου: Το παιχνίδι της Τουρκίας είναι θανατηφόρο & ο Τζόνσον το γνωρίζει καλά

Με ένα άρθρο καταπέλτης στους «Times» του Λονδίνου την Κυριακή(11.10.2020) με τίτλο «Το παιχνίδι της Τουρκίας είναι θανατηφόρο και ο Johnson το γνωρίζει πολύ καλά» και υπότιτλο «O προ παππούς του Πρωθυπουργού λυντσαρίστηκε γιατί καταδίκασε την αρμενική γενοκτονία», ο αρθρογράφος Dominic Lawson απευθύνεται ουσιαστικά προς τον πρωθυπουργό Boris Johnson επικρίνοντάς τον για την στάση του έναντι της Τουρκίας. Η σιωπή της βρετανικής κυβέρνησης, γράφει είναι ντροπή.

«Φανταστείτε γράφει, τη Γερμανία να επεμβαίνει στρατιωτικά στην διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στέλλοντας μισθοφόρους να πολεμήσουν το κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιώντας τα αεροπλάνα της να ρίξουν ισραηλινά και τα drones να βομβαρδίζουν αμάχους . Είναι αδύνατον, γιατί η Γερμανία θυμάται το ιστορικό παρελθόν της και η άρνηση του ολοκαυτώματος είναι ποινικό αδίκημα και το Βερολίνο έχει πολλά μνημεία για τα θύματα.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει στην Τουρκία όπου το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα θεωρεί αδίκημα να αναφέρεται ένας στην μαζική εκτέλεση των Αρμενίων το 1915 ως «γενοκτονία».

Και αφού εξηγεί ότι ο Ερντογάν έστειλε τους πελάτες του Τζιχατιστές από την Συρία να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων, είναι εκπληκτικό, γράφει να γίνεται αυτό από μια χώρα του ΝΑΤΟ και η σιωπή της βρετανικής κυβέρνησης είναι ντροπή. « Η Αρμενία (γράφει) ήταν η πρώτη χριστιανική χώρα επισήμως πριν τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο William Gladstone είπε ότι « το να υπηρετείς την Αρμενία υπηρετείς τον πολιτισμό» και ο Winston Churchill αργότερα πρωθυπουργός είπε « Το 1915 η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε την αδίστακτη σφαγή και απέλαση των Αρμενίων από τη Μικρά Ασία … δεν υπάρχει λογική αμφιβολία ότι το έγκλημα αυτό σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για πολιτικούς λόγους». Όπου ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά είτε σφαγιάστηκαν είτε ξεψύχησαν στις πορείες θανάτου. Προηγήθηκε η πολιτική αυτή της χιτλερικής πολιτικής του Lebensraum.

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος « η οικογένεια του πρωθυπουργού σχετίζεται άμεσα με εκείνα τα επεισόδια και ηρωικά μάλιστα. Ο προ-παππούς του Boris Johnson από τον πατέρα του, ο Αλί Κεμάλ Μπεις, ήταν Τούρκος δημοσιογράφος και συντάκτης εφημερίδας που πολιτεύτηκε και έγινε Οθωμανός Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης χιλιάδες σφαγιαστές των Αρμενίων . Το 1919 έγραψε « Ας μην προσπαθούμε να ρίξουμε την ευθύνη στους Αρμένιους γιατί ο κόσμος δεν είναι γεμάτος ηλίθιους. Έχουμε αρπάξει τις περιουσίες των ανθρώπων, τους απελάσαμε και τους σφάξαμε»

Και ολοκληρώνει θυμίζοντας ότι ήταν ακριβώς γι΄αυτό το λόγο που απήγαγαν τον προ-παππού του τον λύντσαραν μέχρι θανάτου και τον κρέμασαν και δεύτερον ότι «ο Boris Johnson καθώς υπερηφανεύεται για την τουρκική του καταγωγή ποτέ δεν αναφέρθηκε στον φόνο αυτό και αμφιβάλω, (γράφει) κατά πόσο το ανέφερε στον Ερντογάν στην τηλεφωνική τους συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου ή αν του μίλησε για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Ερτονγάν σε ανακοίνωσή του είπε ότι αμφότεροι συζήτησαν την εμπορική τους συνεργασία για $20 δις. και τίθενται τρία ερωτήματα : – Είναι ο Ερντογάν πράγματι ο άνθρωπος με τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση πρέπει ν αυξήσει την πώληση όπλων, πως θα νοιώθει ο πρωθυπουργός αν τα όπλα αυτά σφάξουν και άλλους Αρμενίους και τι θα έλεγε άραγε ο προ-παππούς του;»

O δημοσιογράφος/συγγραφέας του άρθρου, είναι εβραϊκής καταγωγής, γιός του Συντηρητικού πολιτικού Nigel Lawson και εργάστηκε τόσο στο Μπι Μπι Σι όσο και σε διάφορες άλλες εφημερίδες.

O William Ewart Gladstone ήταν βρετανός φιλελεύθερος πολιτικός με καριέρα 60 χρόνων, υπηρέτησε για 12 χρόνια ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε τέσσερεις θητείες μεταξύ των χρόνων 1868 και 1894, πέθανε το 1898. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ από Σκωτσέζους γονείς.

ΠΗΓΗ: Sigmalive

loading...