Translate the article and read it to your Language

Το «μυστικό» των Rafale – ΑΝΑΤΡΟΠΗ απέναντι στους S-400 των Τούρκων (vid) Τι αποκαλύπτουν πηγές...

Rafale, το 4,5 γενιάς μαχητικό το οποίο θ’ ανήκει σε λίγο καιρό στην 332 Μοίρα «Γεράκι», χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «τιμωρός» του προηγμένου συστήματος S-400 χάρη στο «αδιάκριτο» βλέμμα που προσφέρει το σύστημα αυτοπροστασίας SPECTRA.


Το θέμα της χρήσης των S-400 επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τις δοκιμές που ετοιμάζεται να κάνει η Άγκυρα στην περιοχή της Σινώπης. Σε αυτό το σύστημα  ποντάρει ο Ερντογάν, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική ομπρέλα της χώρας του.


Ωστόσο, η Ελληνική απάντηση έρχεται με τα μαχητικά RAFALE, τα οποία μάλιστα βρίσκονται ήδη, όπως σας μεταδώσαμε, υπό καθεστώς αυτοψίας στην ΝΔ Γαλλία από τον Α’ ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλίουμη, αλλά και ένα μεγάλο μέρος ιπταμένων και τεχνικών της 347 Μοίρας «Περσέας».


Όπως αποκαλύπτουν στρατιωτικοί αναλυτές, το «αντίδοτο» στο πρόβλημα των S-400 βρίσκεται ήδη κρυμμένο μέσα στην προμήθεια του νέου τύπου μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας 4,5 γενιάς RAFALE!!! Πρόκειται, σύμφωνα με πηγές, για μια από τις επιχειρησιακές πτυχές του Γαλλικού μαχητικού, η οποία είναι ελάχιστα γνωστή. Εντούτοις έχει χρησιμοποιηθεί ήδη από τους ιπταμένους της Γαλλίας στον συγκεκριμένο τύπο, σε επιχειρήσεις αλλά και στην εκπαίδευση:


Πρόκειται για την ύπαρξη ενός προηγμένου συστήματος αυτοπροστασίας, που έχει προκαλέσει κατά καιρούς σοβαρό «πονοκέφαλο» σε συμμαχικές ασκήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ με δεδομένο ότι είναι σε θέση όχι μόνο να εντοπίζει πάσης φύσεως απειλές που εκπέμπουν στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, αλλά να τις καταγράφει με ακρίβεια και ακολούθως να εκτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό.


Συγκεκριμένα, το σύστημα «SPECTRA» είναι διαβόητο για την υψηλή αποτελεσματικότητά του στην παρεμβολή συστημάτων ραντάρ, δηλαδή «τυφλώνει» τα μάτια ενός επίγειου αντιαεροπορικού συστήματος αλλά και ένα εχθρικό μαχητικό.


Ταυτόχρονα, παρουσιάζει στον αεροπόρο την ενοποιημένη εικόνα των απειλών, συνδυαστικά με στόχους αέρος και εδάφους που εντοπίζουν οι υπόλοιποι αισθητήρες του Γαλλικού Μαχητικού.


Επομένως, το «κλειδί» στην αντιμετώπιση των S-400 φαίνεται να είναι το SPECTRA, το οποίο διαθέτουν τα RAFALE.


Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, στην φημισμένη Αμερικανική άσκηση «RED FLAG» οι οικοδεσπότες είχαν εκφράσει προβληματισμό ως προς τις δυνατότητες του RAFALE να καταγράφει ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές «υπονομεύοντας» την αποτελεσματικότητα των μαχητικών άλλων χωρών που μετείχαν στην άσκηση.


Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι συνέλλεγαν πολύτιμα δεδομένα που βοηθούν για περαιτέρω ανάλυση αλλά και την δημιουργία αντίστοιχων αντιμέτρων.


Αυτό που κάνει τους Ικάρους μας να χαμογελούν είναι πως η ικανότητα γεωγραφικού προσδιορισμού που διαθέτει το RAFALE είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα επιτρέψει σε ενδεχόμενες μελλοντικές επιχειρήσεις στην Πολεμική Αεροπορία να εντοπίσει επακριβώς και εγκαίρως πιθανές θέσεις ανάπτυξης των Τουρκικών S-400.


Τοιουτοτρόπως, γίνεται δυνατή η προσβολή των θέσεων αυτών με στρατηγικά όπλα μακρού πλήγματος και κατά συνέπεια η αδρανοποίηση της απειλής των S-400 από τις πρώτες κιόλας ώρες, σύμφωνα πάντα με όσα υπογραμμίζονται από πηγές.


Ως εκ τούτου, η Πολεμική Αεροπορία ως νέος χρήστης του RAFALE είναι βέβαιο πως θα εστιάσει σε αυτά τα «χαρίσματα» του μαχητικού, τα οποία, άπαξ και ισχύουν όλα αυτά, προσφέρουν σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα!


Αξιοσημείωτο είναι πως στην Γαλλική βάση, κατά την άσκηση VOLFA οι Έλληνες ιπτάμενοι μαθαίνουν τα μυστικά των RAFALE, ενώ η παρουσία του πρώτου «γερακιού» της Πολεμικής Αεροπορίας, του Αρχηγού, Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη, καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την άμεση υλοποίηση της προμήθειας των αεροσκαφών.


Δείτε παλαιότερο βίντεο σχετικά με άλλες δυνατότητες των RAFALE και απέναντι στα τουρκικά F-16:
Δεν υπάρχουν σχόλια :