Και κάτι σχετικό με την Pitsos, που τις τελευταίες μέρες καποιοι νιώθουν ευαισθησίες…

Στην φωτο βλέπουμε πως ξεκίνησε η κατάρρευση της Pitsos , που εργαζόμενοι , πιθανόν καθοδηγούμενοι ποδοπατούν τις αφίσες της εταιρίας σαν δείγμα απαξίωσης κατά τη διάρκεια απεργίας την δεκαετία του ’70. Το δεκέμβριο του 1975 η απεργία κράτησε 40 μέρες με αποτέλεσμα την πτώχευση της εταιρίας και την εξαγορά της το 1977 από την Bosch-Siemens.

Το 2008 η Bosch Siemens ανακοινώνει την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Ελλάδα, μία επένδυση με 600 νέες θέσεις εργασίαμκαι πολύ καλό οικονομικό υπόβαθρο.

Την επένδυση την πολέμησε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ελευσίνας.  

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ελευσίνας στις 26 Οκτωβρίου 2011 αναφέρει: «Πρέπει να αποτρέψουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν με τη διαδικασία fast track. Με συντονισμένες ενέργειες του λαού της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε τη ματαίωσή του»

Το 2017 η BSH έχει ήδη πάρει την απόφαση να μην προχωρήσει στην δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα άσχετος αν και είχαν δεσμευτεί για την επένδυση το 2012. 

Την εποχή εκείνη (2017) λοιπον οι εργαζόμενοι της εταιρείας στέλνουν επιστολή στον Α. Τσίπρα και του ζητούν δυναμική παρέμβαση ως πρωθυπουργός για να βρεθεί λύση. 

Αποτέλεσμα:Ο σύντροφος Τσίπρας τους έγραψε κανονικά.

Πλέον, η γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate (BSH) ετοιμάζετε να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία.

Μήπως καποιοι εκτον έσω , ροκανίζουν την «Ελλάδα» με προφάσεις «οικολογικές» και «ανθρωπιστικές»;

loading...