ORUC REIS: Αλλαγή τουρκικών πλάνων, αυτή είναι η νέα στρατηγική τους! Θα αντέξουμε ΟΛΟΙ;;;

 Τι βγαίνει προς τα έξω από τις Ένοπλες Δυνάμεις…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για μακρά περίοδο έντασης με άγνωστο τέλος, με το Oruc Reis, τα Τουρκικά πολεμικά πλοία και σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού στόλου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Ο Ελληνικός Στόλος παραμένει σε διάταξη, χωρίς να χάσει στιγμή από τα μάτια του το τουρκικό ερευνητικό, το οποίο έχει απλώσει καλώδια χωρίς να «πειράζει» με κάτι άλλο τον βυθό (υφαλοκρηπίδα), με τους Τούρκους να έχουν διαμηνύσει, ΩΣΤΟΣΟ, ότι θα στείλουν γεωτρύπανο, ανεβάζοντας το επίπεδο της έντασης και ξεδιπλώνοντας την νέα τακτική της Τουρκίας, όπως θα δούμε παρακάτω. Μια τακτική που δυσκολεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να την διαχειριστούν.

Όπως τονίζουν στρατιωτικές πηγές, από τον Ιούλιο η μεγαλύτερη δύναμη των διαθέσιμων μέσων δεν έχει «ξεφορτωθεί» και είναι πάντοτε έτοιμη για την ενεργοποίησή της.

Στο Επιτελείο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα την παραβατική συμπεριφορά. Θα ασκεί συνεχώς πίεση τόσο με την παρουσία του σεισμογραφικού σε διεθνή ύδατα, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όσο και με άλλες κινήσεις, όπως οι γνωστές στο Επιτελείο μέθοδοι προκλήσεων με πτήσεις ή υπερπτήσεις ή ακόμη και μια νέα αμφισβήτηση στην αρμοδιότητα της Έρευνας και Διάσωσης στο Αρχιπέλαγος, εφόσον υπάρξει κάτι ανάλογο. Δεν αποκλείουν δε, ακόμα και την προβοκάτσια, όπως τότε στα Ίμια και σημειώνουν πως από την Τουρκία, όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει

Το βέβαιο πάντως είναι πως οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν την ανάλογη ετοιμότητα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί σε εκείνες πως δίνουν ό,τι μπορούν, στο πλαίσιο των εντολών που έχουν, προκειμένου να προστατεύσουν την πατρίδα μας.

Μάλιστα, κατά την τριπλή κρίση από τον Ιούλιο, δοκιμάστηκαν όχι μόνο τ’ αντανακλαστικά του Επιτελείου και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και όλες οι προπαρασκευαστικές κινήσεις πολεμικών επιχειρήσεων. Καλό μας έκανε ο Ερντογάν λοιπόν, γιατί είχαμε παρασκουριάσει!!!

Σ’ αυτή όμως την στιγμή με την τρίτη κατά σειρά παράταση για το Oruc Reis, όλα δείχνουν πως η Τουρκία θα παίξει το χαρτί του πολέμου φθοράς. Θα μείνουν για καιρό ακόμα εκεί που βρίσκονται, μελετώντας άριστα τις νομικές λεπτομέρειες, (ειδικά όσο η κυβέρνηση δεν επεκτείνει από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια) έτσι ώστε η Ελλάδα να μην νομιμοποιηθεί να κάνει κάτι στρατιωτικά και ταυτόχρονα να διογκώνεται η δυσαρέσκεια και να αυξάνεται η μουρμούρα στο εσωτερικό της χώρας μας.

Ήδη τα Ελληνικά πολεμικά πλοία, έχουν γράψει σε ώρες πλεύσης, όσες θα έγραφαν σε περίπου δυο χρόνια!!! Τα αεροσκάφη μας και γενικά τα πτητικά μέσα έχουν πετάξει περίπου όσες ώρες θα έκαναν σ’ ένα προγραμματισμένο 6μηνο εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των έκτακτων πτήσεων για έρευνα και διάσωση.

Πλέον το Επιτελείο επικεντρώνεται στο πως θα διαχειριστεί την κατάσταση. Πως δηλαδή, θα διατηρήσει μεν ισχυρές αποτρεπτικές δυνάμεις στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, αλλά ταυτόχρονα να μεριμνήσει και για το προσωπικό. Με μία φράση: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!

Θα αντέξει η Ελλάδα; Δεν εννοούμε μόνο τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την κοινή γνώμη, η οποία καλείται να «ζήσει» και αυτή με την τουρκική παρουσία στα δελτία ειδήσεων.

loading...