Μεγάλη αλήθεια απο Ερντογάν: «Κωμικές οι επιδείξεις της Ελλάδας στην ανατ. Μεσόγειo – Τώρα υποχρεώθηκε σε διάλογο»

Κωμική χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, χωρίς να την  κατονομάσει βέβαια,  σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου στο Ικόνιο.

“κωμικές” χαρακτήρισε  Ελλάδα και Γαλλία ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, χωρίς να τις  κατονομάσει βέβαια, σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου στο Ικόνιο, αναφορικά με τις “επιδείξεις” όπως είπε, εννοώντας τα ελληνικά πολεμικά σκάφη που παρακολουθούσαν το Όρουτς Ρέις, αλλά και τις αποστολές F-16 της ΠΑ σε Κύπρο.

«Αυτοί οι οποίοι στην Ανατολική Μεσόγειο, με κενές απειλές προς τη χώρα,  με κενού περιεχομένου εκβιασμούς και με κωμικές επιδείξεις, δεν μπόρεσαν να μας κάνουν να κάνουμε βήμα πίσω, υποχρεώθηκαν να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις μας για διάλογο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με αέρα νικητή από την απροθυμία της ΕΕ να καταδικάσει την παραβίαση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και να απορρίψει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, αλλά και την επίσημη αποδοχή από τον ΟΗΕ της συμφωνίας για την ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης που «στριμώχνει» τα δικαιώματα της Ελλάδας στην γραμμή Ρόδου-Καρπάθου-Κρήτης, ο Τούρκος δήλωσε επιπλέον και… πολιορκημένος:

Ακόμη ο Ερντογάν μίλησε για προσπάθεια περικύκλωσης της Τουρκίας από την Λιβύη έως τον Καύκασο, περικύκλωση την οποία η χώρα του έχει αντιμετωπίσει, όπως είπε:

«Αν προσέξετε θα δείτε ότι οι κρίσεις οι οποίες απασχολούν σήμερα τον κόσμο βρίσκονται γύρω από τη χώρα μας.

Όταν ενώσετε αυτά τα σημεία των κρίσεων από τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη  ως τον Καύκασο, διακρίνεται πώς γίνεται μία ξεκάθαρη προσπάθεια πολιορκίας της Τουρκίας. Εμείς αυτό το παιχνίδι το είδαμε από πολύ νωρίς.

Από τη μία μεριά προστατέψαμε την ακεραιότητα της χώρας μας, την ενότητα του έθνους και την ισχύ του κράτους μας και από την άλλη πλευρά κάναμε ένα-ένα τα βήματα και να διαλύσουμε αυτήν την πολιορκία.», είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει απειλώντας την Ελλάδα ξανά:

«Για εμάς κάθε σημείο που συνιστά απειλή για τη χώρα μας είναι περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ένα παρόμοιο παιχνίδι προσπάθησαν να παίξουν και στην Μεσόγειο.»

Νωρίτερα και αναφερόμενος  στο θέμα του πολέμου της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν με αιχμή του δόρατος το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Τούρκος πρόεδρος  εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξή του στους Αζέρους. 

Όπως ανέφερε, η Αρμενία «επιτέθηκε στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα του Καραμπάχ, το οποίο κατέλαβε, διαπράττοντας σφαγές – και το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί. Αλλά αυτή τη φορά υπάρχει μια απρόσμενη έκβαση.

Οι αδελφοί μας στο Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση και για να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και για να σώσουν το κατεχόμενο Καραμπάχ. Στεκόμαστε με την καρδιά μας και όλες μας τις δυνατότητες στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζω αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί το Καραμπάχ».

Επίσης σήμερα έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Τουρκία. 

loading...