Ο Ερντογάν και η Μογγολική …Πορδή! – O Ελπιδοφόρος αρμόδιος για ΑΟΖ Ατλαντικού τε και Ειρηνικού!

 





του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Ο Τζένγκις Χαν ήρθε στη Μικρά Ασία με τη Μογγολική Ορδή, ο Ερντογάν ως νέος σουλτάνος/χαν έρχεται με τη Μογγολική …Πορδή! Κι’αντί να χέζεται αυτός έτσι που είναι στριμωγμένος πανταχόθεν, έχουμε χεστεί εμείς και βάζουμε κόκκινη γραμμή στη “Γαλάζια …Παρτίδα” του τα έξι μίλια, λες και τα αμφισβήτησε ποτέ! Ετσι που πάμε να δήτε ότι αντί για επέκταση θα κάνουμε …μείωση και θα επιστρέψουμε στο καθεστώς των τριών μιλίων, αφού προηγουμένως τα ανακηρύξουμε κόκκινη γραμμή κι’αυτά για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Ασφαλώς και η Ελλάς δεν πρέπει να προκαλέση μία ένοπλη σύγκρουση και “it makes sense” να προσπαθή να κερδίση χρόνο, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες όπου η Τουρκία βουλιάζη ολοένα και περισσότερο στον λάκο που έσκαψε για τους άλλους. Σταμάτα να βάζης κόκκινες γραμμές όμως, αφού ξέρεις ότι οι Τούρκοι θα τις παραβιάσουν και εσύ δεν πρόκειται να κάνης τίποτα! Από το 2018 μέχρι σήμερα έχουνε σβήσει τόσες κόκκινες γραμμές ούτε ρετάλια κινεζικής κατασκευής νά’τανε που έτρεξαν στο πρώτο πλύσιμο! Και δεν είναι σοβαρά πράγματα τη στιγμή που το “Ορούτς Ρέις” έχει ρίξει παραγάδι για μήνες σε εν δυνάμει ελληνική ΑΟΖ να δημοσιεύωνται …φωτογραφίες με τα δικά μας πλοία που το …προστατεύουν! Διότι αυτό κάνουν στην ουσία, αφού δεν το διώχνουν είναι σαν να το φυλάνε για να συνεχίστη απερισπάστως το έργο του! Το άλλο πάλι που αποκλείσαμε ναυτικώς το …Καστελλόριζο; Μεγάλη επιτυχία! Σοβαρότητα χρειάζεται πρώτα και κύρια, όχι φτηνοεντυπωσιασμοί για τα βραδυνά δελτία …οιδήσεων, ούτε κορώνες εν είδει βερμπαλιστικού αυνανισμού. Η Τουρκία όλους αυτούς τους μήνες έχει κουρελιάσει τα θαλασσινά δικαιώματά μας και έχει δημιουργήσει προηγούμενα. Η δική μας “επιτυχία” είναι ότι την ξεβρακώσαμε στους συμμάχους οπότε δεν μπορούν πλέον να μας χαρακτηρίζουν μαξιμαλιστές και άκαμπτους (όχι ότι ήμασταν ποτέ δηλαδή). Επίσης ότι δειλά δειλά παρουσιάζουμε τις τουρκικές παραβιάσεις σε συνάρτηση με τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και για το παγκόσμιο σύστημα, ιδιαίτερα αναφορικά με το σόφισμα ότι τα νησιά δεν δικαιούνται ΑΟΖ! Η μεγάλη Ρωσσία με το τεράστιο εύρος ακτογραμμών δεν έχει τσάξει που οι ΗΠΑ έχουν ανακηρύξει πλήρως …επηρμένη ΑΟΖ στις Αλεούτιες Νήσους της Αλάσκας! Ο Ερντογάν όμως βρίσκει και τα κάνει…

Και επειδή το θέμα σηκώνει διεύρυνση, να πούμε ότι τόσο στον Ειρηνικό όσο και στον Ατλαντικό υπάρχουν προβλήματα με τις ΑΟΖ διαφόρων χωρών με πρώτο και κύριο της Κίνας που πάει να καταπιή τη θάλασσα των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ και ποιός ξέρει ποιανού αλλουνού. Στον Ατλαντικό είχαμε την περίπτωση Ονδούρας-Κολομβίας η οποία λύθηκε στη Χάγη. Υπάρχουν όμως πολλές εκκρεμότητες και θεωρώ ότι αντί να τρέχουν στη Χάγη και τη …φέξη ή να δημιουργούν επεισόδια, οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να απευθυνθούν στον καθ’ύλην αρμόδιο, τον …Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο! Ναι, όπως ακούτε! Ο άνθρωπος έχει “mandate” από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φέρει τον τίτλο του Εξάρχου Ατλαντικού τε και Ειρηνικού! Δεν είναι μόνο οι ναυτιλόμενοι που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, αλλά ο,τιδήποτε έχει σχέση με τους ωκεανούς, βυθού τε και επιφανείας! Και λόγω της ειδικής ευαισθησίας του οικουμενικού πατριάρχου – δεν λέγεται για πλάκα ποιμενάρχης – στα οικολογικά θέματα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πρέπει να έχη παρεμβατικό ρόλο σε ζητήματα αλιείας, μολύνσεως του θαλασσίου περιβάλλοντος, πετρελαιοπηγών και πετρελαιοκοιλίδων, αιολικής ενεργείας κοκ.

Κάθε τόσο η ακτοφυλακή των ΗΠΑ βυθίζει μεξικάνικα ψαράδικα που παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνωνται τέτοια βάρβαρα πράγματα τη στιγμή που μπορεί να παρέμβη η Εκκλησία και να επέλθη αγαποποιία (έτσι λέγεται η συμφιλίωση μετά το γενιο-μαλλιοτράβηγμα στην εκκλησιαστική αργκώ)! Ο Ελπιδοφόρος δεν χρειάζεται να περιμένη να τον καλέσουν, μπορεί να μεσολαβήση “ex officio” δια πρεσβειών του Μητροπολίτη Κεντρικής Αμερικής Αθηναγόρα που είναι σαϊνι σ’αυτά, ώστε να βρεθή μία λύσις χριστιανική και μάλιστα Ορθόδοξος! Διότι δεν είναι ούτε ορθόν ούτε δίκαιον τα δικαστήρια της Χάγης και του Αμβούργου να κάνουν …εισπηδήσεις στην κανονική δικαιοδοσία της Εκκλησίας! Ούτε ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι …Χιλιαστές) να ήτανε!

Εν τω μεταξύ, με τόσους εφοπλιστές που έχουμε, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έπρεπε να διαθέτη και δικά της σκάφη περιπολίας, τουλάχιστον ένα στον Ειρηνικό και ένα στον Ατλαντικό, κάτι σαν “Orthodox Church Coast Guard”, για να μπορή να παρακολουθή εκ του σύνεγγυς τυχόν παραβιάσεις. Τα πληρώματα θα είναι εκ των πραγμάτων χριστεπώνυμα, οι δε πλοίαρχοι κάποιοι από τους τόσους βοηθούς επισκόπους οι οποίοι δεν έχουν τί να κάνουν και ως γνωστόν αργία μήτηρ πάσης κακίας! Για να μη σας πω ότι η αρχιεπισκοπή έπρεπε να κάνη και δικές της έρευνες και γιατί όχι γεωτρήσεις! Και μετά να δήτε φιλανθρωπικό έργο που θα γινόταν με τόσο χρήμα, θα τρώγανε της γης οι καταφρονεμένοι με χρυσά κουτάλια τη σούπα του συσσιτίου! Και δεν χρειάζεται η να ξοδέψη χρήμα των πιστών για τις έρευνες. Αν ζητούσαν τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανα της Τουρκίας, δεν νομίζω ότι θα είχε αντίρρηση ο Ερντογάν να τα παραχωρήση. Δεν λέει και ξαναλέει ότι πρώτοι οι Τούρκοι εποικίσανε την Αμερική; Δικαιούται λοιπόν να βάλη χέρι και στα εδώ κοιτάσματα, πόσο μάλλον που η αρχιεπισκοπή υπάγεται σε τουρκικό οργανισμό που με τη σειρά του υπάγεται στο τουρκικό Υπουργείο Θρησκευμάτων. Το πολύ πολύ να μετατεθή στο Ερευνας και Τεχνολογίας …

Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) Εμείς οι …ωμογενείς, ως περισσότερο Ελληνες, είμαστε και περισσότερο μαλάκες;;;

2) Να δήτε που η Ελληνική “Δικαιοσύνη” στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής θα κάνη τα ρεντίκολα …μάρτυρες!

3) Ας κρατήσουν οι …χοντροί!

4) Ευτυχώς που υπάρχουν τα εσωκομματικά του …ΚΙΝΑΛ για να ξεσκάμε λίγο!

https://www.neohellenika.com/

loading...