GEWKWN: Ιωσήφ Στάλιν, ένας από τους πιο σκληρούς Δικτάτορες της παγκόσμιας ιστορίας

GEWKWN

 

Τα 30 χρόνια του Στάλιν ως απόλυτος άρχων της Σοβιετικής Ένωσης χαρακτηρίζονται από πολλές αγριότητες, όπως  εκκαθαρίσεις, απελάσεις, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, φυλάκιση σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κατασκευασμένους λιμούς, βασανιστήρια και όπως αναφέρουν οι επικριτές του, μαζικές δολοφονίες και σφαγές…….. Εάν ο αριθμός των 60 εκατομμυρίων νεκρών είναι ακριβής, αυτό σημαίνει ότι υπό την ηγεσία του Στάλιν σκοτώνονταν κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο ή 40.000 κάθε εβδομάδα (ακόμα και «εν καιρώ ειρήνης»)

Τρίτη 23 Αυγούστου 1939.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χιτλερικής Γερμανίας Γιόακιμ φον Ρίμπεντροπ πήγε στη Μόσχα για να υπογράψει, με τον σοβιετικό ομόλογό του, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, σύμφωνο φιλίας και μη επίθεσης με τη Σοβιετική Ενωση.

Το Νοέμβρη του ‘47, η ΓΣ του ΟΗΕ καλείται να ψηφίσει επί του Σχεδίου Διχοτόμησης της Παλαιστίνης (Partition Plan) στο οποίο κατέληξε η προαναφερθείσα επιτροπή.

Το σχέδιο αυτό προέβλεπε δημιουργία ξεχωριστού εβραϊκού κράτους σε τμήμα της Παλαιστίνης – τα Ιεροσόλυμα θα παρεδίδοντο σε διεθνή έλεγχο.

Η Σοβιετική Ένωση αποφασίζει να επενδύσει στις σχέσεις της με τη σιωνιστική πλευρά και τάσσεται με αποφασιστικότητα υπέρ της δημιουργίας εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.

Οι Βρετανοί αρνούνται να υποστηρίξουν το αίτημα για ίδρυση εβραϊκού κράτους, ενώ οι Αμερικανοί διστάζουν, φοβούμενοι μήπως θέσουν έτσι σε κίνδυνο τις σχέσεις τους με τα αραβικά κράτη.

Οι δε Σοβιετικοί υποστηρίζουν την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους προσδοκώντας ότι θα ενταχθεί στο φιλοσοβιετικό μπλοκ.

Χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα που είχε στείλει, ένα μήνα πριν, ο σοβιετικός ΥΠΕΞ Β. Μόλοτοβ στον υφυπουργό του στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου τού έδινε οδηγίες για συντονισμό των κινήσεών του με εκπροσώπους της ηγεσίας των Εβραίων της Παλαιστίνης.

Την 26η Νοέμβρη του ‘47, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Σοβιετικής Ένωσης στον ΟΗΕ Α. Γκρομύκο εκφωνεί την περίφημη ομιλία του ενώπιον των αντιπροσωπειών στη ΓΣ του ΟΗΕ, όπου με θέρμη υπερασπίζεται το αίτημα δημιουργίας εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη και καλεί σε υπερψήφιση του Σχεδίου Διχοτόμησης, γεγονός που τον μετατρέπει σε ήρωα για χιλιάδες σιωνιστών Εβραίων.

Οι Σοβιετικοί πρωτοστατούν στην υπεράσπιση του αιτήματος για δημιουργία εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη και τούτο φαίνεται πως αναγκάζει και τον Αμερικανό πρόεδρο Truman να ταχθεί υπέρ της δημιουργίας εβραϊκού κράτους παρά τις επιφυλάξεις αξιωματούχων της κυβέρνησής του.

Αλλαγή στάσης Αμερικανών

Οι Αμερικανοί, παρότι αρχικά υποστήριξαν το Σχέδιο Διχοτόμησης της Παλαιστίνης, σύντομα άλλαξαν στάση.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στρατηγός Marshall ήταν μεταξύ αυτών που αναθεώρησαν ως προς την σκοπιμότητα δημιουργίας εβραϊκού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Marshall προέβλεπε ότι η δημιουργία εβραϊκού κράτους σε παλαιστινιακά εδάφη θα οδηγούσε σε πόλεμο και φοβόταν ότι οι ΗΠΑ θα αναγκάζονταν να εμπλακούν σ’ αυτόν.

Αν ιδρυόταν ξεχωριστό εβραϊκό κράτος, οι ΗΠΑ θα έπρεπε να επιλέξουν πλευρά και αν υποστήριζαν τη σιωνιστική πλευρά θα έθεταν σε κίνδυνο τις σχέσεις τους με τη Βρετανία και τα αραβικά κράτη (διακινδυνεύοντας την πρόσβασή τους και στους ενεργειακούς πόρους του σαουδικού βασιλείου).

Η ένθερμη υποστήριξη που οι Σοβιετικοί παρείχαν στην εβραϊκή πλευρά δεν προμήνυε τίποτε θετικό σε σχέση με τον προσανατολισμό που θα επέλεγε ένα εβραϊκό κράτος στην περιοχή.

Η αμερικανική θέση, πλέον, συνίστατο στην υποστήριξη ενός διεθνούς καθεστώτος για την Παλαιστίνη και στην προώθηση διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων Αράβων και Εβραίων με στόχο την ίδρυση ενός ενιαίου κράτους.

Σοβιετική στρατιωτική υποστήριξη στις εβραϊκές ένοπλες οργανώσεις

 

Ανήμερα της αποχώρησης των Βρετανών από την Παλαιστίνη, την 14η Μαΐου του 1948, ο Ben-Gurion κηρύσσει την ίδρυση του “Κράτους του Ισραήλ” και την επομένη, τα γειτονικά αραβικά κράτη επεμβαίνουν στρατιωτικώς για να “προστατεύσουν τους Άραβες κατοίκους” και να αποτρέψουν την εδραίωση ξεχωριστού εβραϊκού κράτους – στην πραγματικότητα ο βασιλιάς Αμπνουλλάχ Α’ της Ιορδανίας έχει κλείσει μυστική συμφωνία με την ηγεσία των Εβραίων της Παλαιστίνης (την Jewish Agency), κάτι που θα πληρώσει αργότερα με τη ζωή του.

Η Σοβιετική Ένωση είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει de jure το νέο κράτος.

Ο Στάλιν έχει αποφασίσει να ενισχύσει τις ένοπλες οργανώσεις των Εβραίων (μέσω τρίτων, κυρίως μέσω της ΛΔ Τσεχοσλοβακίας) και διατάζει την αποστολή κυρίως γερμανικού εξοπλισμού κατασχεθέντος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ώστε να μην αποκαλυφθεί ο βαθμός εμπλοκής τού φιλοσοβιετικού μπλοκ στο πλευρό των Ισραηλινών.

Οι Τσεχοσλοβάκοι στέλνουν ακόμη και γερμανικά αεροσκάφη τα οποία θα αποτρέψουν, μάλιστα, αιγυπτιακή επίθεση κατά του Τελ Αβίβ.

Εκπαιδεύονται Ισραηλινοί πιλότοι και αρματιστές στην Πολωνία και Τσεχοσλοβακία, ενώ πολλοί βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού στέλνονται για ενίσχυση της ισραηλινής πλευράς.

Πολλοί εκ των εκπαιδευομένων στις σοσιαλιστικές χώρες Ισραηλινών οφείλουν να παρακολουθήσουν και κομμουνιστική διαφώτιση παράλληλα με τη στρατιωτική τους εκπαίδευση.

Η μετέπειτα ισραηλινή πρωθυπουργός Golda Meir θα γράψει αργότερα στα απομνημονεύματά της: “Ποιός ξέρει αν θα αντέχαμε, χωρίς τα όπλα και τα πυρομαχικά που μπορέσαμε να αγοράσουμε στην Τσεχοσλοβακία και να μεταφέρουμε μέσω των (σ.σ. σοσιαλιστικών) Βαλκανικών χωρών εκείνες τις μαύρες πρώτες μέρες του πολέμου (…); Τις πρώτες 6 εβδομάδες βασιζόμασταν σε μεγάλο βαθμό στις οβίδες, τα πολυβόλα και τις σφαίρες που μπόρεσε να αγοράσει η Χαγκανά (σ.σ. η κύρια ένοπλη σιωνιστική οργάνωση) στην Ανατολική Ευρώπη, όταν ακόμη και η Αμερική ανακοίνωσε εμπάργκο στην αποστολή όπλων στη Μέση Ανατολή (…).”

Το 1949, το νεοσύστατο “Κράτος του Ισραήλ” είχε εδραιωθεί και οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν τη νέα πραγματικότητα στην οποία δεν άργησαν να προσαρμοσθούν.

Οι Ισραηλινοί είχαν άμεση ανάγκη χρηματοδότησης και το αμερικανικό κράτος από κοινού με το αμερικανοεβραϊκό κεφάλαιο έσπευσαν να ανταποκριθούν.

Τα δολάρια των Αμερικανών έκριναν τελικά και τον διεθνή προσανατολισμό του νέου κράτους……. Ο νέος σοβιετικός ΥΠΕΞ Α. Βυσίνσκι, σε συνάντηση του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τού ζητούσε οργισμένος εξηγήσεις για την “αχάριστη” στάση των Ισραηλινών κατά τις ψηφοφορίες στα όργανα του ΟΗΕ και ο Ισραηλινός άρχισε να απολογείται επικαλούμενος την “πλήρη οικονομική εξάρτηση” από τους Αμερικανούς.

ο Καρλ Μαρξ, ο Μωυσής Χες, ο Λένιν, ο Τρότσκι, και σχεδόν όλοι οι Μαρξιστές / Κομμουνιστές ιδρυτές ήταν Εβραίοι….

Πηγή: Pontos-News- iefimerida- lifo.gr- Militaire Magazine-

ΣΧΟΛΙΟ : Αυτή η έρευνα σκοπό έχει να καταλάβουμε όλοι ότι καμιά χώρα, κανένας λαός, καμιά συμμαχία δεν θα υπερασπιστή την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , αν είναι εναντίον των συμφερόντων τους………… ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , τους μόνους συμμάχους που έχουμε ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ, ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ……..

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ,  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ

loading...