GEWKWN: Παιχνίδια Ολέθρου…… Β.Πούτιν: “Δεν υπάρχει καμία φιλία μεταξύ κρατών”

GEWKWN

Η Ρωσία, όπως και κάθε αλλη υπερδύναμη εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα….. η Ελλάδα, που εδώ και περισσότερο από δύο αιώνες σε κάθε δύσκολη στιγμή στρέφεται για βοήθεια προς τη Ρωσία σχεδόν πάντα χωρίς αντίκρισμα…….

Οι σχέσεις  μεταξύ κρατών ιστορικά χαρακτηρίζονται από συμφέροντα και συνεχείς διακυμάνσεις στον συσχετισμό δυνάμεων και στη γεωπολιτική σκακιέρα

Ρωσοτουρκικές συμμαχίες

Ρωσία θεωρούσε τον εαυτό της ως διάδοχο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας …….Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ρωσία έφερνε ένσταση στην ανάμειξη της Ελλάδος για κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, και δεν θα δεχόταν εύκολα ελληνικό στρατό να εισέλθει τότε στη Κωνσταντινούπολη….. Το  δε Πατριαρχείο της Μόσχας υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο θέλει να αναλάβει εκείνο την αρχηγία των Ορθοδόξων.

Με βάση τις ευρύτερες ευρωπαϊκές συμμαχίες της Ρωσίας ,  ο τσάρος Αλέξανδρος θα αρνηθεί να υποστηρίξει την Ελληνική Επανάσταση και θα επιτρέψει στα οθωμανικά στρατεύματα να εισέλθουν στη Μολδοβλαχία και να καταστείλουν βίαια τις δυνάμεις του Αλέξανδρου Υψηλάντη, δεδομένου ότι μόνο με αυτή την άδεια επιτρεπόταν η είσοδος του οθωμανικού στρατού στις ηγεμονίες.

Η Ελληνική Επανάσταση, όχι μόνο έμεινε αβοήθητη από τους Ρώσους, αλλά και η στάση της ουδετερότητας, που κράτησε η Ρωσία μέχρι το 1826 και τον θάνατο του τσάρου Αλεξάνδρου, υποχρέωσε σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες να στραφούν προς την Αγγλία για στήριξη, γεγονός που θα οδηγήσει και στο «ψήφισμα της υποτέλειας» του 1825. Θα χρειαστεί να ανέβει στην εξουσία ο τσάρος Νικόλαος, ώστε η Ρωσία, μπροστά στον κίνδυνο να στραφούν οι Έλληνες οριστικά προς τους Αγγλογάλλους, να μεταβάλει την πολιτική της και να πιέσει προς τη κατεύθυνση μίας ενεργότερης αντιμετώπισης των Οθωμανών, με πρώτο απτό αποτέλεσμα τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και, στη συνέχεια, τον ρωσοτουρκικό πόλεμο που το 1829

Οταν οι κάτοικοι της Κρήτης εξεγέρθηκαν εναντίον του πρίγκιπα Γεωργίου, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχαν ενωθεί ακόμη με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Ρωσία πρωτοστάτησε στην καταστολή της εξέγερσης. Ενώ Γαλλία και Αγγλία τηρούσαν στάση αναμονής η Ρωσία έστειλε πολεμικό πλοίο που βομβάρδισε τις θέσεις των επαναστατών.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ δέχθηκε μεγάλη βοήθεια από τη ρωσική πλευρά, Σοβιετική Ενωση, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, που οδήγησε και στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οταν μετά το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου υπογράφεται η Συνθήκη των Σεβρών, η Σοβιετική Ενωση όχι μόνο δεν υποστήριξε την Ελλάδα αλλά τάχθηκε στο πλευρό του Κεμάλ Ατατούρκ. Συγκεκριμένα, υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία επιστρέφονταν εδάφη που η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε χάσει από τη Ρωσία το 1878, ενώ παρείχε και 6 εκατομμύρια ρούβλια ως οικονομική βοήθεια προς την τουρκική κυβέρνηση.

Το 1941, όταν η ναζιστική Γερμανία καταλαμβάνει την Ελλάδα, η Σοβιετική Ενωση δεν παρέχει βοήθεια. Αιτία είναι το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης που είχαν υπογράψει το 1939 στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Ρίμπεντροπ και Μολότοφ

Η Ρωσία χαιρετίζει τη νίκη των Τούρκων έναντι των Ελλήνων

Η 30ή Αυγούστου είναι η μεγαλύτερη εθνική εορτή της Τουρκίας….

Είναι η ημερομηνία της τελικής επίθεσης των δυνάμεων του Κεμάλ Ατατούρκ κατά του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία

Αυτήν την ημερομηνία και την επέτειο τιμά η ρωσική ομοσπονδία του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού με επίσημη ανάρτηση στο Facebook χαιρετίζεται η νίκη της 30ής Αυγούστου και επισημαίνεται: «Στις αρχές του 1920 οι δύο λαοί του νέου κράτους της Σοβιετικής Ρωσίας (σ.σ.: περίοδος Λένιν) και του τουρκικού λαού υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ (σ.σ.: μετέπειτα Ατατούρκ) πολέμησαν τις κατοχικές δυνάμεις που απείλησαν την εθνική τους ανεξαρτησία. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ο ένας λαός υποστήριξε τον άλλον.

το ρωσικό πατριαρχείο προχώρησε στη λήψη μέτρων κατά του Φαναρίου αλλά ακόμη και σε ίδρυση Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ερχόμενο σε απευθείας σύγκρουση με την εκκλησιαστική οντότητα της ίδιας της Aρχιεπισκοπής Κύπρου. ..

Τηλεγράφημα του State Department από το 1974 που σε ένα σημείο αναφέρει: »Έχοντας μεγάλο χρέος στη Ρωσία για τη συναίνεσή της στην εισβολή της Κύπρου τον περασμένο Ιούλιο, η Τουρκία ενδέχεται να μην μπορέσει να αρνηθεί τα αιτήματα των Σοβιετικών για προνόμια στις υπερπτήσεις που θα απαιτηθούν σε μελλοντικό πόλεμο στη Μ. Ανατολή. Ειδικά τώρα που τα συναισθήματα στο Κογκρέσο είναι ιδιαιτέρως αντι-τουρκικά». (Αγγ. Κείμενο:WITH AN OUTSTANDING IOU DEBT TO RUSSIA FOR ITS ACQUIESCENCE IN THE INVASION OF CYPRUS LAST JULY, TURKEY MAY FIND IT HARDER THAN BEFORE TO DENY ANY SOVIET REQUEST FOR OVERFLIGHT PRIVILEGES IN A FUTURE MIDDLE EASTERN WAR, PARTICULARLY WITH THE U.S. CONGRESS SO VIRULENTLY ANTI- TURKEY). (Cable: 1974STATE223755_b)

Η Ρωσία κρύβεται και πίσω απο το Τουρκικό casus belli για την επέκταση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Αντιτίθεται κάθετα σε μια τέτοια εξέλιξη, γεγονός που εξυπηρετεί θαυμάσια την τουρκική στρατηγική στο Αιγαίο.

Ο μπολσεβίκος Ρώσος έστειλε όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες στον Mustafa Kemal Ataturk εναντίον των Ελλήνων, σιώπησε προκλητικά όταν οι άτακτοι του Κεμάλ έσφαζαν Ελληνες της Ιωνίας, Ελληνες του Πόντου και Αρμενίους, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία του συστηματικού πληροφοριακού και ιδεολογικού πολέμου εντός της ελληνικής κοινωνίας και εντός του στρατεύματος με όργανο τους Έλληνες κομμουνιστές.

Stalin, Δωδεκάνησα και 12 ν.μ…….. Στη Συνθήκη προσάρτησης των Δωδεκανήσων στην Ελληνική επικράτεια (1948), είναι εκείνος ο οποίος έθεσε επιτακτικά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης τους, δημιουργώντας προηγούμενο το οποίο σήμερα εκμεταλλεύεται η Τουρκία. Η έξοδος του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ήταν στρατηγικός στόχος της Μόσχας από την εποχή του Τσάρου Peter Alexeyevich (Πέτρος Α΄ της Ρωσίας –ο Μέγας), οπότε κάθε σκέψη στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά του Β. Αιγαίου και των Δωδεκανήσων πρωτίστως ενοχλούσε τη Ρωσία και φυσικά βόλευε και εξυπηρετούσε τους Τούρκους.

Η ελληνική επιχείρηση της Εν Κα Βε Ντε (ρωσικά: Греческая Операция, μτγ. Γκριέτσισκαγια Οπεράτσιεγια, μτφ. ελληνική επιχείρηση)  ή γενικότερα οι σταλινικές διώξεις εναντίον των Ελλήνων, ήταν οργανωμένη μαζική καταδίωξη των πολιτών ελληνικής καταγωγής και Ελλήνων πολιτών που ζούσαν στην Σοβιετική Ένωση. Διετάχθη από τον Ιωσήφ Στάλιν ως τμήμα της ευρύτερης Μεγάλης Εκκαθάρισης, και τέθηκε σε εφαρμογή από το Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων, γνωστό και ως ΛΚΕΥ ή και Εν Κα Βε Ντε (NKVD) (πρόδρομος της Κα Γκε Μπε).

Αρχικά ξεκίνησε σταδιακά με το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων, πολιτιστικών οργανώσεων, και εκδοτικών οίκων. Κατόπιν, η μυστική αστυνομία της Εν Κα Βε Ντε άρχισε να συλλαμβάνει αδιακρίτως τους πολίτες ελληνικής καταγωγής ηλικίας 16 ετών και άνω, με προτεραιότητα στους εύπορους ή αυτοαπασχολούμενους πολίτες.

Μόνο στην Ουκρανία, υπολογίζεται πως υπήρξαν 5.000 με 6.000 θύματα της ελληνικής επιχείρησης…….. Η μεγάλη πλειοψηφία των συλληφθέντων εκτελούνταν και οι υπόλοιποι στέλνονταν στα γκουλάγκ. Το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν στην Κολύμα, στην ρωσική Άπω Ανατολή

https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/756971/rosiko-dimosievma-dikaiologmeni-i-eisboli-stin-kypro

 

Αυτή η έρευνα σκοπό έχει να καταλάβουμε όλοι ότι καμιά χώρα, κανένας λαός, καμιά συμμαχία δεν θα υπερασπιστή την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , αν είναι εναντίον των συμφερόντων τους…………ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , τους μόνους συμμάχους που έχουμε ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ, ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ……..

ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ……..  Μεγάλη χώρα και ένδοξη θα γίνει η Ελλάδα με κυβερνήτη χριστιανό θα κάνει πράγματα μεγάλα….Πλούτος στο υπέδαφος θα βρεθεί και λείψανα αγίων, πλούσια χώρα θα γίνετε σε χρήμα αλλά και θείων μεγαλείων….Τα αρχαία θα διδάσκονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο,

παντού θα πάνε αποστολές να διδαχτεί το Ευαγγέλιο μόνο….Η Ελλάδα θα γίνει ένδοξη αλλά και πολύ μεγάλη, αφού πίσω θα πάρει πια τα εδάφη της που έχασε και πάλι.

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ….. Θα δείτε τότε τέκνα μου, πόσο σας αγαπάω, και πόσο την Ελλάδα μας σαν κόρη οφθαλμού φυλάω. Απρόοπτα κι ανέλπιστα θα βάλω κυβερνήτη, Ορθόδοξος θα είναι χριστιανός και δίκαια τον κόσμο θα κυβερνήσει…Όλες οι χώρες θα έχουνε πείνα και αναρχία, κι ο πόλεμος ο τρίτος παγκόσμιος θα φέρει δυστυχία…Εσείς όμως δεν θα λάβετε μέρος σε τόσο αίμα, γιατί σας θέλω αναίμακτους να αγαπάτε Εμένα…. Φως θα ρίξω πολύ πάνω απ’ την Ελλάδα, θα φέρει ειρήνη και ιδανικά σε όλα τα κράτη τ’ άλλα.

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ. Και όλα θ’ αλλάξουνε, η Ελλάδα θα λαμπρύνει θα φύγει πλέον η σκοτεινιά, το κέντρο του κόσμου θα γίνει…Την Πόλη θα την πάρετε, δώρο θα σας την δώσουν, γιατί ανήκει σ’ εσάς, χωρίς να σας ματώσουν.

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.. Μην απελπίζεστε τέκνα μου και θα ‘ρθει η τιμωρία. Γιατί την Ελλάδα μας την αγαπώ, δεν πρόκειται να την αφήσω, για λίγο την παιδαγωγώ, κι έπειτα θα την τιμήσω.

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ,  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ

Το επόμενο άρθρο : ‘’ΒΡΕΤΑΝΙΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ……’’

ΠΗΓΗ…Simerini – Sigmalive-Οίμος-Αθήνα-triklopodia.gr-slpress.gr-philenews.com-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΟΛΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…..

loading...