GEWKWN: Ο Ελληνισμός αιμορραγεί ακατάσχετα κι ακόμα αναζητεί τον ηγέτη του.

GEWKWN

Που οδήγησε ο λαϊκισμός  η δημαγωγία η ανευθυνότης η εκφυλισμένη ηγεσία πολιτικών & διανοουμένων …

Μ.Θεοδωρακης« ..Κι εδώ η απορία; Γιατί κρύβονται επιμελώς τα ιστορικά γεγονότα από τον Λαο; Η απάντησι είναι ότι τα γεγονότα αυτά δεν συμφέρουν αυτούς που μονοπώλησαν την ιδεολογική πλύσι εγκεφάλου του Λαού από το 1974 έως σήμερα. Όταν έπεσε η χούντα συνέβη η μεγαλύτερη ιστορική απάτη στα χρονικά όλων των λαών. Χιλιάδες επώνυμοι… έγιναν ή μάλλον δήλωσαν αντιστασιακοί.»   ( «Ευτυχώς που δεν νικήσαμε σύντροφοι!» σελίς 40, σελίς 72)

Παν.Κανελοποπουλος Καθηγητής ,ακαδημαϊκός πρωθυπουργός

«.Η κρίσις του καθεστώτος της ελευθερίας είναι βαρύτατη… Εις τα περισσότερα χωριά της Ελλάδος , αν όχι εις ολόκληρον την ύπαιθρο υπάρχουν οργανωμένα συνεργεία Λαμπράκηδων (Οργανωσι νεολαιας ΚΚΕ ΕΔΑ) ..Τα συνεργεία αυτά εκφοβίζουν και απειλούν τους κατοίκους..Η ύπαρξις και το κύρος του κράτους έχει εκμηδενισθή..» (Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965,σελ. 32-90)

Π.Πιπινελης πρωθυπουργός.«.. Ευρισκόμεθα προ μιας τεραστίας επεκτάσεως της οργανώσεως του ανατρεπτικού δικτύου του κομμουνισμού.. Το κομμουνιστικό κόμμα , αφού επέτυχε να διάβρωση το κράτος και να πραγματοποίηση το λαϊκό μέτωπο, ευρίσκεται στα πρόθυρα ό,τι κατά την κομμουνιστική ορολογία καλείται το ” διαλεκτικόν πήδημα”..δηλαδή την δυναμική αναμέτρησι..» (Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965,σελ. 32-90)        

Γ.Μαύρος Αρχηγός ΕΔΗΚ, στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου.

«..Το κράτος ευρίσκεται εις κατάστασιν διαλύσεως και αποσυνθέσεως. Η χώρα αναρχείται απ άκρου εις άκρον..Έχουν εξευτελισθεί όλοι οι θεσμοί και αλλοιωθεί οι βάσεις του Πολιτεύματος… Κράτος δεν υπάρχει..Μέσα εις το χάος αυτό , εις το οποίον περιέπεσα όλοι οι θεσμοί καμιά πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί..» ( Άρθρο στο Βήμα , 19ης και 20ης Ιουνίου 1966)

Βήμα , άρθρο του Π Παλαιολογου.«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Είναι ο κανένας. Τους πολλούς θα τους συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας Β΄, …να ζητούν αποκατάσταση ζημιών που δεν έπαθαν» (19.11.1978)»

Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Αλήθειες» « .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια, που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμά τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Έλληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές…» (16.06.1985,)

Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Η φυγή»

«.Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, από σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την “ολοκληρωμένη αντίσταση του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας”. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή; Τα κρύψαμε όλα κάτω από ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων.» ((11.1.1987 )

Η αξιολόγησις της Οικονομίας μας τότε :

1. Ετήσια έκθεσι του ΔΝΤ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1975…….

·  Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% ο όποιος ήταν ο υψηλότερος εκείνου όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ πλην Ιαπωνίας ( σελίς 9 της εκθέσεως)

·   Κατά την ίδια χρονική περίοδο 1968-1973 σημειώθηκε αύξησι των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% και σε ολόκληρη την οικονομία αύξησι 12%.( σελίς 76 και 81 της εκθέσεως)

·     Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στις 27.000( είκοσι-επτά χιλιάδες!!!) άτομα ( σελίς 24,25 της εκθέσεως)

Οι Οικονομικοί Τάιμς του Λονδίνου απένειμαν δυο φορές το όσκαρ της οικονομίας στην Ελλάδα, το 1971 και το 1972. Με το ακόλουθο δικαιολογητικό βραβεύσεως:

«Για την καλλίτερη γενική επίδοσι. Το βραβείο των χωρών υψηλής αυξήσεως του εισοδήματος » απονέμεται στην Ελλαδα για την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,5% και την ισχυρή θέσι ως προς τις εξωτερικές της πληρωμές και εξαιρετική προσέγγισι για νομισματική σταθερότητα»

3.Αλλα οικονομικά μεγέθη :

·         Προϋπολογισμός:  29δις το 1967,  109 δις το 1973

·         Συναλλαγματικό αποθεμα: 200 εκατομμύρια  δολάρια 1967 ,                                                                            1  δισεκατομμύριο δολάρια το 1973

·         Δαπάνες παιδείας :  2 δις τετρακόσια εκατομμύρια το1967 ,                                                                                                                                                                       1 5  δισεκατομμύρια το 1973,

Δωρεάν Παιδεία

Καθηγητής Πανεπιστημίου Φαίδων Βεγλερής Πρύτανης συνταγματολόγων, μάρτυς κατηγορίας στην δίκη των πρωταίτιων της 21ης Απριλίου 1967, (αφιέρωσε τη ζωή του καταγγέλοντας την στρατιωτική δικτατορία των Αθηνών με κορυφαία στιγμή την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην εκδίκαση προσφυγής κατά της δικτατορίας.)

” Λυπούμαι που θα το πώ, αλλά οι φοιτητές είχαν δωρεάν Παιδεία μόνον επί δικτατορίας.. Με τον νόμο του 1982″οι φοιτητές σε τίποτε δεν ωφελήθηκαν. Με τον νόμο αυτό ωφελήθηκαν μόνοι οι διάφοροι βοηθοί επιμελητές, οι οποίοι έγιναν όλοι διδάσκοντες. Τα κόμματα, είναι ένοχα για την διάβρωση και κομματικοποίηση του φοιτητικού κόσμου..» ( δήλωσις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων)

Προκαλεί εντροπή , θλίψι αηδία και απελπισία η σύγκρισης.. Η αποτυχία  -όχι της δημοκρατίας -αλλά των ανίκανων πολιτικών στην Ελλάδα.

Δηλαδή τι να πρωτοθυμηθούμε και τι ν’αφησομε! Σκάνδαλα, βανδαλισμούς , νοοτροπία λόγων και έργων, ΤΙ ????

·         Την Τράπεζα Κρήτης και τα 32 δις που εκλάπησαν με τόση «κομψότητα». Τα παμπερς με τα πεντοχίλιαρα.Τον πασοκικης ευρεσιτεχνίας «κουτσονομο» του Κουτσόγιωργα, που «ετιμολογηθη» τοτε 2 εκατομμύρια δολάρια για την «προστασία» του Κοσκωτά,.

 

·         Τα 35 τρις δραχμών που κατεληστευθησαν στο Χρηματιστήριο. Αλήθεια σε ποια ευρωπαϊκή ή έστω αφρικανική, χώρα ο υφυπουργός οικονομικών «παίζει» στο χρηματιστήριο 300 εκατομ. δραχμές και δεν συγκινείται ΟΥΔΕΙΣ?

 

·         Το κτηματολόγιο, όπου η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως επέβαλε πρόστιμο αξίας 20 δις δραχμών ( αυτό δηλαδή που πληρώνουμε τώρα εμείς με τις δηλώσεις μας των 35 και 20 ευρω ανά δικαίωμα ιδιοκτησίας) διαψεύδουσα τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ κο Λαλιώτη για τα ανύπαρκτα «επιτεύγματα» του.

 

·         Τις Ελληνοποιήσεις, για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 με διαφορά ολίγων (70 μόλις, χιλιάδων ψήφων). Ενώ ο εισαγγελεύς Ισίδωρος Ντογιακος δια του σχετικού του πορίσματος, απέδιδε ευθύνες για τις παράνομες Ελληνοποιησεις των 150 χιλιάδων ομογενών που ηλθαν από την Μόσχα, στους υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δημόσιας τάξεως.

·         Την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

·         Την Εθνική ταπείνωση και την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια.

·         Tο φιάσκο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Έργων και τον παρ’ ολιγον εξευτελισμό της χώρας μας.

·         Τις  χιλιάδες πεθαμένων συνταξιούχων που έπαιρναν σύνταξη..

·         Τους «τυφλούς» ανοικτομάτηδες  συνταξιούχους  Τον υπέρ-τετραπλασιασμό των δημοσίων υπαλλήλων που από 250 χιλιάδες της επάρατης χούντας  σήμερα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο

·         Ότι το κράτος έχει καταλυθεί από την αναρχία..Οτι, Ούτε εισαγγελέας  ούτε αστυνομία  ούτε πρυτάνεις, ούτε υπουργοί  έχουν το σθένος να επιβάλλουν τον νόμο παρά μόνο φόρους φόρους φόρους.  Σε μια  χώρα όπου η ανοχή των ” υπευθύνων”  αλλά και  η « κατανόηση”   κυρίως της κοινωνίας προς   τους παρανόμους ,   οδηγεί στην ανατίναξη  κυριολεκτικώς των             δικαστικών μέσα στα σπίτια  τους, όταν τολμούν ακόμη , όσοι αποτολμούν να λειτουργούν ως δικαστές

·         Την επίθεσι κουκουλοφόρων αναρχοβανδαλων νέο-αριστερών  με κοντάρια ……

·         Τις καθημερινές επιθέσεις ληστείες με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι κατά αστυνομικών  και πολιτών,

·         Ότι ο  παρ ολίγον αντικαταστάτης  του Ανδρέα, παρ ολιγον Πρωθυπουργός,) του Πρασινέρυθρου ΠΑΣΟΚ, Σοσιαληστης  Ακης Τζοχατζοπουλος οδηγήθηκε  σιδηρόδεσμος στην φυλακή για αμύθητες μίζες εκατομμύριων ευρώ.

 

·         Ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κος Παπούλιας, ανήκε στους «δανειστές « του Ανδρέα  για να δικαιολογηθεί το πόθεν εσχες της βίλλας του Αδρεα που «αγοράστηκε» με δηλωθέν ποσόν 170 εκατομμυρίων  δραχμών την εποχή εκείνη?

·         Ότι στο ίδιο αξιοθρήνητο και αψευδέστατο  «πόθεν έσχες» αναφαίρετο  ότι ο Α. Παπανδρέου για την αγορά του σπιτιού είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος μεταξύ των οποίων (  Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ, Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο) τον  Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ. ??

 

Επίμετρον

 

Δυστυχώς  δυστυχέστατα για όλους μας και για την Δημοκρατία μας  για τους πολιτικούς μας, για την νεοελληνική κοινωνία ,  και την ανύπαρκτη ηγεσία κάθε μορφής τάξεως και επιπέδου..Αν κάποιος θα ήθελε να χαρακτηρίσει εν συντομία τις δυο εποχές, Μεταπολιτευσι  και Στρατιωτικό καθεστώς, αρκεί να ανατρέξει στο βιβλίο του Θ,Παγκαλου υπέρ-υπουργού του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος  χαρακτήρισε την μεταπολίτευσι   ως την εποχή του :  «Όλοι Μαζί τα φαγαμε.» με σκάνδαλα

Αληθώς. Χρειάζονται τόμοι για να καταγραφούν τα σημερινά χαλιά , η κατάντια , η κατάπτωσης η διαφθορά, ο παραλογισμός  ο ασύλληπτος λαϊκισμός της ελληνικής κοινωνίας πολιτών και πολιτικών ώστε να εξηγηθεί το φαινόμενο της γενικής κρίσεως και καταρρεύσεως της Ελλάδος.

 Οι ψυχίατροι του μέλλοντος  θα κληθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα της  ενσυνείδητης ηθελημένης αντιστροφής της πραγματικότητος και των ψυχωτικών εμμονών των νεοελλήνων….Iασων…./tro-ma-ktiko.blogspot.gr

 

ΣΧΟΛΙΟ GEWKWN : Δεν είμαι χουντικός, και δεν ξεχνώ ότι το πραξικόπημα κατάστρεψε την Κύπρο ….. αλλά ούτε και μπορώ να αγνοήσω την αλήθεια……..

Α) Το αποτελέσματα της επιχείρησης Αττίλας ΕΝΑ…..οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής έλεγχαν το 7% του εδάφους της Κύπρου. ΔΗΛΑΔΗ είχαν κάνει ένα προγεφύρωμα…….

Β) 14 Αυγούστου 1974, η Τουρκία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση της εισβολής στην Κύπρο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καταληφθεί περισσότερο από το 37% του κυπριακού εδάφους, το οποίο παραμένει υπό κατοχή μέχρι σήμερα……… Και το ερώτημα: Η Ελλάδα, η «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ορκίστηκε στις 23 Ιουλίου ’74, μετά από τη εφτάχρονη στρατιωτική διακυβέρνηση, έκαμε το καθήκον της έναντι της Κύπρου;       Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ …

 

 

 

Οι ελλαδικές ευθύνες να αφεθεί η Κύπρος μόνη στα αρπακτικά δόντια του αιμοσταγούς Αττίλα, εντοπίζονται στον Πρωθυπουργό Καραμανλή και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αβέρωφ……. Και στην ΠΟΡΔΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ…

 

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ Απέτρεψε την αποστολή Μεραρχίας, που πρότεινε ο κ. Κ. Καραμανλής…….. η εντολή του Αβέρωφ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις τότε ήταν;

 

«Η μόνη δυνατή λύσις εν περιπτώσει μαζικής τουρκικής επιθέσεως, είναι η υποχωρητική κίνησις, με διατήρησιν επαφής»!

 

Τι μπορούσε να περιμένει κανείς από τον Ευάγγελο Αβέρωφ, ο οποίος το 1956, διαρκούντος του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, είχε προτείνει στους Τούρκους σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου! Και ήταν ο πρώτος που το έκαμε αυτό!

 

ΑΛΛΑ, είναι και οι ευθύνες του Καραμανλή, ο οποίος εμφανίστηκε κατά μαγικό τρόπο στο προσκήνιο για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη της υπογραφής των επάρατων Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Ξανά, λοιπόν, στον επίλογο του κυπριακού δράματος, ο «εθνικός ηγέτης» που αναφώνησε το προδοτικό :

 

 «η Κύπρος κείται μακράν» και, άρα, «δεν μπορούμε να τη βοηθήσουμε»(!)  καταλαβαίνετε  τι σήμαινε αυτό για τον Ελληνισμό της Κύπρου; για μας που  πολεμούσαμε τους τούρκους χωρίς βοήθεια, παρά μόνο με τους ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ….. καταλαβαίνετε τι σημαίνει την ώρα που πολεμάς να σε βομβαρδίζει η τουρκική αεροπορία και εσύ να  περιμένεις να δεις έστω και ένα ελληνικό Μαχητικό, αλλά τίποτα ;;; να βλέπεις τους στρατιώτες να πεθαίνουν δίπλα σου περιμένοντας την ελληνική βοήθεια που οι ‘’Δημοκρατικοί ‘’ πολιτικοί της Ελλάδος, της Μητέρας Πατρίδος, μας την αρνήθηκαν ;;;

 

ΤΟ 1974 ΕΝΑΝΤΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  ΗΤΑΝ:

1. ΑΜΕΡΙΚΗ  2. ΑΓΓΛΙΑ 3. ΓΕΡΜΑΝΙΑ  4. ΤΟ ΝΑΤΟ ( έκανε τα στραβέ μάτια ) 5.  Η τότε ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την εισβολή.  6. Αγγλικά μαχητικά μας βομβάρδιζαν μαζί με τα τουρκικά και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών έδιναν πληροφορίες στους τούρκους που βρίσκονταν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις.

 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ’’ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ…..

Διαβάστε και τα υπόλοιπα και θα καταλάβετε πολλά…

 

Κύπρος, 13 Αυγούστου 1974.  Διαπραγματεύσεις στη Γενεύη. Στην Αθήνα είχε αναλάβει από τις 24 Ιουλίου η Κυβέρνηση του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή. Η Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

 

«Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Γεώργιος Μαύρος δηλώνει μετά το ναυάγιο των συνομιλιών: «Μεταξύ πολέμου και ταπεινώσεως, θα επιλέξουμε τον πόλεμο». Ο Μαύρος όμως  παρίστανε τον ήρωα εκ του ασφαλούς. Για ποίον πόλεμο μιλούσε; Υπήρχε δυνατότητα περαιτέρω αντίστασης; Όλο το διαρρεύσαν διάστημα από τις 23 Ιουλίου μέχρι το δεύτερο Αττίλα η κυβέρνηση Καραμανλή τηρούσε την δήθεν εκεχειρία και άφηνε ανενόχλητους τους Τούρκους να ξεφορτώνουν άρματα και στρατό και να διευρύνουν το προγεφύρωμα.»

Η Ελλάδα διέθετε την υπεροπλία και μπορούσε να κτυπήσει με τα υπερσύγχρονα Φάντομ τα αποβατικά των Τούρκων. Μπορούσε να βυθίσει τον αποβατικό στόλο  με τα επίσης υπερσύγχρονα υποβρύχια. Μπορούσε να ξεφορτώσει άρματα για να πολεμήσει τα τούρκικα άρματα. Πολλά μπορούσε να κάνει η Ελλάδα.

 

Οι προδότες όμως δεν της επέτρεψαν να κάνει τίποτα.  Η Ελλάδα μπορούσε και ήθελε να κτυπήσει τους Τούρκους και να τους διαλύσει. Τους είχε στο στόχαστρο. Μπορούσε όχι μόνο να αποτρέψει την εισβολή αλλά και να κατανικήσει τους Τούρκους, να κηρύξει την Ένωση και να φτάσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

 Δεν το ήθελαν όμως οι προδότες και οι πάτρωνές τους να νικηθούν οι Τούρκοι. Δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να πατήσει τη σκανδάλη. Ο πόλεμος ήταν σικέ. Σικέ και οι δηλώσεις του Μαύρου.

Ο κύπριος Υπουργός το 1974 , κος Δημητρίου ενημέρωσε τον Μαύρο για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από τους Τούρκους και για τις ωμότητές τους εις βάρος του Ελληνισμού και ζήτησε βοήθεια. Η απάντηση του Μαύρου ήταν περίπου : «δεν πειράζει, αφήστε τους ( τους τούρκους ) να τα κάνουν όλα αυτά για να έχουμε θύματα και επιχειρήματα για να τους καταγγείλουμε στα Ηνωμένα Έθνη».

Νοέμβριος 1974. Νικόλαος Σκαρλάτος διοικητής, τότε, της Γ΄ Πυροβολαρχίας, της  183 ΜΠΠ έγραψε  ‘’ Με προσωπική, άκρως απόρρητη, διαταγή, το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας ζητούσε ξεχωριστά από τον κάθε αξιωματικό, που υπηρετούσαμε στην Κύπρο, να υποβάλουμε, εντός δεκαπενθημέρου, εκθέσεις επί των γεγονότων που έλαβαν χώραν στην Κύπρο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με διαπιστώσεις και συμπεράσματα. Τις αποστείλαμε. Μετά από λίγο καιρό με νεώτερη διαταγή, την οποία υπόγραφε ο τότε υπουργός Άμυνας, Γεώργιος Αβέρωφ, διατασσόμασταν να καταστρέψουμε τα εις χείρας μας αντίγραφα των εκθέσεών μας και ν΄ αναφέρουμε εκτέλεση. Αν δεν εκτελούσαμε, οι εκθέσεις θα εχρησιμοποιούντο εναντίον μας. Έτσι νόμιζαν θα έσβηναν αυτή τη μαύρη σελίδα της Ιστορίας».

 

Το 1984 ο Στρατηγός Γκιζίκης, Διεκήρυξε (όχι ομολόγησε) ότι εκείνος έδωσε την εντολήν του Πραξικοπήματος στην Κύπρο, ως Πρόεδρος της χουντικής Κυβέρνησης, O Στρατηγός Γκιζίκης συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και πήρε όλα τα δικαιώματα αφυπηρετήσαντος Προέδρου της Eλλάδος, παρά το ότι ήταν Πρόεδρος επί Χούντας. Kαι παρά το ότι αυτός διέταξε το Πραξικόπημα.

Το Πραξικόπημα ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ σε Μυστική Σύσκεψη στο σπίτι του Πάνου Κόκα στο Παρίσι μετά τον θάνατον του Διγενή (που έγινε στις 27 Ιανουαρίου 1974).

Στη Μυστική αυτή Σύσκεψη του Παρισιού πήραν μέρος και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ οι ακόλουθοι Πολιτικοί:

α) Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

β) Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ. Και

γ) Ο Μακάριος. Ναι! Καλά διαβάσατε: ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ!..

Η Μυστική Σύσκεψη Καραμανλή – Ετζεβίτ – Μακαρίου ακολούθησε τη Μυστική Σύσκεψη στο Παρίσι τον Μάϊο 1974 των Κίσσιγκερ-Καραμανλή-Ετσεβίτ.

Ο Στρατηγός Καραγιάννης έδωσεν εντολή στον Στρατιωτικό Διοικητή να φύγει ο στρατός από την πόλη της Αμμοχώστου και να εγκατασταθεί νοτιότερα…. στην διαταγή εγκατάλειψης της Αμμοχώστου έγραφε ότι αυτή ήταν η εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ.

 Ο Αβέρωφ παραδέχτηκε στην Επιτροπή ότι αυτός έδωσε την διαταγή αποχώρησης

Την 21.7.1974 ημέραν Κυριακήν, συνήλθε υπό την Προεδρίαν του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γκιζίκη το Συμβούλιον Εθνικής Ασφαλείας της Χώρας. Η Ηγεσία του Έθνους κατά τας στιγμάς εκείνας. Συμμετέσχον οι κ.κ. Γκιζίκης, Ανδρουτσόπουλος, Μπονάνος, Γαλατσάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου και ο Ταξίαρχος τότε κ. Δημήτριος Ιωαννίδης. Ενημερώθησαν:

α) Υπό του Αρχηγού, Αντιναυάρχου κ. Αραπάκη ειπόντες: “Ευρίσκομαι προ των ακτών της Κυρηνείας με ΔΥΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (τσέπης Γερμανικά) εξωπλισμένα δια 14 τορπιλλών – πυραύλων έκαστον. Έχω τα 11 τουρκικά πλοία της αποβάσεως εις τα περισκόπια και τα σκόπευτρα. Λογικώς και μαθηματικώς δεν δύναται να εκφύγη ουδέν τουρκικόν πλοίον. (Κυβερνήται των υποβρυχίων γνωστοί πλωτάρχαι του πολεμικού ναυτικού.) Έχω λάβει πρόνοιαν και  δια τον υπόλοιπον τουρκικόν στόλον.”

 

β) Υπό του Αρχηγού Αεροπορίας κ. Παπανικολάου ειπόντος: “Τα Φάντομςευρίσκονται εις την Κρήτην και φέρουν βόμβας – πυραύλους εκ των οποίων δεν δύναται να γλυτώσουν τα τουρκικά πλοία.”

γ ) Υπό του Αρχηγού Στρατού κ. Γαλατσάνου ειπόντος: “εις τον Έβρο είμεθα έτοιμοι δια βολάς πυροβολικού. Η άμυνα αυτού είναι πλήρως και μαθηματικώς εξησφαλισμένη. Οι Τούρκοι δεν δύνανται να περάσουν”.

 ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ της Ηγεσίας του Έθνους: “κ. Αραπάκη την πρωϊαν της Δευτέρας 22.7.1974 ότε θέλει  αρχίσει η κυρία απόβασις των Τούρκων, βυθίσατε τα προ του λιμένος Κυρηνείας ευρισκόμενα εις συγκέντρωσιν, τουρκικά αποβατικά και λοιπά σκάφη του εχθρού.

Κύριε Παπανικολάου κατά την αυτήν ώραν αποστείλατε εξ (6) Φάντομς από Κρήτην εις Κυρήνειαν (διάρκεια πτήσεως Κρήτη – Κύπρος 9′) και πλήξατε τα τουρκικά σκάφη.

Κύριε Γαλατσάνε αρχίσατε βολάς πυροβολικού εις Εβρον δι’ αντιπερισπασμόν.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ κατά του τουρκικού εδάφους.

Κύριε Μπονάνε εποπτέυσατε την εκτέλεσιν των διαταγών”.

 Μετά ταύτα ελύθη η συνεδρίασις του Έθνους ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΔΙΑΤΑΓΗΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ.

Την πρωϊαν της Δευτέρας 22.7.1974:

α) Ο κ. Αραπάκης διέταξε ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ εκ Κύπρου καταλειπόντα τον εχθρόν ελεύθερον και ανενόχλητον να πραγματοποιήση την στρατιωτικώς αστείαν απόβασίν του.

β)Ο κ. Παπανικολάου εσταμάτησε τα 6 Φάντομς εις την Κρήτην, με αποτέλεσμα αι Ελληνο – κυπριακαί δυνάμεις να σφυροκοπώνται ανελέητα υπό της απαιδεύτου τουρκικής αεροπορίας και  λοιπά λέγων απευθυνόμενος και  προς κατωτέρους, αξιωματικούς “πώς να στείλω Φάντομς, οι Βούλγαροι είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν, έχουν συγκεντρωθή εις τα σύνορα, θα πάθωμε συμφορά.” Ενώ τούτο ήτο απολύτως ανακριβές.

γ) Ο κ. Γαλατσάνος δεν επέτρεψε τας βολάς πυροβολικού.

δ)Ο κ. Μπονάνος συνετόνισε τας ενεργείας των τριών Αρχηγών των Επιτελείων του δια να προληφθή Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΩΝ.

ΜΕΡΙΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΙ:

α) Ο Ελληνικός στρατός ουδέποτε ήτο καλύτερον ωπλισμένος μέχρι της 20.7.1974.

β) Πολεμοφόδια και υλικά υπήρχαν άφθονα ΠΑΡΑ ΤΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΠΗΓΑΣ, αντιθέτους πληροφορίας.

γ) Οι Τούρκοι είχον αεροναυμαχήσει μεταξύ των κει είχον: 1) Καταβυθίσει εν αντιτορπιλικόν, 2) είχον αχρηστεύσει έτερα δύο, 3) είχον τα πλησσόμενα αντιτορπιλικά καταρρίψει  δύο ιδικά των αεροσκάφη και 4) το ελληνικόν πυροβολικόν – όχι  επάκτιον – είχεν αχρηστεύσει έτερα δύο τουρκικά αντιτορπιλικά εις την Κυρήνειαν.

loading...