Θα ”χυθεί” αίμα στην Τουρκία: Σε αποσύνθεση οι ΤΕΔ εν μέσω κρίσης στην Α. Μεσόγειο – Στρατιωτική δομή της FETO εντός του Γενικού Επιτελείου

 Αυτοί μας απειλούν στο Αιγαίο; – Νέες συλλήψεις στρατιωτικών

Πραγματικά είναι άξιο απορίας το πως λειτουργεί αυτό που ονομάζεται τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μετά και τις νέες συλλήψεις  αξιωματικών από την στρατοχωροφυλακή, η οποία έχει αναχθεί στην “Γκεστάπο” του Τούρκου προέδρου Ρ.Ν. Ερντογάν.     

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, σε έρευνα που διενήργησε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης και το γραφείο διερεύνησης τρομοκρατικών εγκλημάτων, αναφέρθηκε ότι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούσαν στο γενικό επιτελείο αλλά και σε άλλες μονάδες (αγνώστου βαθμού) οι οποίοι φέρονται να  “συνωμοτούσαν κατά του τουρκικού κράτους” (είναι η συνήθης κατηγορία).

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην οργάνωση FETÖ και επικοινωνούσαν με ιμάμηδες της οργάνωσης αυτής, μέσω δημόσιων σταθερών γραμμών σε δημόσιους χώρους όπως περίπτερα και αγορές. 

Αναφέρθηκε ότι, κατά τη διερεύνηση του προσωπικού της γενικής διοικήσεως στρατοχωροφυλακής σε αυτές τις επικοινωνίες συμμετείχαν και πρώην μαθητές στρατιωτικών σχολών.Σύμφωνα με το ένταλμα συνελήφθησαν 31 ύποπτοι για συμμετοχή στην στρατιωτική δομή της FETÖ.

Διαπιστώθηκε ότι 11 από τους υπόπτους βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη, 2 στην Άγκυρα, τη Σμύρνη, το Κοτσαέλι και την Σπάρτη της Πισιδίας,ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε Αττάλεια, Αϊδίνιο, Μπαλίκεσιρ, Μπούρσα, Τσανκίρι, Εσκί Σεχίρ, Γκαζιαντέπ, Χατάι, Μαλάτια, Τοκάτ αλλά και στο εξωτερικό.

Διαπιστώθηκε ότι αρκετοί από τους 31 υπόπτους εξακολουθούν να είναι σε στρατιωτική υπηρεσία και 2 από αυτούς είναι προσωρινά σε κατάσταση απόταξης, ενώ μεταξύ των υπόπτων υπήρχαν και 23 πρώην μαθητές στρατιωτικών σχολείων.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το αντιτρομοκρατικό Τμήμα της διοίκησης χωροφυλακής  Κωνσταντινούπολης συνεχίζει τις προσπάθειες σύλληψης ακόμα 11 υπόπτων. Σημειώθηκε επίσης ότι 3 από τους υπόπτους ήταν μέλη της γενικής διοίκησης στρατοχωροφυλακής, 2 της πολεμικής αεροπορίας, 9 του στρατού ξηράς, 16 του ΠΝ και 1 στρατιωτικός γιατρός της Ιατρικής Ακαδημίας Gulhane κά.

Πληροφορίες φέρουν την τουρκική ισλαμική ελίτ να φοβάται συνεχώς την περίπτωση πρόκλησης νέου πραξικοπήματος, για αυτό και διεξάγονται αμφιβόλου ποιότητας επιχειρήσεις και συλλήψεις, εγκαθιστώντας ένα τρομερό κλίμα τρόμου εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της τουρκικής κοινωνίας. Κανένα στρατιωτικός σχηματισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα δεν μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να εκτελεί τα καθήκοντα του με τον “βούρδουλα” και την τιμωρία συνεχώς.

Το έτερο που εξάγεται ως συμπέρασμα από όλα αυτά, είναι το γεγονός της βαθιάς διαίρεσης του τουρκικού λαού λόγω του στυγνού καθεστώτος του Ερντογάν, που απειλεί την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο, ενώ είναι σίγουρο ότι η οργάνωση Γκιουλέν αλλά και άλλες οργανώσεις παρόμοιου τύπου έχουν πολλαπλασιαστεί στην Τουρκία και όλα είναι πλέον θέμα χρόνου.

Δεν δύναται να επιβιώσει ο ψευδοσουλτάνος αν δεν υλοποιεί συνεχώς εκστρατείες και δεν προβάλει παλικαρισμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιοχής.

Έτσι η ουσία παραμένει ότι και να δηλώνουν πολλοί “απαισιόδοξοι” εντός της χώρας μας που μιλούν για συμβιβασμούς με τους Νεο-Οθωμανούς, η Τουρκία είναι θέμα χρόνου να “σκάσει σαν βόμβα”, συμπαρασύροντας πολλές χώρες στην Α.Μεσόγειο και την κεντρική Ασία.

loading...