Βρετανίδες γιαγιάδες πηγαίνουν για σeξ στη Γκάμπια με νεαρούς άνδρες

Η Δυτική Αφρική έχει μετατραπεί σε παράδεισο του σeξ για συνταξιούχους Βρετανίδες που αναζητούν νεαρούς συντρόφους και πάρτι – με το αζημίωτο.

Μια ηλικιωμένη χορεύει αισθησιακά με τον πληρωμένο συνοδό της στη Γκάμπια. Δίπλα της, μια συνομήλική της φιλιέται με έναν καλογυμνασμένο νεαρό.

Έξω από το μπαρ όπου βρίσκονται, μια συνταξιούχος και ο νεαρός που «ψάρεψε» φιλιούνται με πάθος, πριν τον τραβήξει από το χέρι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

«Ό,τι συμβαίνει στην Γκάμπια, μένει στην Γκάμπια», δήλωσε στη Sun η Μπάρμπαρα, μια γυναίκα άνω των ογδόντα ετών από το Μάντσεστερ.

Έκλεισε το μάτι στον δημοσιογράφο, ενώ στο χέρι της διακρινόταν η βέρα της. «Υπάρχουν τόσα «ζαχαρωτά» εδώ που είναι δύσκολο να ελέγξεις τον εαυτό σου… ακόμη και αν είσαι στην ηλικία μου».

Σε όποια γωνιά και αν κοιτάξεις, γερασμένες δυτικές γυναίκες επιδεικνύουν τους νεαρούς εραστές τους σαν αξεσουάρ υπό τους ήχους της ρέγκε.

Υπάρχουν πολλές τρομακτικές ιστορίες για άνεργους άνδρες από την Γκάμπια που βάζουν στο στόχαστρο δυτικές γυναίκες, αντιμετωπίζοντάς τες ως «εισιτήριο» για τη Βρετανία.

Όλο και περισσότερες Βρετανίδες γιαγιάδες, όμως, αντιστρέφουν την απάτη, απολαμβάνοντας τις χάρες των νεαρών, και κρατώντας κλειστά τα πορτοφόλια τους.

Μάλιστα, η κατάσταση στη Γκάμπια έχει εμπνεύσει και ένα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε αίσθηση στη Βρετανία.

Η Τζάκι Σίμσον, μια 62χρονη που μίλησε στη Sun, εξηγεί ότι αν και είχε 15 εραστές από τη Γκάμπια στη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών, δεν έχει δώσει σε κανέναν ούτε μια στερλίνα.

«Πρέπει να είσαι προσεκτική», προειδοποιεί. «Είναι όμορφοι, όμως δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς. Σε θέλουν για τα λεφτά σου. Για μένα είναι μια διασκέδαση, δεν τους βλέπω σαν αληθινές σχέσεις».

«Έρχομαι με τις φίλες μου δυο φορές το χρόνο. Οι Άγγλοι είναι λίγο χυδαίοι, ενώ οι άνδρες που έχω συναντήσει στη Γκάμπια ήταν ρομαντική».

Εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή κάνει διακοπές με την 60χρονη αδερφή της και τρεις άλλες φίλες της από τη Βρετανία. «Παρτάρουμε σχεδόν κάθε βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί», λέει γελώντας.

«Βγαίνω με έναν 36χρονο από τη Γκάμπια εδώ και περίπου τρία χρόνια. Δεν είναι όμως αληθινή σχέση. Δεν πρόκειται να έρθει στην Αγγλία, ούτε να παντρευτούμε. Του λέω ότι δεν έχω οικονομίες», εξηγεί.

Ως Ευρωπαία τουρίστρια, είναι αδύνατον να περπατήσεις στις παραλίες της χώρας χωρίς να δεχτείς πρόταση γάμου, να σε γεμίσουν κομπλιμέντα ή να σου προσφέρουν «την πραγματική εμπειρία της Γκάμπια» – δηλαδή σeξ.

Πέρσι, ο δικηγόρος Λαμίν Κισέι από την Γκάμπια δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις από Βρετανίδες που ήθελαν τη συμβουλή τους όταν οι σχέσεις τους κατέρρευσαν και εκείνες ήρθαν αντιμέτωπες με την οικονομική καταστροφή.

«Στόχος αυτών των ανδρών είναι να χρησιμοποιήσουν αυτές τις σχέσεις για να πάνε στην Αγγλία», εξηγεί στη Sun. «Αν ανακαλύψουν ότι είναι αδύνατο, επόμενος στόχος είναι να αποκομίσουν κάτι από τη σύντροφό τους. Ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι ή ένα μηνιαίο χαρτζιλίκι».

«Όμως όταν η γυναίκα λείπει, επιστρέφουν κάθε μέρα στην παραλία και ψάχνουν κάποια άλλη που θα είναι πρόθυμη να τους πάει στην Αγγλία. Για αυτό και έχουμε τόσα πολλά διαζύγια, γιατί όταν ένα αγόρι βρει κάποια που μπορεί να του βγάλει βίζα, ζητά διαζύγιο».

Παρόλα αυτά, πολλές από τις πελάτισσες του εξακολουθούν να βγαίνουν και να παντρεύονται με νεαρούς άνδρες από τη χώρα, ακόμη και μετά από μια αρνητική προσωπική τους εμπειρία.

«Δεν είναι ασυνήθιστο», αποκαλύπτει. «Έχω μια ηλικιωμένη Βρετανίδα πελάτισσα που εξαπατήθηκε πολλές φορές από εραστές, όμως παραδέχεται ότι δεν μπορεί να τους αντισταθεί».
Νιώθω ζωνατνή

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ «Sex on the Beach», η 60χρονη Π., λέει ότι στο παρελθόν είχε επισκεφθεί τη Γκάμπια τέσσερις φορές στην ίδια χρονιά.

Αρχικά πήγαινε για πλάκα, ενώ όπως δηλώνει απολάμβανε τις αμέτρητες σχέσεις της μιας βραδιάς.

«Δεν νιώθω τίποτα ηθικά… Κάνω ό,τι θέλω», λέει χαρακτηριστικά.

«Το έχω κάνει πολλές φορές γλυκιά μου, πήγα και διασκέδασα, ήπια λίγο παραπάνω, έκανα σeξ της μιας βραδιάς, τον χαιρέτησα, του είπα να πάρει τις κάλτσες του και να φύγει, φιλιά».

Αργότερα, όμως, ερωτεύτηκε με έναν 49χρονο άνδρα από τη Γκάμπια, γνωστό ως «Μπομπ ο Μάστορας».

Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, πέρασαν μαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και μετά πέρασαν δυο μέρες πάθους.

«Η Πρωτοχρονιά μου ήταν τρομερή! Τον έλεγαν Μπομπ ο Μάστορας και περάσαμε δυο τέλειες μέρες».

Όμως του είπε από την αρχή ότι δεν πρόκειται να του δώσει χρήματα, αφού γνώριζε για τις απάτες.

«Το να είσαι εδώ σε ανανεώνει. Σε κάνει να νιώθεις ζωντανή», δήλωσε.

Με δάκρυα στα μάτια λέει ότι νιώθει πάλι νέα και δεν υποφέρει πια από τους πόνους που είχε στην Αγγλία.
Απελπισμένοι οι νεαροί άνδρες στη Γκάμπια

«Δεν υπάρχουν ευκαιρίες εδώ», εξηγεί στη Sun ένας νεαρός που αναζητά Βρετανίδα σύντροφο. «Ως πρωτότοκοι γιοι πρέπει να φροντίσουμε τις οικογένειές μας, και οι περισσότεροι βγάζουμε λιγότερες από 50 στερλίνες το μήνα».

«Είμαστε τόσο απελπισμένοι για μια καλύτερη ζωή, που πολλοί από τους φίλους μου έχουν πεθάνει προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Δύο έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη στη Λιβύη, και άλλοι πέντε ήταν σε μια βάρκα που βούλιαξε καθώς διέσχιζε τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία. Όλοι τους ήταν το πολύ 25 χρονών».

loading...