Συναγερμός στο Αιγαίο: Η Τουρκία παρουσίασε πολεμικό, εξοπλισμένο, θαλάσσιο σκάφος drown (Vid)

 Το πρώτο εξοπλισμένο μη επανδρωμένο πολεμικό θαλάσσιο σκαφος (ULAQ) της Τουρκίας που όπως υποστηρίζεται θα χρησιμοποιηθεί για την «προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη από την Τουρκία.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν πρόσθετο τεράστιο κίνδυνο κατά της Ελλάδας καθώς η Τουρκία όταν κάνει λόγο για «προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» συμπυκνώνει σε αυτή τη φράση όλες τις παράνομες και παράλογες διεκδικήσεις σε βάρος πρωτίστως των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου της αμυντικής εταιρείας Meteksan Defence και της Ares Shipyard, σημειώθηκε ότι το ULAQ θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο ενώ το πρώτο τρίμηνο θα γίνουν δοκιμές του πυραυλικού του συστήματος που κατασκεύασε η τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Roketsan, η οποία κατασκευάζει πυραυλικά συστήματα.

Όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου δεν θα είναι μόνο ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο σκάφος αλλά επίσης θα είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας συστήματα με τεχνική νοημοσύνη και αυτόνομη συμπεριφορά.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ares Shipyard, Ουτκού Αλάντς εξέφρασε «υπερηφάνεια για την επιτυχία τους αυτή η οποία είναι αποτέλεσμα εντατικών εργασιών των τελευταίων χρόνων με σκοπό να πραγματοποιήσουν αυτό το όνειρο». Όπως ανέφερε στην αρχαία τουρκική κουλτούρα το ULAQ είναι το όνομα που δίνεται στους πρεσβευτές του κράτους.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Meteksan Defence Σελτοσούκ Αλπαρσάν ανέφερε ότι «με τις εξελίξεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας μας, και πόσο αναγκαία είναι η προστασία της υφαλοκρηπίδα μας και της ΑΟΖ μας». Είπε ότι λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

loading...