Επιστήμονες: Αναπαράγουμε έναν εξωγήινο ιό στο DNA μας

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ανθρώπινο DNA, όμως πρόσφατες έρευνες φαίνεται να έρχονται πολύ κοντά σε αυτό που επιστημονικοί κύκλοι υποστήριζαν χρόνια τώρα…

Ειδικοί δύο πανεπιστημίων θεωρούν ότι μεταφέρουμε κομμάτια Μη-Ανθρώπινου-DNA που έμειναν μέσα μας από ιούς που είχαν μολυνθεί οι πρόγονοί μας πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από εξαιρετικά εξελιγμένες τεχνικές που τους επέτρεψε να συγκρίνουν βασικούς τομείς του γονιδιώματος του κάθε ατόμου, η ομάδα των ερευνητών ήταν σε θέση να συμπεράνει ότι υπάρχει ένα σύνολο 19 «νέων κομματιών» Μη-Ανθρώπινου-DNA (NON-HUMAN DNA).

Οι ερευνητές ήταν σε θέση να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ένα 8% που ως τώρα θεωρούνταν «ανθρώπινο» DNA στην πραγματικότητα προέρχεται από «ιούς».

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, «Τα ευρήματα βασίζονται σε προηγούμενες μελέτες σχετικά με ανθρώπινους ενδογενείς ρετροϊούς, που ήταν γνωστοί ως «Hervs» -αρχαίους μολυσματικούς ιούς που εισήγαγαν ένα αντίγραφο του δικού τους RNA γενετικού υλικού, σε γονιδιώματα των προγόνων μας».

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ένα τμήμα του DNA περιέχει ακόμα μια ολόκληρη «συνταγή» ενός ολόκληρου ιού, κάτι που έχει προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των ερευνητών. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν ο ιός μπορεί να αντιγραφεί ή να αναπαραχθεί.

Άλλες προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο αρχαίος ιός μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους που τον μεταφέρουν στο DNA τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το DNA του ιού που δημιουργείται, αυτο-αντιγράφεται από γενιά σε γενιά, καταλήγοντας στο DNA μας σήμερα.

Στη νέα μελέτη, εκτός από την ανακάλυψη των νέων τμημάτων του ιού, οι επιστήμονες των Πανεπιστημίων Michigan Medical School καιTufts , ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη 17 κομματιών του DNA του ιού που εντοπίστηκαν σε ανθρώπινα γονιδιώματα πριν από περίπου δύο χρόνια, -και όλο αυτό οδήγησε στην καλύτερη κατανόηση του DNA μας, γενικότερα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν και σύγκριναν ανθρώπους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού που κατάγονται από την Αφρική, από όπου οι ερευνητές θεωρούν ότι προήλθαν οι πρόγονοι των σύγχρονων ανθρώπων.

Η νέα μελέτη δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (Proceedings of the National Academy of Sciences – PNAS).

Σύμφωνα με τον ερευνητή γενετικής δρ Jeffrey Kidd: «Αυτά είναι τα απομεινάρια αρχαίων γεγονότων που δεν έχουν “προσβάλει” τον πληθυσμό στο σύνολό του, αλλά μάλλον συνέβη σε μερικούς προγόνους οι απόγονοι των οποίων ζουν ακόμα».

Ξεφεύγοντας από την επιστημονική έρευνα και περνώντας στην συνωμοσιολογική, υποστηρίζεται πως αυτός ο ιός με το Μη-Ανθρώπινο-DNA δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία παρέμβαση νοήμονων όντων πριΝ χιλιάδες χρόνια σε μερικά δείγματα πληθυσμών ανά τον πλανήτη.

Ο ιός αυτός εξακολουθεί να περνάει από γενιά σε γενιά και να υπάρχει σε μία “χειμερία νάρκη” από την οποία θα ξυπνήσει όταν βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες ή όταν δεχτεί το κατάλληλο ερέθισμα από κάποια εξωτερική πηγή, δηλαδή όταν οι όποιοι εξωγήινοι θα αποφασίσουν να τον ενεργοποιήσουν.

Όπως, είναι φυσικό, καμία επίσημη επιστημονική θέση δεν υποστηρίζει κάτι παρόμοιο, αλλά πολλές φορές η επιστήμη αποκρύπτει έρευνες όπως αρκετές φορές έχει αποδειχτεί…

 Σπύρος Μακρής

https://www.diadrastika.com

loading...