ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ;;; ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ DEAL ΤΗΣ MICROSOFT !!!

 Χέρι στα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης από τον αμερικανικό κολοσσό

Την πόρτα του Ταμείου Ανάκαμψης των 32 δις ευρώ χτυπά ο αμερικανικός  κολοσσός Microsoft για την υλοποίηση της πρωτοβουλία “GRforGRowth”, που ανακοινώθηκε , από τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith στο Μουσείο της Ακρόπολης έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στην ουσία καλωσόρισε την επένδυση του αμερικανικού γίγαντα της  τεχνολογίας, δηλώνοντας ότι η επένδυση αυτή καθιστά την Ελλάδα παγκόσμιο κόμβο όσον αφορά τις υποδομές cloud.

Τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει τον ήλιο της, τώρα απέκτησε και το cloud της».

Η επιλογή της χώρας μας για τη δημιουργία data center που να σημειωθεί θα είναι η 8η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διαθέτει ανάλογες ψηφιακές υποδομές έγινε χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Άλλωστε οι στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας είναι οριοθετημένες για την αξιοποίηση των 32 δις  ευρώ εκ των οποίων τα 19,3 δισ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων και τα  12,7 δισ. ευρώ υπό μορφή δανείου.

Μέρος του πακέτου της  οικονομικής βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα θα κατευθυνθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογική αναβάθμιση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπως κι  σε άλλους κρίσιμους  τομείς της  οικονομίας.

Η Microsoft με σχετικά μικρή οικονομική συμμετοχή βάζει την Ελλάδα στη νέα τεχνολογική εποχή με το χαμηλότερο δυνατό  οικονομικό κόστος.

Το Ταμείο Ανάκαμψης των 32 δις ευρώ μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αναμόρφωση  της ελληνικής οικονομίας.

Η παρουσία της Microsoft και τα επενδυτικά της σχέδια για τη χώρα μας μπορεί να σημάνουν ένα προσκλητήριο διεθνών ομίλων να στρέψουν το βλέμμα τους στη χώρα μας.

Αυτό υποστηρίζουν επιχειρηματικά στελέχη τα οποία θεωρούν ότι τα 32 δις ευρώ πρέπει να πιάσουν τόπο και κυρίως να απορροφηθούν έγκαιρα.     

Πάντως ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, δεν αποκάλυψε όλες τις πτυχές της επένδυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρες σχέδιο θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο δίνοντας σtη δημοσιότητα τον πλήρες φάκελο που θα περιλαμβάνει το αριθμό των εργαζομένων τις βασικές εγκαταστάσεις και τη χρηματοδότηση της επένδυσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Στέλιος Πέτσας απατώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ  και σε ετήσια βάση θα επενδύονται 50 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης  εκτιμάται στο 1 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η Microsft ο Datacenter κόμβος της Ελλάδας εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη περιοχών Cloud της Microsoft, που περιλαμβάνει 63 περιοχές, με το MicrosoftAzure διαθέσιμο σε 140 χώρες και θα δώσει στις εταιρίες τοπικά πλήρη πρόσβαση στη λίστα υπηρεσιών cloud της Microsoft με αξιοπιστία:

MicrosoftAzure: Διευρυμένες υπηρεσίες Cloud που περιλαμβάνουν υπηρεσίες computing, networking, databases, analytics, AI και IoT.

Microsoft 365:  Το cloudπαραγωγικότητας που περιλαμβάνει τις καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας ενσωματωμένες σε υπηρεσίες Cloud και διαθέσιμες ως μέρος μιας ανοιχτής πλατφόρμας για εταιρικές διαδικασίες.

Dynamics 365 andPowerPlatform: Η επόμενη γενιά έξυπνων εφαρμογών για επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους οργανισμούς να μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και μετασχηματίζονται για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας νέες ευκαιρίες.

Κανονιστική συμμόρφωση, ασφάλεια και ιδιωτικότητα: Η Microsoft διαθέτει πάνω από 90 διαπιστεύσεις και επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο στην κυβερνοασφάλεια, σε κάθε βαθμίδα του cloud.

 

Νίκος Θεοδωρόπουλος

[email protected]

https://bankingnews.gr/

loading...