Λόγια ειδικού σε πανελλήνιο κανάλι: «Να εθιστεί ο κόσμος στις μάσκες! Ξεχάστε τα Χριστούγεννα που ξέρατε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δεν ξεμπλέκουμε εύκολα από τις μάσκες.

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Αθανάσιος Σκουτέλης προέτρεψε τους πολίτες να φορούν σε εσωτερικούς, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους τη μάσκα, αλλά και να μην επενδύσουν πάνω στο εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο των Χριστουγέννων, λέγοντας πως η κάθε οικογένεια να κάνει μόνη της ρεβεγιόν.

Σύμφωνα με το Ethnos.gr υπογράμμισε:

«Η κατάσταση σίγουρα θα κρατήσει αρκετό καιρό, το 2020 θα είναι ένα έτος που θα θυμόμαστε όλοι γιατί θα πονέσουμε. Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει δεύτερη φύση μας. Έχουμε πετύχει μία σταθεροποίηση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Το αισιόδοξο επίσης είναι ότι τα μέτρα που ζητούνται, είναι πολύ απλά: η χρήση της μάσκας μέσα και έξω. Καλό θα είναι να εθιστεί ο κόσμος και να τη φοράει παντού. Να γίνει αυστηρή σύσταση να τη φοράμε παντού. Τον χειμώνα θα είναι πιο ευχάριστη η χρήση της».

Για τους αρνητές του ιού και το αντιεμβολιαστικό κίνημα ο κ. Σκουτέλης σχολίασε:

«Είναι μερικοί που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορονοϊός ή ότι τα εμβόλια βοηθάνε. Δε θα ασχοληθούμε με αυτούς, ευτυχώς είναι μειοψηφία».

Αναφορικά με την κατάσταση στα ΜΜΜ, ο καθηγητής σημείωσε ότι ευτυχώς ο χειμώνας έρχεται αργά και αυτή είναι η πρόκληση, για αυτό και πρέπει να πάμε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Για τα Χριστούγεννα που έρχονται ο κ. Σκουτέλης τόνισε ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε ότι υπάρχει ο στενός πυρήνας της οικογένειας και να σκεφτούμε ότι φέτος δε θα δούμε όλους τους φίλους μας. Να παραμείνουμε πρωταθλητές όπως την περίοδο του lockdown.

Όσον αφορά το εμβόλιο, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επενδύουμε τόσο σε αυτό αφού όταν λέμε ότι αρχίζουν οι δοκιμές σημαίνει ότι αρχίζει ο δύσκολος δρόμος. «Δεν θα το έχουμε πριν το τέλος του χρόνου» εκτιμά ο καθηγητής.

loading...