«Αν ο Τραμπ χάσει δεν θα κάτσουμε να περιμένουμε»

Ο Κρις Χιλ είναι ηγέτης ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας και δηλώνει πως μετά τις εκλογές είναι έτοιμοι να επέμβουν. Είναι καθήκον μας να τα βάλουμε με την τυραννία, υποστηρίζει

Αυτοαποκαλείται στρατηγός «Bloodagent». Στον κήπο του σπιτιού του στην Ατλάντα υπάρχει μια μεγάλη πινακίδα που γράφει «Trump 2020». Στην γειτονιά του υπάρχει κανονισμός που απαγορεύει την πολιτική διαφήμιση αλλά δεν τον ενδιαφέρει. «Αφήστε τους να παραπονιούνται. Μιλούν συνέχεια για ατομική ελευθερία αλλά δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει» υποστηρίζει.

Το πραγματικό όνομα του είναι Κρις Χιλ και είναι ένας τυπικός Αμερικάνος μικροαστός. Εργάζεται ως βοηθός σε δικηγορικό γραφείο. «Οι φίλοι μου με λένε στρατηγό Bloodagent» λέει και δείχνει το τατουάζ με τη λέξη Bloodagent που έχει στο χέρι του. Με αυτό το όνομα ίδρυσε την παραστρατιωτική του ομάδα πριν από έξι χρόνια. Στην ακμή της είχε 350 μέλη αλλά πλέον έχει μόνο 75. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να αποχωρήσουν.

Στην ερώτηση γιατί τόσα πολλά μέλη έφυγαν απαντά με ερώτηση: «Γιατί διαλύθηκαν οι Guns N’ Roses;». Δεν περιμένει απάντηση και συνεχίζει: «Οι Αριστεροί είναι ενωμένοι κάτω από έναν σκοπό. Είναι πολύ πιο δύσκολο για τους Δεξιούς. Προτιμώ όμως έναν 75χρονο που είναι ετοιμοπόλεμος από μια ομάδα που δεν είναι ενωμένη».

Ο Χιλ έχει το αρχηγείο του στο γκαράζ του σπιτιού του. Δύο καναπέδες, ένα γραφείο με δύο λάπτοπ που παίζουν βίντεο από το YouTube. Είναι σίγουρος ότι η μέρα που θα κληθεί να πολεμήσει έρχεται σύντομα. Όπως βλέπει τα πράγματα για τις ΗΠΑ υπάρχουν δύο σενάρια. «Αν όλα πάνε καλά και ο Τραμπ πάρει μια σαρωτική νίκη στις 2 Νοεμβρίου οι Αριστεροί θα κάψουν τις πόλεις. Θα υπάρξει χάος, θα πεθάνουν πολίτες» λέει.

Δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Χαμογελάει και τονίζει: «Στις συγκεντρώσεις του Τραμπ πάνε χιλιάδες και ο Μπάιντεν κάθεται και μιλάει με τέσσερις ανθρώπους στο Ουινσκόνσιν. Ο Τραμπ είναι μίλια μπροστά, αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Αν χάσει ο Τραμπ θα είναι εκλογική απάτη»

Όσο για το δεύτερο σενάριο, ο Χιλ πιάνει μια μπίρα από το ψυγείο. Δείχνει το 40άρι Smith & Wesson πιστόλι του, βγάζει τον γεμιστήρα και μετά τη σφαίρα που βρίσκεται στη θαλάμη. Παραδέχεται ότι είναι πιθανό ο Τραμπ να χάσει τις εκλογές. Αν όμως αυτό συμβεί θα είναι αποτέλεσμα δολοπλοκιών και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Δεν θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα αντικατοπτρίζει τις ψήφους των Αμερικάνων.

«Ξέρω από πρώτο χέρι ότι υπάρχουν άτομα που έχουν λάβει τέσσερις ψήφους. Δημοκρατικοί κυβερνήτες πολιτειών ενθαρρύνουν τον κόσμο να κάνει εκλογές απάτες. Το Veritas αποκάλυψε, για παράδειγμα ότι η Ιλχάν Ομάρ πλήρωσε πολλά στη Μινεάπολη για ψήφους» υποστηρίζει.

Το Veritas είναι ένα πρότζεκτ του ακροδεξιού Τζέιμς Ο’Κίφι το οποίο υποστηρίζει ακραίες θεωρίες τις οποίες προωθεί ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ. Αναφορικά με τη θεωρία για την Ομάρ, μια μουσουλμάνα μέλος του Κογκρέσου που εκλέχθηκε με τους Δημοκρατικούς, οι πληροφορίες μιλούσαν για εκατοντάδες ψηφοδέλτια που βρέθηκαν σε ποτάμι. Στο θέμα αναφέρθηκε ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά το Veritas δεν έδωσε ποτέ λεπτομέρειες για το ποιο ήταν αυτό το ποτάμι, ποιος βρήκε τις ψήφους και πώς συνδέεται η Ομάρ με το θέμα. Για τον Χιλ όμως είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι Δημοκρατικοί έχουν στήσει μια τεράστια εκλογική απάτη κατά του Τραμπ.

Έτοιμοι για την Day X

Η ομάδα του ονομάζεται «III% Security Force». Δεκάδες άτομα με βαρύ οπλισμό που προετοιμάζονται μεθοδικά για την αποκαλούμενη Day X, τη μέρα που ο Τραμπ δεν θα είναι πλέον πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να καταλύσουν το σύνταγμα των ΗΠΑ. «Θα είναι η μέρα που θα χτυπήσουν την πόρτα μας» λέει ο Χιλ (φωτό).

Αν και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο ποια άρθρα του συντάγματος θα παραβιάσουν οι Δημοκρατικοί ο Χιλ είναι σίγουρος ότι θα… χτυπήσουν στο «δικαίωμα μας να έχουμε όπλα».

Στη συνέχεια δείχνει ένα βίντεο από έναν αγώνα ένα NFL (αμερικaνικό ποδόσφαιρο) όπου ένας αστυνομικός ρίχνει με taser σε μια γυναίκα που αρνείται να φορέσει μάσκα. Για τον Χιλ δεν είναι ένα ακραίο-μεμονωμένο περιστατικό αλλά «ένα παράδειγμα του τι θα συμβαίνει αν εκλεγεί πρόεδρος ο Μπάιντεν».

«Όταν βλέπουμε πόσο καταπατούν τα δικαιώματα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού τα πάντα είναι πιθανά» λέει.

Ο Χιλ δεν είναι ξεκάθαρος για το τι σκοπεύει να κάνει αν τελικά επικρατήσει ο Μπάιντεν. Δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο. «Δεν πρόκειται πάντως να κάτσω στο σπίτι μου και να περιμένω κάποιον από την κυβέρνηση να μου πάρει τα όπλα μου. Απλά δεν θα περιμένω» λέει και επαναλαμβάνει πως το μότο της ομάδας του είναι: «Όταν η τυραννία γίνεται ο νόμος, τότε η επανάσταση γίνεται καθήκον».

«Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά…»

Η «III% Security Force» έχει χαρακτηριστεί επίσημα όμως ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα. Το Facebook μπλόκαρε τις σελίδες του Χιλ και ο ίδιος λέει ότι τον χαρακτηρίζουν άδικα ρατσιστή. «Δεν είμαστε ρατσιστές. Απλά υπερασπιζόμαστε το σύνταγμα» λέει.

Όταν τον ρωτούν γιατί η ομάδα δεν έχει Aφροαμερικάνους ως μέλη συνοφρυώνεται και υποστηρίζει ότι είχε αλλά έφυγαν. «Την επόμενη εβδομάδα ένας μαύρος θα έρθει να μας συναντήσει. Έρχονται και φεύγουν» τονίζει.

Σίγουρα για έναν Aφροαμερικάνο θα είναι δύσκολο να μπει σε μια ομάδα της οποίας ο αρχηγός έχει τη σημαία των Νοτίων στο γκαράζ του, πιστεύει ότι ο Εμφύλιος έγινε για τους φόρους και όχι τη σκλαβιά και δηλώνει ότι ο μοναδικός πραγματικός ρατσισμός προέρχεται από το κίνημα Black Lives Matter.

Μπίνγκο…

Είναι αμφίβολο αν ο Χιλ μιλάει σοβαρά για τα σχέδια του για αντίσταση σε περίπτωση που ο Τραμπ δεν κερδίσει. Επαναλαμβάνει όμως το πόσο εκπαιδευμένος είναι αυτός και η ομάδα του. «Περνάμε το 80% του χρόνου μας στον στίβο μάχης. Προετοιμαζόμαστε για πραγματικές καταστάσεις όπως εξεγέρσεις, επιθέσεις από τον εχθρό και ελλείψεις φαγητού. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι» λέει.

Είναι εύκολο να μην πάρεις στα σοβαρά τον Χιλ και την ομάδα του. Να τους χαρακτηρίσεις «παιδιά» που παίζουν κλέφτες και αστυνόμους στο δάσος. Βέβαια έχουν πολύ αληθινά όπλα όπως και πολύ αληθινές είναι οι συγκρούσεις σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ και γενικότερα ο διχασμός στη χώρα.

Ο Χιλ έχει ήδη συμμετάσχει σε συγκρούσεις μεταξύ Δεξιών και Αριστερών στην Ατλάντα. «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και θα συνεχίσει να κλιμακώνεται» λέει με σιγουριά. Δείχνει ένα βίντεο από μια άσκηση της ομάδας. Ρίχνει με πιστόλι 12 βολές από διαφορετικές θέσεις και πετυχαίνει σε όλες τον στόχο. «Σκότωσε» του λέει μια φωνή και ο Χιλ απαντά: Μπίνγκο…

*Με πληροφορίες από τη διεθνή έκδοση του περιοδικού Spiegel.

loading...