Το κράτος διοικείται από τους Δανειστές

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Τα μνημόνια οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό κατάντημα.

– Με την υπογραφή του PSI  από την παράταξη της Ν.Δ. προκάλεσε ακόμη μια μεγαλύτερη καταστροφή που θα επιβαρύνει όλες τις επόμενες γενιές.

– Μέσου του PSI, η Ελλάδα μετατράπηκε σε εξαθλιωμένη αποικία των δανειστών της που την κυβερνούν πλέον με υποχείρια τους.

– Ο συνδυασμός του PSI με τον νόμο Κατσέλη χρεοκόπησε τις τράπεζες, οι οποίες έκτοτε μας έχουν κοστίσει τεράστια ποσά.

– Η λύση τότε ήταν η ίδρυση ενός κρατικού οργανισμού που θα αναλάμβανε όλα τα προβληματικά δάνεια του ιδιωτικού τομέα και θα ρύθμιζε με μικρές δόσεις, χαμηλά επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής. Κατά το πρότυπο οργανισμού πού ίδρυσε ο πρόεδρος Ρούσβελτ στις Η.Π.Α. κατά την Μεγάλη Ύφεση.

– Το κράτος διοικείται από τους Δανειστές.

– Απίστευτη η αποτυχία της Ernest & Young στην περίπτωση της ΕΛΒΟ με τη εταιρία να είναι σε εκκαθάριση και αδράνεια γα 6 έτη.

– Στο άρθρο 158 πρέπει να προστεθεί πως, ο κύριος γνώμονας των πλειστηριασμών οφείλει να είναι η μεγιστοποιήσει του κέρδους και κατά το δυνατών διατήρηση των επιχειρήσεων σε λειτουργία.

– Με την απαλλάγη φόρων και την μείωση συμβολαιογραφικών δαπανών εξόδων κατά τις μεταβιβάσεις, ευνοούνται οι κερδοσκόποι. 

– Οι αλλαγές θα αυξήσουν το φόρτο εργασίας στα Ειρηνοδικεία και την ταλαιπωρία των πολιτών.

– Με το άρθρο 196 ενώ απαλλάσσεται ο οφειλέτης με την πτώχευση, οι οφειλές συνεχίζουν να βαρύνουν συνολικά τον εγγυητή.

– Δεν συμφωνούμε με τη διάταξη όπου η Τράπεζα της Ελλάδος γνωματεύει εάν οι πτωχεύσεις είναι καταχρηστικές, με σκοπό την προστασία των τραπεζών.

– Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Φερεγγυότητας είναι προβληματικό με πολλά κενά, με ανοιχτά και προσβάσιμα στοιχεία προσωπικών δεδομένων. Δρομολογείτε για να πιεστούν μέσου του στιγματισμού οι οφειλέτες.

– Με τις διατάξεις του τρίτου βιβλίου του νομοσχεδίου καταργείται εντελώς η έννοια της πρώτης κατοικίας και υιοθετούνται συνοπτικές διαδικασίες.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...