Ζανέτ Τσίπρα: Ποια είναι η μεγάλη αδελφή του Αλέξη που… αναστάτωσε τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Οι «οικογενειακές υποθέσεις» στην πολιτική δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Από την Ανατολή έως τη Δύση, σύζυγοι, γονείς, παιδιά και αδέλφια των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται πολύ συχνά στην επικαιρότητα. Οι παρεμβάσεις τους γίνονται πρώτο θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολύ συχνά διαμορφώνουν «κλίμα» στην πολιτική ζωή του εκάστοτε τόπου.

Κάπως έτσι την προηγούμενη εβδομάδα η αδελφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζανέτ Τσίπρα αποτέλεσε το «επίκεντρο» των ρεπορτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια ανάρτηση της – «καρφί» προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στα (προσωπικά και κλειδωμένα) social media που διατηρεί, ήταν αρκετή για να ρίξει… λάδι στη φωτιά που είχε ανάψει τις προηγούμενες ημέρες η δημόσια αμφισβήτηση του πρώην υπουργού οικονομικών στον Αλέξη Τσίπρα

 «ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ … ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ … ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ !!!

Τ Ε Λ Ο Σ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ !!!!», είχε γράψει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού, δημιουργώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο σε εκείνους που αγωνίζονταν από την Κουμουνδούρου να ρίξουν τους τόνους.

Η 56χρονη, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, αδελφή του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν η πρώτη φορά που εξέφραζε την άποψη της για θέματα που απασχολούν το κόμμα. Άλλωστε από το 2016 είναι μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατέλαβε την 49η θέση με 436 ψήφους (σε 151 εκλεγμένα μέλη). Αν και κανείς δεν θυμάται να έχει δημιουργήσει «αναστάτωση» με κάποια παρέμβαση της στις συνεδριάσεις της κεντρικής επιτροπής, στα social media συνηθίζει να εκφράζει την άποψη της και συνήθως με μεγάλα κεφαλαία γράμματα, όπως έκανε και στην περίπτωση του Τσακαλώτου.  

Κατά καιρούς συμμετέχει και σε «διαξιφισμούς» με άλλα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα θέματα που προκύπτουν. Για παράδειγμα υπερασπιζόμενη τον Παύλο Πολάκη, όταν εκείνος επιτέθηκε στην συντονίστρια για τα ανήλικα προσφυγόπουλα Ειρήνη Αγαπηδάκη με τρόπο που αναπαρήγαγε στερεότυπα για την ψυχική νόσο διαφώνησέ ανοιχτά με τη σύμβουλο της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια, Καίτη Θεοχάρη.

Καλημέρα καταδικαζουμε τον ρατσιστικο λόγο απο όπου και εαν προέρχεται και το λέω σοβαρά!! Η ψυχική υγεία δεν είναι…

Δημοσιεύτηκε από Kate Theochari στις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Με τα «κλασσικά» Μέσα Ενημέρωσης πάλι, δεν διατηρεί καλή σχέση. Η μοναδική της δήλωση σε αυτά, ήταν στην εκπομπή της ΕΡΤ που παρουσίαζε η Κατερίνα Ακριβοπούλου με αφορμή τις κατηγορίες προς τον πατέρα της, Παύλο Τσίπρα, πως υπήρξε συνεργός της Χούντας.

«Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των δημοσιογράφων που έγραψαν αυτά για τον πατέρα μου. Βλέπω όμως ότι θα πρέπει να υπερασπιστώ το όνομα του πατέρα μου, της ζωής του. Τι θα έκαναν όλοι αυτοί αν μιλούσαν για τον πατέρα τους με αυτόν τον τρόπο; Ακόμη και αλήθειες να ήταν. Όμως πρόκειται για συκοφαντίες και αθλιότητες. Ο αδερφός μου είναι πρωθυπουργός και έχει περιορισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διασύρεται ο πατέρας μου. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς ρόλους, δεν έχει ξαναγίνει. Εγώ είμαι η κόρη του. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του, για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ. Θα με κάλυπτε μία δημόσια συγγνώμη» είχε πει.
Κόρη, μητέρα και μεγάλη αδελφή

Η Ζανέτ Τσίπρα είναι «προστατευτική» απέναντι στον αδελφό της Αλέξη, πράγμα καθόλου περίεργο, αφού αυτό συμβαίνει στην πλειονότητα των «μεγαλύτερων αδελφών». Συχνά τον υπερασπίζεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και «πηγαδάκια» με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις συνεδριάσεις της ΚΕ και της ΚΕΑ και όπως σημειώνουν όλοι «ο τρόπος που τον υπερασπίζεται είναι πάντα απόλυτος».

Ήταν παντρεμένη με τον Γρηγόρη Καραγκούνη, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο το 2018. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο σύζυγος της κι όχι ο αδελφός της ήταν ο βασικός λόγος ενασχόλησης της με την πολιτική και την αριστερά. Ο Γρηγόρης Καραγκούνης από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια συμμετείχε σε αριστερές οργανώσεις, αρχικά της ΚΝΕ, στη συνέχεια του ΚΚΕ και μετέπειτα στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί απέκτησαν και δύο παιδιά που η Ζανέτ Τσίπρα έχει φροντίσει να τα κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στα 56 της χρόνια η Ζανέτ Τσίπρα παραμένει όμως και η … κόρη της μαμάς. Οι γνωστοί της οικογένειας υποστηρίζουν πως αν και τρία παιδιά, ο Αλέξης, ο Δημήτρης και η Ζανέτ, εκείνη έχει αναλάβει κατά βάση την φροντίδα της μαμάς Αρίστης.
Η εταιρία Δίοδος και ο Καλογρίτσας

Το 2018 η Ζανέτ Τσίπρα βρέθηκε στο… μάτι του κυκλώνα με αφορμή δημοσίευμα που υποστήριζε πως η τεχνική εταιρία που είχε η ίδια και ο αδελφός της Δημήτρης πουλήθηκε στον Δημήτρη Καλογρίτσα.

Η τότε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, είχε ζητήσει εξηγήσεις δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ. ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα».

Η Ζανέτ Τσίπρα και ο αδελφός της είχαν απαντήσει με δήλωση στην οποία υποστήριζαν ότι η ΝΔ διοχέτευε «σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων».

Με νέα γραπτή δήλωση της είχε επίσης ξεκαθαρίσει επίσης πως η εταιρία που είχε δημιουργήσει ο πατέρας της, Παύλος Τσίπρας είχε συγχωνευθεί με την εταιρία «Μέδουσα» των κ. Δημήτριου – Σταύρου Τραυλού, από την οποία τα αδέλφια Τσίπρα αποχώρησαν το 2002, δηλαδή έξι χρόνια πριν την πώληση της στον Δημήτρη Καλογρίτσα.
«Σαλώμη» η … άμαθη

Η παρέμβαση της στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, την προηγούμενη εβδομάδα δημιούργησε μια σειρά από αντιδράσεις. Κάποιοι την χαρακτήρισαν «νέα Σαλώμη» που ζητά το κεφάλι του Τσακαλώτου και άλλοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν πως χρησιμοποιεί το όνομα της για να δημιουργήσει «κλίμα» στο κόμμα.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη κατηγορία στελεχών, εκείνων που την χαρακτηρίζουν απλά «άμαθη». «Μπορεί να είναι αδελφή πρώην πρωθυπουργού, όμως ακόμη δεν λειτουργεί πολιτικά. Άλλωστε μεγάλωσε σε μια απλή οικογένεια όπου τα μέλη της υπερασπίζονταν το ένα το άλλο, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν είναι από …τζάκι πρωθυπουργών να ξέρει πως λειτουργεί το πράγμα» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Η ίδια βλέποντας την «αναστάτωση» που προκάλεσαν τα λόγια της, με νέα της ανάρτηση την επόμενη κιόλας μέρα προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, σημειώνοντάς πως δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση «όπως δεν έχω κάνει ποτέ, όσα χρόνια ο αδελφός μου είναι πρόεδρος του κόμματος. Στον κλειστό λογαριασμό μου στο fb έκανα μια ανάρτηση η οποία και αναπαράχθηκε. Η ανάρτηση προφανώς δεν αναπαράχθηκε ούτε επειδή είμαι μέλος της ΚΕ ούτε γιατί εξέφρασα κάτι ακραίο, αλλά γιατί τυγχάνει να είμαι αδελφή του Αλέξη Τσίπρα» σημείωνε «Ελπίζω τουλάχιστον, όσοι αναπαράγουν την ανάρτησή μου να αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και ότι οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά», τόνιζε η Ζανέτ Τσίπρα. Και είναι αλήθεια πως το δικαίωμα της προσωπικής άποψης το έχουν και οι αδελφές των πολιτικών αρχηγών, που όμως θα πρέπει να αντιλαμβάνονται το πώς και πότε θα πρέπει να το χρησιμοποιούν.

https://www.reader.gr/

loading...