ΑΝΤΙΡΡΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Θα εστιάσουμε σε 3-4 σημεία, σε τρείς με τέσσερις δηλώσεις του για να αποδείξουμε, ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι θεσμοί του νοσούν απο ευελιξία καθότι αυτοσκοπός τους εν τέλει είναι φυσική παρουσία των παιδιών μας εις βάρος της υγείας τους.

Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:

1ο σημείο: «Είμαστε ευέλικτοι, αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα των περιστάσεων….»

1.1 Απαντούμε: Δεν είστε καθόλου ευέλικτοι -τούτο δύναμαι να το αποδείξω και γραπτώς σε όποιον μου το ζητήσει- πρός τους φοιτητές σας και το ακαδημαϊκό προσωπικό, καθότι, φοιτητές σας ενώ μετακινούντο σε συνωστισμένα λεωφορεία σας ζήτησαν γραπτώς πρό ημερών να κάνουν εξ αποστάσεως τηλεδιάσκεψη τα μαθήματα τους, το αρνηθήκατε, αφού παραπέμπατε δεξιά και αριστερά στην Φοιτητική Μέριμνα και την Σύγκλητο, με το ουσιώδες νόημα ότι στο Π.Κ. δεν υφίσταται εξ αποστάσεως διδασκαλία αλλά υφίσταται πάνω απ όλα ο κανονισμός της φυσικής παρουσίας και του παρουσιολογίου, εις βάρος της υγείας των παιδιών μας.

Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:

2ο σημείο: «Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτείται, ο περιορισμός των συναθροίσεων εκτός των χώρων διδασκαλίας και οι μη αναγκαίες συναναστροφές και συγκεντρώσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου επιβάλλεται».

2.1 Απαντούμε: Αφού αγαπητέ κύριε Πρύτανη, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων απαιτείται, ο περιορισμός των συναθροίσεων εντός και εκτός χώρων διδασκαλίας απαιτείται και μάλιστα επιβάλλονται μέτρα αποστασιοποίησης και συγκεντρώσεως σε χώρους του Πανεπιστημίου, γιατί άραγε, επιμένετε στενοκέφαλα μαζί με την Σύγκλητο σας στον στείρο κανονισμό (και εν τέλει αυτοσκοπό) της φυσικής παρουσίας των φοιτητών σας με την υποχρεωτική φυσική παρουσία τους στα μαθήματα και τις διαλέξεις, όπου μάλιστα συνωστίζονται 50 φοιτητές μέσα σε μία αίθουσα;

2.2 Για να βασανίζετε ακαδημαϊκό προσωπικό και τους καϋμένους διδάσκοντες μαζί και τους ταλαίπωρους φοιτητές σας ώστε να φορούν το φίμωτρο (ούπς την μασκούλα τους ήθελα να πώ) με τις ώρες; Και όλο αυτό είναι ένα πείραμα του Π.Κ. για να δοκιμάσετε τις αντοχές των διδασκόντων να μιλούμε με τις ώρες μέσα σε μια μολυσμένη μάσκα και να ρισκάρετε την υγεία των παιδιών μας;

Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:

3ο σημείο: «Γνωρίζουμε ότι η νόσος αυτή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και με την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασφαλίζουμε πρώτιστα την υγεία της κοινότητας».

3.1 Απαντούμε: Δεν διασφαλίζεται πρώτιστα την υγεία της κοινότητας, καθότι όλα τα σοβαρά και διεθνή Πανεπιστήμια του Κόσμου, εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας του κορωναϊού χρησιμοποιούν πράγματι ευέλικτα και απόλυτα την χρήση της τεχνολογίας και τηλεδιάσκεψης μαθημάτων ή διαλέξεων, ενώ εσείς ως αρτηριοσκληρωμένοι και δογματικά προσκολλημένοι στον Κανονισμό του Π.Κ. περί της φυσικής παρουσίας και του παρουσιολογίου θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και φοιτητών μας.

3.2 Δηλαδή, μας εμπαίζεται και υποτιμάτε την νοημοσύνη μας, χλευάζετε την νοημοσύνη των φοιτητών σας και των γονέων τους, καθότι, αν πράγματι πιστεύατε και γνωρίζατε ότι η εν λόγω νόσος είναι «ιδιαίτερα μεταδοτική» για ποιό λόγο να επιμένετε στην υποχρεωτική φυσική παρουσία των φοιτητών και παιδιών μας; Μήπως γιατί το παρουσιολόγιο στο Π.Κ. ακόμη και μετά απο 5 θετικά κρούσματα στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα είναι η κορωνίδα του ανόητου και παρωχημένου αυτοσκοπού σας και έπεται σε δεύτερη μοίρα η βιολογική και ψυχική υγεία των παιδιών μας;

3.3 Το γεγονός ότι υπάρχουν φοιτητές/τριες, φοβισμένοι, τρομοκρατημένοι -ελέω της παραδείσιας ατμόσφαιρας που καλιεργούν τα Μ.Μ.Ε. καθημερινά- και άκρως διστακτικοί να πηγαίνουν στο Π.Κ. το σκεφτήκατε; Και τους δεσμεύει το παρουσιολόγιο του κανονισμού της εξαναγκαστικής φυσικής παρουσίας τους -εν μέσω πανδημίας!- στα μαθήματα, ενώ την ίδια ώρα υφίσταται μερικώς για μερικές μέρες της εβδομάδος τηλεδιάσκεψη μαθημάτων;

3.4 Πού έγκειται η ευελιξία σας λοιπόν; Ρισκάρετε καθημερινά τις ζωές των χιλιάδων φοιτητών σας, αφού γνωρίζετε μάλιστα ότι η νόσος αυτή είναι μεταδοτική, για να διασώσετε τα φαινόμενα και δη τον Κανονισμό της φυσικής παρουσίας στο Πανεπιστήμιο;

Αυτή είναι η αλήθεια σας; Μήπως αυτή η αλήθεια είναι κάπως φασιστική και άκρως εγκληματική σε περίπτωση και που διευρυνθεί ο ιός στην ακαδημαϊκή κοινότητα όπως συμβαίνει στα πανεπιστήμια της Αγγλίας; Ας το κρίνουν οι γονείς των φοιτητών μας, αφού οι φοιτητές μας δεν έχουν βούληση, άποψη και γνώμη.

Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:

4ο σημείο: «Εάν έχετε συμπτώματα της ασθένειας, ζητήστε από το/η διδάσκοντα/ουσά σας να παρακολουθήσετε το μάθημα διαδικτυακά».

4.1 Θαυμάστε την ευελιξία και φιλανθρωπία του κύριου Πρύτανη μετά της Συγκλήτου αυτού, όπου μας λέει τί ακριβώς; Σας ευχαριστούμε κ. Πρύτανη για την φιλική ενθάρρυνση σας και για την μεγαλοκαρδία σας, όπου, μας λέτε εμμέσως πλήν σαφώς, αν έχουμε πυρετό ή άλλα συμπτώματα του κορωναϊού να απέχουμε ως φυσική παρουσία από το Π.Κ. Σιγά μη σας ρωτούσαμε και για τούτο. Μήπως να πάρουμε την άδεια της διδάσκουσας αν επιθυμούμε να πεθάνουμε;

4.2 Ο Πρύτανης του Π.Κ. λέει τα αμέσως εξής: Αν και μόνο αν, έχετε συμπτώματα κορωναϊού, τότε, και μόνο τότε, να ζητήσετε από τον/την διδάσκοντα/ουσα να εξαιρεθείτε ώστε να παρακολουθήσετε το μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης.

4.3. Δηλαδή, αν δεν έχετε συμπτώματα κορωναϊού, τότε η φοίτηση σας στο Π.Κ. γίνεται υποχρεωτική με την φυσική παρουσία σας καθότι προέχει πάνω απ΄ όλα η προφύλαξη του Κανονισμού του Παρουσιολογίου και η διδασκαλία άμα της φυσικής παρουσίας. Γι΄ αυτό ίνα μη μας κατηγορήσει κανένας, επινοήσουμε μιά μεσοβέζικη λύση -για να μη απαξιωθεί ο Κανονισμός της φυσικής παρουσίας, το παρουσιολόγιο και υποχρεωτική φοίτητης- ως Π.Κ., τις μισές μέρες της εβδομάδος οι φοιτητές θα κάνουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης και τις άλλες μισές υποχρεούντο να πηγαίνουν στην Σχολή τους για παρουσίες.

4.4 Δηλαδή, τρύπες στο νερό, αφού οι φοιτητές ενώ τις μισές ημέρες κάνουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης, τις άλλες μισές ημέρες ρισκάρουν την ζωή και την υγεία τους αφού το Π.Κ. έχει ως αυτοσκοπό –εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας- μάλλον την υποχρεωτική φυσική παρουσία των φοιτητών του, γι΄αυτό και δεν γενικεύει την χρήση της τηλεδιάσκεψης, αλλά υφίσταται μερικώς, για μερικές, τις μισές ημέρες της εβδομάδος.

4.5. Εκτός και αν κ. Πρύτανη, ο εν λόγω ιός δεν είναι τόσο μεταδοτικός και θανατηφόρος, και το γνωρίζετε αρκετά καλά, ώστε να διενεργείτε άφοβα και αδιάκριτα τέτοιου είδους πειράματα επάνω στα παιδάκια του κόσμου;

Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης:

5ο σημείο: «Η νέα κουλτούρα ωστόσο φοίτησης και αλληλεπίδρασης χρειάζεται να εμπεδωθεί … πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας».

5.1 Η νέα κουλτούρα φοίτησης, είναι, ελέω κορωναϊού τις μισές ημέρες της εβδομάδας οι φοιτητές να κάνουν τις διαλέξεις και την διδασκαλία μαθημάτων τους εξ αποστάσεως ασφαλείας, και τις άλλες μισές ημέρες της εβδομάδος, κάτω από δρακόντεια μέτρα πρωτοκόλλων, εν μέσω θλίψεων, δισταγμών, φοβικών συνδρόμων και οδυνών, πίσω από μία πολυχρησιμοποιημένη και μολυσμένη μάσκα, μέσα σε μιά αίθουσα με μασκοφόρους συμφοιτητές και μία καρικατούρα διδάσκοντος με μάσκα σαν νιτζάκι, όπου στην ουσία το όλο θέαμα δεν είναι φυσική παιδαγωγική διδασκαλία, αλλά είναι το θέατρο του παραλόγου, η ‘ευελιξία’ του Πρύτανη και της Συγκλήτου, δηλ. η κορωνίδα της τραγέλαφου.

5.2. Χρειάζεται ‘να εμπεδωθεί’, άκουσον-άκουσον, η ‘νέα κουλτούρα φοίτησης’, η ‘νέα κοινωνική κανονικότητα’, τα ‘νέα ήθη και έθιμα’ που μας επιβάλλουν μια χούφτα βολευμένων τιτλοφορούντων και καρεκλοκένταυρων καλοπερασάκηδων, στην πλάτη και εις βάρος της δικής ΣΟΥ και δική ΜΑΣ ζωής. Δηλώνει ο κύριος Πρύτανης παρ΄ όλα αυτά και αποκαλύπτει μέσα από το επίσημο μήνυμά του ότι το τρώνε υποσυνειδήτα ή συνειδητά οι τύψεις και οι ενοχές που επιβάλλει και επιβάλλουν ως ανιεροκρύφια Σύγκλητος την υποχρεωτική φυσική παρουσία των παιδιών μας εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας, ίνα μη πτοηθεί ο Κανονισμός τους:

6ο σημείο: «Η φοίτηση με φυσική παρουσία δεν είναι αυτοσκοπός και οι Πρυτανικές Αρχές δεν θα διστάσουν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο».

6.1. Και όμως εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας, επιμένετε με φανατισμό και δογματισμό στον Κανονισμό της φοιτήσεως με φυσική παρουσία. Αυτό με ποιόν τρόπο να το εξηγήσει κανείς λογικά; Είναι ή δεν είναι αυτοσκοπός κ. Πρύτανη το παρουσιολόγιο και η φυσική παρουσία; Γιατί υποχρεώνετε τα παιδιά μας και τους φοιτητές εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας να μπαινοβγαίνουν στο Π.Κ. ενώ την ίδια ώρα και στιγμή υφίσταται ως αναγκαία μέτρο η απόλυτη -και όχι η μερική- διδασκαλία εξ αποστάσεως;

6.2. Δηλαδή μόνο σε περίπτωση καραντίνας, παραμερίζεται ο ‘θείος’ Κανονισμός του Π.Κ.; Ή μήπως περιμένετε αν θα εξαπλωθεί πρώτα ο ιός αναμεταξύ των φοιτητών μας, έπειτα να πεθάνουν και μερικοί οικείοι τους με υποκείμενα νοσήματα, ώστε να συνειδητοποιήσετε ότι ο Κανονισμός δεν είναι για να χρησιμοποιείται ως κανονιοβολισμός εναντίων των Φοιτητών σας;

6.3 Δηλαδή κ. Πρύτανη, εσείς οι ακαδημαϊκοί δασκάλοι μας φαίνεται ότι έχετε πάθει διευρυμένη μετάσταση συσκότησης νοός και καρδίας, καθότι ‘θέλετε και τον σκύλο χορτάτο’, ‘αλλά και την πίττα γεμάτη’, δηλ. και να τηρηθεί εν μέσω θανατηφόρας πανδημίας ο «πανίερος» Κανονισμός της φυσικής παρουσίας, αλλά και να τηρούνται και τα αυστηρά πρωτόκολλα μέτρα ασφαλείας και μερική εξ αποστάσεως διδασκαλία. Αντιλαμβάνεστε την σχιζοφρένεια της νέας κουλτούρας φοιτήσεως; Την ίδια ώρα και στιγμή δεν αντιλαμβάνεστε ποσώς ότι παίζετε με πράγματα που δεν παίζονται, παίζετε κορώνα γράμματα τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας Φοιτητών, και τις ζωές του ακαδημαϊκού προσωπικού σας.

Μέχρι στιγμής έχουμε πέντε επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δηλ. στα πόσα θετικά κρούσματα ο Πρύτανης και η Σύγκλητος θα αποκολληθούσι από την ακατανοήτη και ανόητη μανία τους και θρησκευτική βλαμμένη ευλάβεια τους στον Κανονισμό, στο γράμμα του νόμου της φυσικής παρουσίας των φοιτητών;

Αιδώς Ακαδημαϊκοί νόες!!!

Του Παναγιώτη Νούνη

Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach

† Θεολόγος – Θρησκειολόγος – Φιλόλογος

@: [email protected]

Υγ.: Αυτές τις ώρες που μιλάμε και γράψαμε το εν λόγω δοκίμιο, παίρνονται αυστηρότερα μέτρα για την πόλη της Λευκωσίας και Λεμεσού λόγω έξαρσης του ιού, ενώ το Π.Κ. παραμένει απτόητο και προσκολλημένο στον Κανονισμό της φυσικής παρουσίας των φοιτητών μας. Δοξάστε τους!!!

loading...