Δημοσθένης Λιακόπουλος: Η εκπαίδευση της αγέλης

Πρώτα δημιουργούμε την αγέλη, δηλαδή άτομα με κοινά προβλήματα. (εν προκειμένω οικονομικά και προβλήματα προσωπικής ασφάλειας)

Μετά εντάσσουμε στην αγέλη τους πάντες. (διεύρυνση της οικονομικής κρίσης σε όλα τα κοινωνικά στρώματα)
Κατόπιν δίνουμε ένα εύκολα διαχειρίσιμο πρόβλημα. (πανδημία του κορωνοϊού, ενός ιού της πλάκας, σε σχέση με άλλους θανατηφόρους ιούς)
Ύστερα, ορίζουμε μέτρα που είναι εμφανώς παράλογα και αναγκάζουμε τους πάντες υπό το καθεστώς ατομικών κυρώσεων να τα εφαρμόσουν, χωρίς να τα πιστεύουν. (πρέπει να μη τα πιστεύουν οι πολίτες τα μέτρα, διότι αν ο κορωνοϊός ήταν π.χ. εμφανώς επικίνδυνος, τότε δεν θα υπήρχε καταναγκασμός και σπάσιμο του προσωπικού τσαμπουκά κατά την επιβολή μέτρων, αφού οι πολίτες αυθορμήτως θα τα εφάρμοζαν και η απλή μάσκα δεν θα τους προστάτευε ούτως ή άλλως).
Τέλος, πετυχαίνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι να εφαρμόζουν αυτόματα οι πολίτες (τα μέλη της αγέλης) , κάθε παράλογη και εν γένει μη κατανοητή εντολή που τους δίνεται.
Αυτό συμβαίνει τώρα γύρω μας, όπως ακριβώς το έχω γράψει και πει εδώ και 20 χρόνια, και αφορά τα λαμόγια που ελέγχουν όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου και θέλουν να αλλάξουν την δομή των ανθρώπινων κοινωνιών.
Το που θέλουν να καταλήξει το πράγμα, είναι γνωστό. Απόλυτος έλεγχος του παγκόσμιου λαού. Το κερασάκι στην τούρτα εξακολουθεί όμως να είναι άγνωστο, αφού δεν ξέρουμε ποιο τρόπο θα επιβάλουν σε όλες και όλους για να αποδεικνύουν ότι δεν αποτελούν δήθεν υγειονομική βόμβα για τον περίγυρό τους διασπείροντας τον κορωνοϊό. Κάποιο τσιπάκι, κάτι άλλο πιο σύνθετο;;; Για την ώρα άγνωστο, διότι ούτε οι ίδιοι δεν αποφάσισαν.
Όταν λέω “ούτε οι ίδιοι”, εννοώ τις δύο κάστες που κυβερνούν τον πλανήτη εδώ και χιλιετίες και τώρα συνεργάζονται για το κοινό τους συμφέρον.
Από το βιβλίο μου ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ (2001)
loading...