Κινέζα βασανίζονταν για δεκαετίες από ρινικές αιμορραγίες και οι γιατροί ανακάλυψαν ένα δόντι που είχε φυτρώσει στη μύτη της – ΒΙΝΤΕΟ

Μια γυναίκα από την Κίνα είχε συχνά ρινορραγίες για δεκαετίες, όμως λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να προβλέψουν την αιτία που τις προκαλούσε: ένα δόντι που μεγάλωνε στη μύτη της.

Η ασθενής, με το επώνυμο Xia, πίστευε για χρόνια ότι είχε μια σοβαρή περίπτωση ρινίτιδας.

Αλλά μια αξονική έδειξε ότι η 57χρονη είχε ένα δόντι που μεγάλωνε μέσα στη μύτη της.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Χουνάν, στη Τσανγκσά, δήλωσαν ότι αναστατώθηκαν όταν είδαν για πρώτη φορά το περίεργο στρογγυλό αντικείμενο που υπήρχε μέσα στη μύτη της γυναίκας, όμως δεν ήξεραν από την αρχή τι ήταν.

Ο ειδικός ωτορινολαρυγγολόγος Zhou Jianpo, δήλωσε: “Οι εξετάσεις έδειξαν μια σκιά στη δεξιά ρινική κοιλότητά της.”“Θεωρήσαμε ότι ήταν ένα ξένο αντικείμενο ή κάποιο είδος πέτρας.”

Ωστόσο, απ’ όταν έκαναν εγχείρηση στη Xia ανακάλυψαν ότι ήταν ένα πλήρως αναπτυγμένο δόντι μέσα στη ρινική κοιλότητα της γυναίκας.

Το δόντι αφαιρέθηκε από τη μύτη της και από τότε νιώθει μεγάλη ανακούφιση από τα συμπτώματά της, τα οποία την ταλαιπωρούσαν για δεκαετίες.

Ο Δρ. Zhou δήλωσε ότι η κατάσταση είναι γνωστή ως ‘υπεράριθμα δόντια’, η οποία προκαλεί την ανάπτυξη επιπλέον δοντιών σε τυχαία σημεία στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα εξτρά δόντια αναπτύσσονται από τη βρεφική ηλικία.

Η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια, με λιγότερες από 20 τεκμηριωμένες περιπτώσεις σε ολόκληρη την Κίνα.

loading...