Της Λέττας Καλαμαρά

Ένα μεγάλο ερώτημα προκύπτει μετά τη μέχρι τώρα αποτυχία αντιμετώπισης του COVID-19 και στη χώρα μας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ποιος έχει την ευθύνη και την εξουσία απόφασης της ζωής μας και κυρίως της επαγγελματικής υπόστασης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Σαφώς οι επιστήμονες λοιμωξιολόγοι εκτελούν το επιστημονικό τους έργο και καθημερινά εισηγούνται σκληρά μέτρα για κατηγορίες ανθρώπων μερικές φορές και προληπτικά. Η επίδραση των εισηγήσεων όταν υιοθετούνται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επηρεάζει τη ζωή όλων αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί η τηλεργασία ενός δημοσίου υπαλλήλου που διατηρεί το μισθό του ανέπαφο από τα μέτρα εισήγησης που οδηγούν στην ισοπέδωση ενός ιδιωτικού υπαλλήλου ή επιχειρηματία που η επιχείρηση του κλείνει ή περιορίζεται δραστικά όπως π.χ. ενός ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ορθώς απαίτησε την κριτική στο πρόσωπό του για την αποτυχημένη μέχρι σήμερα πολιτική που ωθεί τους Έλληνες σε αδράνεια και οικονομικό στραγγαλισμό. Οι καλοκαιρινές διακηρύξεις τόσο του ιδίου όσο και του Υπουργού Υγείας περί ετοιμότητας αντιμετώπισης του COVID-19 το φθινόπωρο αποδεικνύονται λόγια του αέρα προς εξαγορά πολιτικού χρόνου, τελικά. Το ΕΣΥ παραμένει όπως ήταν επί δεκαετίες αδύναμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα αν και σε μικρότερη ένταση σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανίκανος να επιβάλλει τη μάσκα παντού αφού καθημερινά τα συστημικά κανάλια που δέχονται και εκατομμύρια ευρώ φορολογουμένων μεταδίδουν τα προγράμματα τους απροκάλυπτα χωρίς μάσκα. Προφανώς πρόκειται περί άλλου Κράτους όπου το μελάνι των αποφάσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν τους αγγίζει ιδιαίτερα. Οι στυλοβάτες της καταστροφικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη που θα μείνει στην ιστορία με το χάος, τη μιζέρια, τη φτώχεια, την αναξιοκρατία και την εθνική ζημία που επέβαλλε αποδεικνύονται απαραίτητοι για τη διατήρηση της εξουσίας του.

Lock-down και απαγόρευση ομαδικών αθλημάτων τινάζοντας αθλητισμό και ποδόσφαιρο στον αέρα. Μάσκες παντού το όνειρο εξ αρχής πολλών εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι υπεύθυνα και το ερώτημα που δημιουργείται είναι ποιος τελικά κυβερνά αυτό τον τόπο και ποια η χρησιμότητα των εκλογών πέρα από τη συντήρηση ενός κομματικού Κράτους υποβάθμισης της ζωής μας και καλοπέρασης της νομενκλατούρας του;

Ευτυχώς τουλάχιστον που ο COVID-19 διασπείρεται στους νέους στα γήπεδα, τα πάρκα και τις καφετέριες και όχι αλλού…

Τέτοιες επιτυχίες σε ανάπτυξη, εργασία, πρόοδο, προστασία από καταστροφές, και εθνικά θέματα που έχει καταφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ζήτημα αν θα μπορούσε να τις φανταστεί ο απλός ψηφοφόρος της 7ης Ιουλίου 2019. Πάλι καλά που υπάρχει και ο Αλέξης Τσίπρας να τον στηρίζει με την απειλή επανόδου του για να καταστρέφει πιο εύκολα την Ελλάδα.

Σειρά αύριο η Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της καταστροφής και όποιος αντέξει την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε μέχρι την 4η Νοεμβρίου 2020 στην Ελλάδα και την Ευρώπη του κυρίαρχου Αντι-Αμερικανισμού. Ο Στρατός στους δρόμους πάντως εξήλθε στη πυρηνοκίνητη Γαλλία του κ.Μακρόν που δέχτηκε επίθεση από έναν μαχαιροβγάλτη…

loading...