Ο Δίας καλεί όλους τους Θεούς και τους λέει να διαλέξουν μία πόλη,όπου οι άνθρωποι θα τους λατρεύουν.

 Η Θεά των Αρχαίων Ελλήνων

Μια μέρα, εμφανίστηκε μία Θεά που ήταν πιο σοφή  και πιο λογική από τους άλλους Θεούς.Ικανή  να ενώνει αντί να διχάζει. Να οικοδομεί την ειρήνη,αντί να προετοιμάζει για πόλεμο.Η κόρη του Ζευς, Αθηνά.

Ο Δίας καλεί όλους τους Θεούς και τους λέει να διαλέξουν μία πόλη,όπου οι άνθρωποι θα τους λατρεύουν.Ο Άρης διαλέγει την Σπάρτη,ο Απόλλωνας παίρνει τους Δελφούς,η Αφροδίτη επιλέγει την Κόρινθο και η Άρτεμις την Έφεσο.Όταν έρχεται η σειρά του Ποσειδώνα και της Αθηνάς και οι δύο διεκδικούν την Αττική.Η ένταση αυξάνεται.Ο Δίας βλέποντας τον αδερφό του και την κόρη του να μαλώνουν όλο και πιο βίαια,αποφασίζει να είναι διαιτητής σε αυτη τη μάχη, ο σοφός βασιλιάς της Αθήνας  Κέκρωψ.

Ο Κέκροπας ήταν αυτός που απαγόρευσε τις ανθρωποθυσίες.Καθιέρωσε την μονογαμία και τον γάμο.Δημιούργησε τα πρώτα δικαστήρια.Έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες,πράγμα ανήκουστο για εκείνη την εποχή.

Έκανε την πόλη του,την πιο  πολιτισμένη σε όλο τον κόσμο.Ο Κέκρωψ  λέει,ότι προστάτης της πόλης θα γίνει αυτός που θα προσφέρει στους ανθρώπους το πιο χρήσιμο δώρο. Ο Ποσειδώνας είναι σίγουρος ότι θα κέρδισει. Ο Θεός των ωκεανών σημαδεύει με την τρίαινα του τη γη και κάνει να εμφανιστεί μια μεγαλοπρεπής πηγή νερού.Προσφέρει στους κατοίκους της Αττικής μια πολυτελή λίμνη.Ένα είδος γιγαντιαίας πισίνας, όπου οι άντρες θα μπορούν να ψυχαγωγούνται και να κάνουν τα υδάτινα σπορ που τόσο πολύ τους αρέσουν.Η Αθήνα σκέφτεται προσεκτικά.Με μια κίνηση του χεριού της κάνει να φυτρώσει ένα δέντρο από τη γη.Μια Ελιά,της οποίας τα φύλλα δεν θα πέφτουν ποτέ.Αυτό το δέντρο δηλώνει,θα δίνει καρπούς τους οποίους θα συνθλίβεται  όταν ωριμάζουν πλήρως.

Θα τρέφει εσάς,τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας.Αυτό το δέντρο θα είναι σύμβολο της ειρήνης και της γονιμότητας.Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Θέμις,Θέα της Δικαιοσύνης,οι ψήφοι των γυναικών έγειραν την πλάστιγγα στην Αθηνά.

Υπήρξε η σπουδαιότερη θηλυκή ενέργεια του Ελληνικού Πάνθεου και δασκάλα της ανθρωπότητας.

loading...