Το κράτος πρέπει να καταπολεμάει το παράνομο & να ελέγχει Τράπεζα Ελλάδος και ΑΑΔΕ

 Όλοι είμαστε υπέρ της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος χρήματος και φυσικά της τρομοκρατίας – όχι όμως μόνο των αδύναμων εισοδηματικά ανθρώπων και χωρών, έτσι ώστε να απομυζούνται ακόμη περισσότερο από τους πλουσίους και τα ισχυρά κράτη. 

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να υιοθετεί η Ελλάδα μία τέτοια οδηγία και στην ουσία όχι η πρωταθλήτρια του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η Γερμανία, η βασίλισσα της φοροδιαφυγής, η Ολλανδία ή ο φορολογικός παράδεισος του Λουξεμβούργου

Επίσης το βασίλειο της διαφθοράς, η Δανία, που σχετικά πρόσφατα κατηγορήθηκε η DANSKE BANK για ξέπλυμα 236 δις $ στο υποκατάστημα της στην Εσθονία – ενώ είναι λάθος οι αναφορές σας στην Εσθονία αφού ήταν δανέζικη η τράπεζα, όπως θα καταθέσουμε στα (πρακτικά). Έχω γράψει τόσες αναλύσεις για αυτά τα κράτη που τεκμηριώνουν πως γνωρίζω πολύ καλά τι συμβαίνει. 

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να λυμαίνονται την αγορά τα μεγάλα τραπεζικά πλυντήρια – όπως η Deutsche Bank που έχει χαρακτηρισθεί από την ίδια της τη χώρα ως εγκληματική οργάνωση.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...