Εισαι απατεώνας αλλα εχεις λεφτα;;; Μέσα δεν πάς ! – Υπόθεση Ριχάρδος: Απαλλαγή πρότεινε για δεύτερη φορά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

 Αυτό που μένει πλέον είναι η έκδοση του βουλεύματος που θα κλείσει οριστικά την υπόθεση του γνωστού τηλε-ενεχυροδανειστή

Την αυλαία στην πολύκροτη ιστορία που κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως το «ξεδόντιασμα της μαφίας του χρυσού» με πρωταγωνιστή τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, ρίχνει και η δεύτερη απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr.

Μέσα από 193 σελίδες, ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Πιέρρος στη πρόταση που φέρει ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2020 προτείνει την απαλλαγή του «Ricardo» από οποιαδήποτε κατηγορία. Αυτό που μένει πλέον είναι η έκδοση του βουλεύματος που θα κλείσει οριστικά την υπόθεση, ενώ άγνωστες είναι μέχρι στιγμής και οι προθέσεις του τηλε- ενεχυροδανειστή σε ο,τι έχει να κάνει με την αναζήτηση ευθυνών αφού μετά τη σύλληψη του παρέμεινε προφυλακισμένος για περίπου δύο εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση της «μαφίας του χρυσού» παρουσιάστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη δίωξη του λαθρεμπορίου και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μάλιστα, ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια επιπόλαιη προσπάθεια να καρπωθεί ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της ΕΛ.ΑΣ είχε αναφερθεί από το βήμα της βουλής, στον Ριχάρδο Μυλωνά, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρή φρασεολογία.

Ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή κ. Πέτρος Πανταζής μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει πως «με τη σημερινή πρότασή του, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, επιβεβαίωσε τα πορίσματα όλων, ανεξαιρέτως, των αρμοδίων τελωνειακών οργάνων της ΑΑΔΕ και ακολούθησε την πάγια, νομική και ουσιαστική, άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, ότι δηλαδή δεν στοιχειοθετείται “λαθρεμπορία” στην περίπτωση εξαγωγής ή κατοχής χρυσού στην Ελληνική επικράτεια. Αναμένουμε, με βεβαιότητα, την επιβεβαίωση των ανωτέρω και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών».

Η όλη ιστορία απεδείχθη φιάσκο αφού, σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ, δεν συντρέχει περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία. Βέβαια η δουλειά «στράβωσε» κυρίως όπως λένε όσοι γνωρίζουν από λάθη της Εισαγγελίας σε συνδυασμό με την εμμονή των αστυνομικών να μην ζητούν βοήθεια από πουθενά προκειμένου να μην διαρρεύσει η υπόθεση και ενημερωθεί η «πιάτσα» για αυτό που ψάχνουν.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και οι ερωτήσεις που έκαναν οι αξιωματικοί στην κατάθεση του εκτελωνιστή που θεωρήθηκε πρόσωπο «μη ασφαλές», για το λαθρεμπόριο χρυσού αφορούσαν γενικά και αόριστα τρίτες χώρες και όχι αποκλειστικά την Τουρκία με αποτέλεσμα οι απαντήσεις που πήραν να μην είναι συγκεκριμένες και να οδηγούνται σε λανθασμένα συμπεράσματα. Μικρά λάθη που οδήγησαν σε ένα μεγάλο φιάσκο και μια απαλλακτική πρόταση.

loading...