Οι Τούρκοι ανοίγουν την παραλία της Αμμοχώστου: Ξεκίνησαν οι μπουλντόζες (βίντεο)

 

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανοίξουν την παραλία στην Αμμόχωστο καθώς φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί από το πρωί της Τετάρτης στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν μηχανήματα της κατοχικής Αρχής να πραγματοποιούν εργασίες στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων προκειμένου η -απροσπέλαστη έως σήμερα περίκλειστη περιοχή- να γίνει προσβάσιμη, παρά τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

Μ΄ ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o ανταποκριτής της Μιλλιέτ Σαφά Καραχασάν, αναφέρει πως μετά την ανακοίνωση του κατοχικού πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ «πως την Πέμπτη θα ανοίξει για τους πολίτες η παραλιακή γραμμή της πόλης-φάντασμα, ήδη μηχανήματα έργου εισήλθαν στην περιοχή», φωτογραφίες δείχνουν μηχανήματα να έχουν εισέλθει στα Βαρώσια.

Πρόκειται για την παραλιακή ζώνη μπροστά από την πόλη – φάντασμα, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, η οποία παρέμεινε απροσπέλαστη για 46 χρόνια, καθώς βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από το 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσαν χθες στην Άγκυρα το άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα θα αφορά μόνο την παραλία μήκους 1,5 χιλιομέτρου και όχι την ίδια την περίκλειστη πόλη, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει τώρα, καθώς η Τουρκία θέλει να πυροδοτήσει εκ νέου το κλίμα.

Ο Τατάρ μετέβη εσπευσμένα το μεσημέρι στην Άγκυρα προκειμένου να παραστεί στην κοινή διάσκεψη. Αναχωρώντας για Άγκυρα ο Τατάρ είπε «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τ/κ Μέσα.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανήρτησε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».

Η τελετή η οποία εντάσσεται στις προσπάθειες στήριξης του Ερσίν Τατάρ ενόψει των λεγόμενων «προεδρικών εκλογών» της Κυριακής θα γίνει την Πέμπτη.

Η Λευκωσία ήταν ενήμερη για τις κινήσεις της Άγκυρας και αναμένεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

loading...