ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ Χ.Α..τι όχι ;; – Θράκη: Δημοτικοί σύμβουλοι θέτουν ζήτημα μειονότητας: “Είμαστε Τούρκοι!” – ΒΙΝΤΕΟ

 Απροκάλυπτα θέτους ζήτημα τουρκικής μειονότητας

Εν μέσω μίας ιδιαίετρης κατάστασης, στην οποία η Άγκυρα εξαπολύει ευθείες απειλές προς τη χώρα μας, για ακόμη μία φορά, εκλεγμένοι μουσουλμάνοι δημοτικοί σύμβουλοι του Ιάσμου, θέτουν επίσημα μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη.

Οι Καδή Ισμέτ, γνωστός για την προκλητικότητά του με δηλώσεις υπέρ της Τουρκίας, αλλά και με τη συμμετοχή του σε “φιέστες” αλυτρωτικών συνδέσμων αλλά και ο Μεμέτ Οτζιάν, δήλωσαν πολύ προκλητικά, πως δεν είναι θρησκευτική μειονότητα, αλλά είναι Τούρκοι.

Επίσημα ζήτημα μειονότητας έθεσαν επί του μικροφώνου, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, δύο δημοτικοί σύμβουλοι, σύμφωνα με το xronos.gr. Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Ιάσμου και Σώστου, Καδή Ισμέτ –που πλέον έχει το ρόλο του επικεφαλής στη ελάσσονα αντιπολίτευση- και τον εκλεγμένο στην ΔΕ Σώστου με την παράταξη Καδή δημοτικού συμβούλου Μεμέτ Οτζιάν.

Ο κος Οτζιάν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του κατέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν (που δήλωσε: «επειδή υπήρξε μία μομφή και ένα υπονοούμενο προς το πρόσωπό μου σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, να ρωτήσω τον κο Μεμέτ Οτζιάν τι δηλώνει ακριβώς για να τον ακούσουμε»), τοποθετήθηκε δημόσια, αφότου βεβαιώθηκε ότι τον καταγράφει η κάμερα.

Ο δημοτικός σύμβουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, για διγλωσσία στα εθνικά ζητήματα και είπε χαρακτηριστικά: «ζούμε σε μία πιστεύω πολύ δημοκρατική χώρα, όπως η πατρίδα μας η Ελλάδα.

Ο κύριος δήμαρχος είναι νομικός, ξέρει πολύ καλά, υπάρχει ελευθερία αυτοπροσδιορισμού. Εγώ προσωπικά κε δήμαρχε νιώθω Τούρκος κι ανήκω στην τουρκική μειονότητα της Θράκης, την οποία εσείς αρνείστε […]. Εγώ είμαι αυτός που δεν έχετε την τιμή να είστε εσείς».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε κι ο Καδή Ισμέτ, ο οποίος δήλωσε με την σειρά του πως αισθάνεται Τούρκος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «εάν δεν έχει ο ίδιος το θάρρος να βγει στα ελληνικά μέσα και να πει πως αισθάνεται Τούρκος, εγώ το λέω ξανά και ξανά: αισθάνομαι Τούρκος […]. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, το τι αισθανόμαστε το ξέρουμε όλοι, το να μην μπορείτε να το πείτε είναι δικό σας πρόβλημα δεν είναι δικό μας πρόβλημα […]. Μπορεί η Συνθήκη της Λωζάννης να λέει μουσουλμανική μειονότητα, αλλά η μειονότητα τι αισθάνεται ξέρετε πολύ καλά […]».

Βίντεο:

loading...