ΚΑΙ ΟΜΩΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Αυτό στάθηκε η αιτία που το δέρμα της «σάπιζε» καθημερινά

 Η μητέρα δύο παιδιών παλεύει με τον καρκίνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες και προσπαθεί να ενημερώσει τους άλλους για

τους κινδύνους του τεχνητού μαυρίσματος και της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Αναφέρει πως όταν ήταν πιο μικρή, κανείς δεν ήξερε τους κινδύνους του τεχνητού μαυρίσματος, ο…

Η μητέρα δύο παιδιών παλεύει με τον καρκίνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες και προσπαθεί να ενημερώσει τους άλλους για τους κινδύνους του τεχνητού μαυρίσματος και της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Αναφέρει πως όταν ήταν πιο μικρή, κανείς δεν ήξερε τους κινδύνους του τεχνητού μαυρίσματος, οπότε και αυτή είχε τύχει αρκετές φορές να πάθει άσχημα εγκαύματα, αφού έκανε συχνά θεραπεία. Μάλιστα πήγαινε μια φορά τη βδομάδα για 4-5 εμβδομάδες κάθε χρόνο από μικρή.

Το 1995 ήταν η πρώτη φορά που διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος. Έχει κάνει από τότε πάρα πολλές επεμβάσεις για να παλέψει την ασθένεια.

Αυτό το Σεπτέμβριο έκανε την 4η εγχείρησή της. Κράτησε 3 ώρες και αφαίρεσαν καρκινικό ιστό από 23 περιοχές του σώματός της.

Τώρα πρέπει να κάθετε σε ένα κρεβάτι ακίνητη μέχρι να αναρρώσει. Παρά τις πολυάριθμες επεμβάσεις της αυτές τις δεκαετίες, θεωρεί τον εαυτό της αρκετά τυχερό.

Αυτό, γιατί έχει κυρίως βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και όχι το θανατηφόρο μελάνωμα.

Αναφέρει πως πλέον όλο και περισσότεροι νέοι πάσχουν από μελάνωμα καιπροσπαθεί να δείξει στον κόσμο τους κινδύνους του μαυρίσματος, λέγοντάς του την ιστορία της.

“Πολλοί λένε πως νιώθουν πολύ ωραία αφού κάνουν ηλιοθεραπεία. Αλλά δείτε τις φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ακόμα και σε αυτούς με πιο σκούρο δέρμα.»

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί και σε εκείνους, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαστε οι επιλογές που κάνουμε. Οπότε καλό θα ήταν να επιλέγαμε συνετά. Ο εαυτός μας θα μας ευγνωμονεί μετά.

loading...