Το Αζερμπαϊτζάν ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για τις βόμβες που έπεσαν στο έδαφός του

 Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για μια σειρά πυροβόλων όπλων και πυραύλων που έπληξαν το ιρανικό έδαφος εν μέσω του πολέμου με την Αρμενία, δήλωσε Ιρανός διοικητής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη στη βορειοδυτική πόλη Ταμπρίζ, ο αναπληρωτής διοικητής της ιρανικής αστυνομίας στρατηγός  Κασέμ Ρεζάε εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Σημείωσε επίσης ότι οι Ιρανοί συνοριοφύλακες έδωσαν επισήμως προειδοποιήσεις στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές μετά την άθελη πτώση ορισμένων οβίδων και πυραύλων στο Ιράν, προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές παραδέχθηκαν ότι έχουν κάνει λάθος.

Ο στρατηγός Ρεζάε είπε ότι έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με Αζέρους αξιωματούχους στα σύνορα, για να τους υπενθυμίσει τα απαραίτητα ζητήματα, σημειώνοντας ότι έχουν υποβάλει συγγνώμη.

Οι δυνάμεις των Αζέρων και των Αρμενίων έχουν υποσχεθεί να διορθώσουν τη γωνία των πυρών τους για να αποτρέψουν οποιαδήποτε ζημιά στους Ιρανούς αγρότες, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών, πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Στρατηγός  Αμίρ Χαταμί προειδοποίησε τα αντιμαχόμενα μέρη στη σύγκρουση  του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ότι η Τεχεράνη θα λάβει μέτρα ισχυρότερα από τις προειδοποιήσεις που κάνει,  εάν τα πυρά των μαχών συνεχίσουν να πλήττουν εδάφη του Ιράν, όπως σημειώνει το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

loading...