Το γυροσκόπιο κάνει την διαφορά

 Σύμφωνα με το τουρκικό savunmasanayist.com, οι τούρκοι ειδικοί ενώ διαπιστώνουν ότι σε επίπεδο Τεθωρακισμένων, σε γενικές γραμμές, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, την διαφορά κάνουν μεταξύ των δύο στρατών τα Leopard 2A6 HEL.

Σύμφωνα με τους τούρκους τα Ελληνικά Leopard 2A6 HEL είναι ανώτερα από τα γερμανικά 2A6s, λόγω της υψηλής παθητικής τους προστασίας. 

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ, ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο, πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής οράσεως και σκοπεύσεως. Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βάλλει εναντίον άλλων κινουμένων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.

Οι τούρκοι υποστηρίζουν, πως αν ξεφύγει από τις τουρκικές γραμμές (σ.σ. αναφέρονται στην ικανότητά του να διασπά τις εχθρικές γραμμές) το Leopard 2A6 HELL, δεν θα μπορέσουν να το σταματήσουν στην Ανατολική Θράκη….

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα προγράμματα αναβαθμίσεως των Ελληνικών και Κυπριακών Τεθωρακισμένων που “τρέχουν”.

loading...