Η Νέα Δημοκρατία με χρέη ύψους 321 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 σύμφωνα με τον ισολογισμό της, θα υπαχθεί στον νέο νόμο για να προστατευτεί από τους πιστωτές της. Στα κόμματα δεν ισχύει ό,τι ισχύει για τους κοινούς θνητούς; Είναι δυαντόν να μπορούν να ρυθμίζουν σκανδαλωδώς τα χρέη τους με τους πιστωτές;

Την ίδια στιγμή το νέο νομοσχεδίο εισάγει την έννοια της χρεοκοπίας για φυσικά πρόσωπα, ενώ μέχρι σήμερα χρεοκοπούσαν μόνο οι επιχειρήσεις και οι έμποροι. 

Το χειρότερο σημείο του είναι το δεύτερο μέρος του τρίτου βιβλίου, όχι μόνο επειδή καταργεί ουσιαστικά την προστασία της κύριας κατοικίας των οφειλετών, αλλά επιπλέον λόγω του ότι οι περιουσίες τους θα διαχειρίζονται από ένα νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού τομέα, από το οποίο θα το νοικιάζουν και θα μπορούν να το επαναγοράζουν.

Διαφημίζεται από την Κυβέρνηση και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως δεύτερη ευκαιρία, ενώ δεν πρόκειται δυστυχώς για κάτι τέτοιο. Είναι δηλαδή σκόπιμα παραπλανητική η περιγραφή του. 

Ο όρος «δεύτερη ευκαιρία» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τις τράπεζες, οι οποίες θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης του νομοσχεδίου και όχι μόνο, συνεχίζοντας να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους.

Λοιπόν όλοι όσοι διαθέτουμε ελάχιστη κοινή λογική, μπορούμε να καταλάβουμε πως κυβέρνηση δεν έχουμε. Οι Τράπεζες διοικούν

loading...