ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ / ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά Πολεμικά Πλοία βρίσκονται Νοτιοανατολικά από το Καστελλόριζο, αναμένοντας να προσεγγίσει το σεισμογραφικό Oruc Reis, ώστε να δημιουργήσουν την γνωστή “ασπίδα” στο ερευνητικό πλοίο.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ ήδη νωρίς το πρωί είχε σύσκεψη με τους Αρχηγούς των κλάδων ώστε να αναδιαταχθούν τα σχέδια επιφυλακής και ν’ αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς.

Ήδη έχουν δοθεί εντολές για μετακινήσεις Ελληνικών Πολεμικών Πλοίων στο Καστελλόριζο.

Από τον Αύγουστο είχαν μείνει στην περιοχή Ελληνικά Πολεμικά Πλοία, απλά είχαν μειωθεί οι Μονάδες Επιφανείας.

Τα Πολεμικά Πλοία αυξημένης επιφυλακής, βρίσκονται σε προωθημένες θέσεις στο Αιγαίο, όπως αυτή στο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου.

Ψυχραιμία – Αποφασιστικότητα – Ετοιμότητα αντιδράσεως, είναι οι εντολές που έχουν δοθεί και που πρέπει να εφαρμοστούν στις κινήσεις που κάνουν οι τούρκοι, προκειμένου να αναγκάσουν-εκβιάσουν μια Ελληνική αντίδραση….

ΝΤΟΝΜΕΖ: Η Άγκυρα θα συνεχίσει τις έρευνες, τις γεωτρήσεις, καθώς και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της.

Κ. ΦΙΛΗΣ: Αν δεν εμποδίσουμε διπλωματικά αλλά και επιχειρησιακά την είσοδο του Oruc Reis, θα μπλέξουμε άσχημα! 

Πρόκειται για κατάφωρα παράνομη πράξη, για δυο λόγους: Δεσμεύει περιοχή που δεν έχει θεσπιστεί/καθοριστεί και πρόκειται να κινηθεί σε ζώνη δυνητικής Ελληνικής κυριαρχίας, στην οποία βάσει της Συμβάσεως του Δικαίου της Θαλάσσης μπορούμε μονομερώς να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα. 

Άρα, η Άγκυρα μας εμποδίζει να ασκήσουμε το δικαίωμα μας, όπως άλλωστε έκανε και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο. 

Δυστυχώς, όπως επαναλαμβάνω μονότονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Δύση στρουθοκαμηλίζουν αναμένοντας από την τουρκία να κάνει την ολική επιστροφή. Πρέπει όλοι να έχουμε ήδη προσαρμοστεί στην τουρκία του 2020, την ατζέντα της οποίας ασπάζονται οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και μεγάλο μέρος της κοινωνίας που αποστρέφεται τον Ερντογάν.

loading...