Νίκη του Ε.Τατάρ στις εκλογές του ψευδοκράτους – Η «μαριονέτα» του Ρ.Τ.Ερντογάν κυβερνήτης των Κατεχομένων

 Ο Ερσίν Τατάρ είναι οριστικά νικητής του δεύτερου γύρου των παράνομων εκλογών στα Κατεχόμενα με 51,7% σε μια άκρως αρνητική εξέλιξη, καθώς είναι οπαδός της «σκληρής γραμμής» και μαριονέτα του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Είναι ο πιο «σκληρός» ηγέτης των Τουρκοκυπρίων από την εποχή του Ρ.Ντενκτάς.

Ο σχετικά «μετριοπαθής» Μ.Ακιντζί ανακοίνωσε ήδη ότι αποσύρεται από την πολιτική.

Σε μία δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, πανηγυρίζει για την εκλογή του Ε.Τατάρ, δηλώνοντας ότι «Θα υποστηρίξει μέχρι τέλους τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».

Μέχρι τις 19:00 δεν επιτρεπόταν από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε αποτελεσμάτων και προεκλογικών προγραμμάτων, παρά μόνο εκείνων που θα ανακοίνωνε το ίδιο. 

H ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası μετέδωσε ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, κάλεσε τους ψηφοφόρους στα Κατεχόμενα να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας πως οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές και εξ αυτού είναι σημαντική και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην «εκλογική διαδικασία».

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να στείλουμε στον κόσμο ένα μήνυμα που να αντικατοπτρίζει την θέληση μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση. Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό», είπε.

Ήδη ο πρόεδρος των Τ/Κ προχώρησε προκλητική δήλωση, μιλώντας για «γαλάζια πατρίδα» η οποία αφήνει λίγα περιθώρια για κοινά σημαία επαφής με την Λευκωσία:

«Με την ψήφο του ο λαός της τΔΒΚ δήλωσε την εμπιστοσύνη του στον πρώτο πρόεδρό μας τον Ραούφ Ντακτάς.

Ο νικητής είναι ο Τ/Κ λαός. Για μια ισχυρότερη «γαλάζια πατρίδα» για μια ισχυρότερη βόρεια Κύπρο», είπε ο Τατάρ.

loading...