Ο Ερντογάν βάζει “φωτιά” και στην Κριμαία – “Σπρώχνει” πιθανή εξέγερση των Τατάρων

Nέα πολεμική δήλωση για την Κριμαία αυτήν την φορά πραγματοποιήθηκε από τον λαλίστατο Τούρκο ισλαμιστή πρόεδρο Ερντογάν, που διάγει όπως όλα δείχνουν, περίοδο Οθωμανικών κατακτήσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο έκανε μια δήλωση η οποία άνετα μπορεί να θεωρηθεί ευθεία επίθεση εναντίον της Ρωσίας.

“Η κρίση που ξεκίνησε με την κατάληψη της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή. Το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ξεκίνησε με την επίθεση της Αρμενίας στο Αζερμπαϊτζάν”, δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr, μόλις στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 είχαμε αναφέρει με πολύ μεγάλη προσοχή τα άκρως ύποπτα σχέδια του Τούρκου προέδρου για την Κριμαία.

Συγκεκριμένα με αφορμή την βαριά καταδίκη ρωσικού δικαστηρίου σε τουρκικής καταγωγής Τάταρους της Κριμαίας με συνολική ποινή 110 ετών φυλάκισης, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε πολύ “βαριά” ανακοίνωση κατά της Μόσχας, προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο άγνωστης έκτασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το τουρκικό υπουργείο μέσω ανακοίνωσης είχε αναφέρει ότι είναι «λυπηρό» που η κοινότητα των Τάταρων της Κριμαίας, που αποτελεί ένα «ουσιαστικό μέρος» της χερσονήσου της Κριμαίας, δέχεται ρωσικές πιέσεις με τέτοιες μεθόδους.

“Η Τουρκία, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας (στην ρωσική ομοσπονδία), δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τάταρους της Κριμαίας, οι οποίοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους με ειρηνικά μέσα και προσπαθούν να ακουστούν οι φωνές τους με δημοκρατικές μεθόδους. Οι καταδικαστικές ποινές στους επτά Τάταρους της Κριμαίας που ανακοινώθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 από ρωσικό δικαστήριο, αποτελούν παράδειγμα της συνεχούς αύξησης της πολιτικής εκφοβισμού εναντίον τους στην Κριμαία”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη Συρία, ο «Σουλτάνος ​​Ρετζέπ» προσάρτησε de facto το βόρειο μισό των επαρχιών του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, στην μακρινή Λιβύη, οι Τούρκοι ουσιαστικά δημιουργούν ένα είδος προτεκτοράτου με την ισλαμική Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ Σάρατζ, σήμερα “πολεμούν” στο Ναγκόρνο και αύριο ετοιμάζονται πιθανόν για την Κριμαία.

Πρόκειται ή όχι για νεο-Οθωμανικά σχέδια κατά όλων των χωρών της περιοχής ενώ το θέμα της Α.Μεσόγειου και της Ελλάδος είναι ακόμη ουσιαστικά ανοικτό;

Το σενάριο στην Κριμαία είναι απλό και αφορά την εμφάνιση εθνοτικών συγκρούσεων, από τις οποίες θα “υποφέρουν” πρωτίστως οι Τάταροι της Κριμαίας, η Άγκυρα θα μπορούσε, κατόπιν αιτήματος του κοινοβουλίου των Τατάρων (Меджлиса) να μεταφέρει τον στρατό της για να τους προστατεύσει θεωρητικά δρώντας ως “ειρηνευτική δύναμη” πιθανότατα.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Άγκυρα υποστήριξε ανοιχτά το Μπακού στη σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την πρώτη ημέρα της σύγκρουσης στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και μάλλον ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο και στην Κριμαία.

loading...