Γάλλος πρωθυπουργός: «Το ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ έχει διεισδύσει στην κοινωνία μας που βασίζεται στην ανοχή»

 « Ο εχθρός είναι εδώ »

«Ο εχθρός είναι εδώ», δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο κοινοβούλιο αφότου οι νομοθέτες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην Εθνοσυνέλευση για το θάνατο του καθηγητή Σαμουέλ Πατί από 18χρονο Τσετσένο ισλαμιστή. 

«Το ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ έχει διεισδύσει στην κοινωνία μας που βασίζεται στην ανοχή» τόνισε ο Ζαν Καστέξ σύμφωνα με το Reuters. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο δολοφόνος του Σαμουέλ Πατί έστειλε στον πατέρα μουσουλμάνας μαθήτριας ένα μήνυμα SMS που είχε εξαγριωθεί επειδή έδειξε γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ. 

Η αστυνομική πηγή πρόσθεσε ότι δεν ήταν σαφές εάν ο γονέας απάντησε. Το BFM TV ανέφερε ότι είχε ανταλλάξει μηνύματα WhatsApp με τον δολοφόνο ημέρες πριν από την επίθεση.

Ο γονέας είναι ένα από τα 16 άτομα που κρατούνται τώρα για τη δολοφονία του 47χρονου θύματος, και είχε ξεκινήσει καμπάνια εναντίον του για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ. 

Ο Πατί θα τιμηθεί μετά θάνατον την Τετάρτη στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, με την ύψιστη διάκριση της χώρας του, το μετάλλιο της «Λεγεώνας της Τιμής».

loading...